אם אתם גיימרים תחרותיים, האוזניות האלה מבית Razer כנראה נמצאות על הרדאר שלכם. ה-Razer BlackShark V2 USB Special Edition מביאות עיצוב מינימליסטי, שילוב טכנולוגיות מתקדמות ומיקוד באיכות שמע וכל זה במחיר שעדיין שווה לכל כיס. עם זאת, יש כמה פרטים שכדאי לקחת בחשבון אם אתם מחפשים חוויית סאונד מושלמת מכל הכיוונים.
עיצוב
ה-Razer BlackShark V2 מגיעות בעיצוב שאינו אופייני לרוב אוזניות הגיימינג של Razer. במקום המראה הצעקני והצבעוני המאפיין מוצרים אחרים של החברה, האוזניות מתהדרות במראה מינימליסטי יחסית, עם קווים נקיים ונגיעות קלות של ירוק במיתוג והחיבור. במבט ראשון, הן נראות כמעט כמו אוזניות שמע רגילות, דבר שהופך אותן לאטרקטיביות גם למי שמחפש פתרון שימושי מחוץ לגיימינג.
במונחים של איכות הבנייה, ה-BlackShark V2 לא מאכזבות: הן עשויות בעיקר ממתכת ופלסטיק עמיד בגימור מט, מה שמעניק להן מראה איכותי ועמידות בפני שחיקה יומיומית. האוזניות מרגישות קלות וגמישות, אך עמידות מספיק כדי לעמוד בשימוש ממושך. קשת הראש עטופה בריפוד קצף נוח, והחיבורים בין הקשת לאוזניות גמישים ומספקים התאמה מדויקת למבני ראש שונים. בסך הכל, העיצוב כאן מתוחכם וממוקד, אך שומר על אסתטיקה קלאסית.
נוחות שימוש
כשמניחים את האוזניות על הראש, אפשר להרגיש מיד את הנוחות שהן מציעות. עם משקל של 262 גרם בלבד, הן מהקלות שבקטגוריה שלהן – וזה חשוב במיוחד למי שמתכנן להשתמש בהן במשך שעות. כריות האוזניים עשויות קצף זיכרון מרופד בבד רך במיוחד, המסייע למנוע הצטברות של חום או לחות במהלך סשנים ארוכים של משחקים.
הכיסוי מבד רשת מסייע לאוורור ותחושת רכות, כך שגם אחרי כמה שעות האוזניות מרגישות נוחות על הראש. נקודת תורפה אחת היא שהן אינן מתקפלות, מה שהופך אותן לפחות מתאימות לניידות. עם זאת, אם אתם מתכננים להשאיר אותן על שולחן הגיימינג שלכם, זה כנראה לא יהווה בעיה.
פונקציונאליות
ה-Razer BlackShark V2 מצוידות בטכנולוגיות חדישות שתוכננו בשיתוף עם THX. האוזניות תומכות ב-THX Spatial Audio, המעניק חוויית שמע תלת-ממדית שמתאימה במיוחד למשחקים תחרותיים. אפשרות זו מספקת תחושה מדויקת של מיקום צלילים, ומקלה על זיהוי מקור הצליל במשחקים כמו CS:GO או Valorant.
מבחינת שליטה, האוזניות כוללות כפתור שליטה בווליום על האוזניה השמאלית, ולצידו כפתור להשתקת המיקרופון. השליטה פשוטה לשימוש, אך חיבור ה-USB עם כרטיס הקול הוא המאפשר גישה לתוכנת Synapse של Razer, בה ניתן לכוונן את האקולייזר ולהתאים את הגדרות המיקרופון.
איכות שמע – גיימינג לעומת שימוש רגיל
החוזקה של ה-BlackShark V2 היא ללא ספק בביצועי השמע במשחקים. ה-THX Spatial Audio מספק תחושת סראונד אמיתית, שמביאה אתכם עמוק לתוך עולם המשחק. אם אתם גיימרים רציניים, תוכלו להבחין בקלות בפרטים הקטנים – כמו צעדים ורעשי ירי – בצורה ברורה במיוחד. היכולת לזהות את כיווני הצלילים תורמת לחוויית משחק אינטנסיבית ונותנת יתרון בתחרותיות.
עם זאת, בשימוש יומיומי לשמיעת מוזיקה או צפייה בסרטים, איכות השמע פחות מרשימה. התדרים הגבוהים מעט חסרים את החדות הנדרשת להפקת מוזיקה באיכות גבוהה, וצלילים מסוימים עלולים להישמע מעט עמומים. למרות זאת, הבס בהחלט מורגש היטב והצלילים המרכזיים נשמעים ברורים, מה שהופך אותן לשימושיות, גם אם לא אידיאליות, עבור מדיות נוספות מלבד משחקים.
יש לציין שאם אתם משתמשים במחשב מק של אפל ורוצים להשתמש באפשרות ה-THX Spatial Audio, צר לי לאכזב אתכם. הפעלת התכונה נעשית באמצעות תוכנות Synapse או THX Spatial למחשב של Razer, ושתיהן אינן זמינות למערכת ההפעלה macOS. לצורך הסקירה נאלצתי לחפש מחשב תואם, אז חשוב שתדעו את זה מראש.
איכות סינון רעשים
למרות שאין באוזניות מנגנון סינון רעשים אקטיבי (ANC), האוזניות מספקות סינון פסיבי מוצלח. כריות האוזניים מצליחות ליצור איטום מוצלח סביב האוזן, מה שמפחית משמעותית רעשי רקע חיצוניים. במילים אחרות, רחשי קליקים מהמקלדת או רעשי הבית הכלליים כמעט ולא נשמעים. עם זאת, בסביבות רועשות במיוחד או חוץ ביתיות, ייתכן שתרגישו בחסרונו של ANC, כך שהן פחות מתאימות לשימושים כמו נסיעות או עבודה בסביבות ציבוריות רועשות.
איכות מיקרופון
ה-BlackShark V2 מצוידות במיקרופון מדגם HyperClear Cardioid, המאפשר איכות שמע ברורה בשיחות גיימינג. בתנאים סטנדרטיים, המיקרופון מפיק צליל נקי יחסית, אך בעלי קול עמוק עלולים לחוות מעט שטיחות בקול. עם תוכנת Synapse ניתן לבצע כוונון נוסף לשיפור איכות המיקרופון, כולל ביטול רעשי רקע ויכולת כיוונון צלילי הדיבור. התוספות האלה מספקות גמישות רבה למי שמחפש חווית שיחה נקייה יותר, אך עדיין מדובר במיקרופון שאינו משתווה לאיכות של מיקרופון אולפני.