בכנס המפתחים Google I/O 2025, הציגה אמש (שלישי, 20.05) גוגל (Google) את SynthID Detector, פורטל חדש שמיועד לזהות תוכן שנוצר בבינה מלאכותית באמצעות סימון בלתי נראה (Watermark) שהטמיעה החברה ביצירות דיגיטליות. הפיתוח נועד להתמודד עם סוגיות של אותנטיות, שקיפות ואמון, בעידן שבו כל אחד יכול לייצר תוכן “מציאותי” בלחיצת כפתור.

המערכת החדשה מסוגלת לסרוק קבצי תמונה, טקסט, אודיו ווידאו שנוצרו באמצעות כלי ה-AI של גוגל, כולל Gemini, Imagen, Veo ו-Lyria, ולזהות האם הם נושאים את סימן המים של גוגל, SynthID. הפלטפורמה גם מסמנת את החלקים הספציפיים שבהם הסימון זוהה, ומציגה תוצאות מדויקות במיוחד במקרה של תוכן קולי.
מאות מיליארדים כבר סומנו – ועכשיו אפשר לזהות
טכנולוגיית SynthID עצמה הושקה לראשונה ב-2023, אך מאז התרחבה גם לתחומי וידאו, טקסט ואודיו. גוגל מציינת כי יותר מ-10 מיליארד תכנים כבר סומנו באמצעותה, תוך שמירה על איכות מקורית ויכולת עמידה בפני שינויים, כמו שינוי צבע, פילטרים, בהירות או עריכה מחדש.
מוקדם יותר השנה, הוטמעה הטכנולוגיה גם בעורך הקסמים (Magic Editor) של Google Photos. כעת, עם הגעת ה-Detector, ניתן סוף סוף לבדוק אם תוכן מסוים נוצר על ידי הבינה המלאכותית של גוגל, גם לאחר שעבר שינויים.

לא רק סימון – אלא גם שקיפות
בעוד המתחרה Adobe השיקה בחודש שעבר גרסת בטא של פתרון דומה, גוגל בונה סביב SynthID אקוסיסטם מלא: הכלי הפך לקוד פתוח, וחברת NVIDIA כבר משתפת פעולה עם גוגל כדי להוסיף סימוני מים לתוכן וידאו שנוצר על ידי המודלים הגרפיים שלה.
בשלב זה, SynthID Detector עדיין בפיתוח ונמצא בהרצה בקרב קבוצה מצומצמת של משתמשים. עם זאת, גוגל מציינת כי אנשי מדיה, חוקרים וגורמים רלוונטיים נוספים יכולים כבר כעת להירשם לרשימת ההמתנה.
העידן של “תוכן אותנטי” הופך לעידן של “תוכן מסומן”
בעולם שבו קו הגבול בין מקורי למזויף הולך ומיטשטש, ייתכן שעתיד האינטרנט יישען דווקא על סימני מים בלתי נראים, כאלה שיאפשרו לעקוב אחרי מקור התוכן גם כשהוא יוצא משליטת יוצרו. SynthID Detector הוא צעד נוסף בכיוון הזה.