בסוף חודש אפריל, חתם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן על חוק המחייב את החברה האם של טיקטוק, ByteDance, למכור את כל אחזקותיה ברשת החברתית, אחרת היא עלולה להיאסר בארצות הברית. כצפוי, הגישה היום (שלישי, 07.05) טיקטוק (TikTok) תביעה משפטית נגד הממשל האמריקאי כדי להילחם ביישום החוק החדש.
החוק החדש שנחתם קובע כי על ByteDance, הנמצאת בבעלות סינית, למכור את טיקטוק תוך 270 ימים מחתימת החוק. לנשיא ביידן תהיה הסמכות להאריך את התקופה ב-90 יום נוספים במידה והממשל ירגיש שמתקיימים מגעים מתקדמים לעסקה. אם טיקטוק לא תימכר עד תום התקופה, ארצות הברית עשויה להסיר את האפליקציה מחנויות האפליקציות האמריקאיות.
תומכי החוק טענו כי אינם מעוניינים בפועל לאסור את טיקטוק, אלא להפריד אותה מ-ByteDance עקב חששות ביטחוניים בארצות הברית בנוגע לאפשרות שנתוני המשתמשים יועברו לממשל הסיני. הממשל לא סיפק כל ראיה לכך שזה עלול לקרות וטיקטוק הכחישה זאת בתוקף.
בכתב התביעה שהוגש היום לבית המשפט לערעורים במחוז קולומביה (באמצעות The Verge), הצהירה טיקטוק:
"בפעם הראשונה בהיסטוריה, הקונגרס חוקק חוק המטיל איסור קבוע וארצי על פלטפורמת ביטוי יחידה בשם, ומונע מכל אמריקאי להשתתף בקהילה מקוונת ייחודית עם למעלה ממיליארד משתמשים ברחבי העולם."
טיקטוק הוסיפה כי החוק החדש הוא "לא חוקתי" וכי המועד האחרון למכירת הרשת החברתית "פשוט לא אפשרי: לא מבחינה מסחרית, לא מבחינה טכנולוגית ולא מבחינה חוקית." אפילו אם מכירה כזו הייתה אפשרית, טוענת טיקטוק שהיא עדיין תהיה לא חוקתית, והוסיפה:
"אם יתקבל, החוק יאפשר לממשלה להחליט שחברה לא תוכל עוד להיות בעלים ולפרסם את פלטפורמת הביטוי החדשנית והייחודית שיצרה. אם הקונגרס יכול לעשות זאת, הוא יוכל לעקוף את התיקון הראשון לחוקה האמריקאית על ידי שימוש בטענות ביטחוניות לאומיות וחיוב המוציא לאור של כל עיתון או אתר אינטרנט למכור את נכסיו כדי להימנע מסגירה."
טיקטוק מבקשת מבית המשפט לקבוע כי החוק אינו חוקתי וכי יש למנוע מהתובע הכללי האמריקאי לאכוף אותו. כעת נפתח מסלול משפטי ארוך בין טיקטוק לממשל האמריקאי.