בהכרזה רשמית המתווה את האסטרטגיה שלה לשנת 2025, יצרנית הרכב החשמלי טסלה (Tesla) חושפת תוכנית אגרסיבית להאצת המעבר העולמי לרכב חשמלי. התוכנית מתבססת על שני מהלכים מרכזיים: השקת מוצרים (רכבים?) חדשים במחירים נגישים יותר, ובצעד משמעותי, הפיכת חבילת תכונות פרימיום לסטנדרט בכל דגמי החברה.
במסמך שפרסמה, טסלה מצהירה: "כדי להאיץ עוד יותר את אימוץ הרכב החשמלי, אנו משיקים מוצרים נגישים יותר בשנת 2025. כל הרכבים שלנו יגיעו כסטנדרט עם ציוד ותוכנה עילאיים". על פי ההודעה, חבילת הסטנדרט החדשה תכלול יכולות שבעבר נחשבו לתוספות יקרות. בראשן, היכולת להפעיל את מערכת הנהיגה העצמאית המלאה (FSD) בגרסת הפיקוח (Supervised). בנוסף, כל רכב יכלול קישוריות סלולרית 5G, יכולת לקבל עדכוני תוכנה שוטפים מהאוויר (OTA), ואת מערכת המידע והבידור של החברה, שלדעתה היא הטובה ביותר בשוק.

הפיכת יכולות אלו לסטנדרט מהווה קפיצת מדרגה משמעותית בערך שמקבל הלקוח, ומסמנת את ביטחונה של טסלה בבשלות הטכנולוגיה שלה.
כדי להמחיש את נושא הנגישות, החברה הציגה השוואה מעניינת. על פי הנתונים, נכון ליוני 2025, מחיר דגם טסלה מודל Y בגרסת Long Range Rear-Wheel Drive עומד על 39,990 דולר. נתון זה מוצג לצד המחיר הממוצע של רכב חדש בארצות הברית, העומד על 47,462 דולר, ובכך מדגיש את התחרותיות של הדגם.

עם זאת, חשוב לשים לב לאותיות הקטנות. המחיר המוצג של טסלה כולל חישוב של חיסכון משוער בעלויות דלק על פני חמש שנים ו-60,000 מייל של נסיעה, בהתבסס על מחירי הדלק והחשמל הממוצעים בארה"ב. כלומר, מדובר במחיר אפקטיבי לאחר חישוב החיסכון, ולא במחיר הרכישה הראשוני.

האסטרטגיה החדשה של טסלה ברורה: להסיר חסמים בדרך לרכישת רכב חשמלי. מצד אחד, על ידי השקת דגמים עתידיים זולים יותר, ומצד שני, על ידי הגדלת הערך שמקבלים בכל רכב קיים. שילוב יכולות טכנולוגיות מתקדמות כסטנדרט נועד להפוך את ההצעה של טסלה לאטרקטיבית עוד יותר ביחס לרכבי בנזין, ולהמשיך להוביל את המהפכה החשמלית.