סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, חשף בפוסט ברשת X את מפת הדרכים העתידית של החברה למודלים החדשים GPT-4.5 ו-GPT-5. ההכרזה מגיעה על רקע בלבול מצד משתמשים לגבי מגוון המוצרים של החברה, כאשר OpenAI מנסה לפשט את תהליך בחירת המודל ולאחד את הצעות המוצר שלה.
![openai monitor screen](https://theverifier.co.il/wp-content/uploads/2024/12/openai-pexels-andrew-15863044-1024x683.webp)
לפי אלטמן, GPT-4.5, שכונה פנימית בשם הקוד "אוריון", יהיה המודל האחרון של החברה שלא יכלול יכולות חשיבה מסוג chain-of-thought. לאחר השקתו, החברה תמזג את סדרות המודלים "o-series" ו-"GPT-series" למערכות שיוכלו לנצל את כל הכלים העומדים לרשותן.
למרות שלא נקבע תאריך השקה מדויק ל-GPT-4.5 או ל-GPT-5, אלטמן רמז על מסגרת זמן של "שבועות/חודשים". התוכנית כוללת שילוב טכנולוגיות כמו o3, שהוצג לראשונה בדצמבר 2024 ואת השקת o3-mini בינואר, לתוך מערכת GPT-5. אלטמן הבהיר כי o3 לא יקודם יותר כמודל עצמאי.
![](https://theverifier.co.il/wp-content/uploads/2023/04/chatgpt-logo-1024x576.jpg)
החברה מתכננת מערכת גישה מדורגת ל-GPT-5 במסגרת ChatGPT:
- משתמשים חינמיים יקבלו גישה בלתי מוגבלת לצ'אט ברמת אינטליגנציה "סטנדרטית"
- מנויי Plus יקבלו גישה ל-GPT-5 ברמת אינטליגנציה משופרת
- מנויי Pro ייהנו מרמת האינטליגנציה הגבוהה ביותר הזמינה
התפתחויות אלו מגיעות בזמן שהדומיננטיות של OpenAI בתחום הבינה המלאכותית נתקלת בתחרות גוברת. לאחרונה, חברה סינית בשם DeepSeek השיקה את מודל החשיבה R1 שלה במחיר נמוך משמעותית מההצעות של OpenAI. אותו מודל שהביא לקריסת הבורסה בארה״ב.