אחד החידושים הבולטים והמדוברים ביותר שהציגה אפל (Apple) במערכת ההפעלה iOS 26 היה שפת עיצוב חדשה בשם Liquid Glass (זכוכית נוזלית). העיצוב השאפתני הבטיח שקיפויות דינמיות ואפקט זכוכיתי שיעניק לממשק המשתמש מראה מודרני ותלת-ממדי. אולם, נראה שהחזון העיצובי הזה מתנגש עם המציאות, ובגרסת הבטא השלישית של מערכת ההפעלה, ששוחררה אמש (שני, 07.07), אפל כמעט ומחקה לחלוטין את האפקט הייחודי.

הבעיות החלו מיד לאחר שחרור גרסת הבטא הראשונה בחודש שעבר. משתמשים רבים שהתקינו את גרסת הפיתוח מיהרו להתלונן על בעיות קריאות קשות. האפקט השקוף והזורם יצר מצב שבו אלמנטים שונים בממשק, במיוחד במרכז הבקרה ובמסך ההתראות, הופיעו זה על גבי זה ללא ניגודיות מספקת. התוצאה הייתה טקסט קשה לקריאה וכפתורים שלא תמיד ניתן היה להבחין בהם בבירור – מקרה קלאסי שבו האסתטיקה באה על חשבון השימושיות.

אפל החלה להגיב לביקורת כבר בגרסת הבטא השנייה, שבה היא "עידנה" את האפקט והגבירה את הניגודיות. המראה השקוף המקורי הוחלף במראה של "זכוכית חלבית", המזכיר את הממשקים של חברות אחרות, כמו One UI של סמסונג. רבים ראו בכך כבר אז נסיגה מהחזון הראשוני.
כעת, עם שחרורה של גרסת הבטא השלישית, השינויים הפכו לדרמטיים עוד יותר. אפל הגבירה את הניגודיות באופן משמעותי באזורים הבעייתיים, וכתוצאה מכך, אפקט ה-Liquid Glass המקורי כמעט ונעלם כליל. המראה הנוכחי הוא אטום וכבד הרבה יותר, ורחוק שנות אור מהתחושה האוורירית והשקופה שהודגמה באירוע ההכרזה.


השינויים ההדרגתיים מעוררים דיון ער בקרב קהילת המעריצים של אפל. חלק מהמשתמשים מברכים על המהלך ומעדיפים ממשק ברור וקריא על פני גימיקים עיצוביים, גם אם הם מרשימים. מנגד, אחרים מביעים את אכזבתם מהנטישה המסתמנת של מה שהיה אמור להיות אחד החידושים המרכזיים והמרעננים ב-iOS 26.
השאלה הגדולה שנותרה פתוחה היא האם אפל תזנח לחלוטין את קונספט ה-Liquid Glass עד להשקה הסופית של מערכת ההפעלה בסתיו, או שתמצא דרך לשלב אותו באופן מתון יותר. התשובה לכך, ככל הנראה, תתקבל בגרסאות הבטא הבאות.