הכירו את ה–Edifier MP85 (אדיפייר), רמקול בלוטוס קטן וקומפקטי ששוקל 70 גרם ומציע יכולות מרשימות ביחס לגודל שלו וגם למחיר שלו. אז בואו נתחיל!
נתחיל עם הנתונים היבשים, ה–Edifier MP85 מגיע בקופסא קטנה ארוזה היטב ומגיע עם כבל טעינה קצר מסוג USB ל–USB type C, חוברת הוראות פשוטה ובנוסף, רצועת סיליקון איכותית שמתחברת לרמקול ומאפשרת תלייה מהירה וקלה של הרמקול לתיק שלכם. הרמקול עצמו מגיע בצבעי ירוק-אפור או כתום-שחור, אני הזמנתי את הגרסה הירוקה-אפורה ואני חייב לציין ששילוב הצבעים נראה נפלא.
בחלקו העליון של הרמקול, נוכל למצוא שלישיית כפתורים שבאמצעותם ניתן לשלוט על עוצמת השמע, לחזור או לדלג על שירים וכמובן, לכבות ולהדליק אותו. גם נורת חיווי קטנה שתעזור לכם לדעת מה הסטטוס של הרמקול, נמצאת בחלקו הקדמי. הרמקול עצמו שוקל 70 גרם (!) לנוכח היותו בנוי מפלסטיק בגימור איכותי עם טקסטורה נעימה למגע שלא תופסת טביעות אצבע. יש לו דרייבר בגודל 40 מילימטר שגדול ב10 מילימטר בסך הכל מהדרייבר שאנחנו יכולים למצוא באוזניות קשת כמו ה–wh-1000xm5 של סוני. הרמקול מגיע עם חיבוריות בלוטוס בתקן 5.3 העדכני והחיבור אליו מהיר, פשוט וקל. הרמקול נטען באמצעות חיבור ה–USB type C שנמצא בצד האחורי שלו, ויחד עם סוללת ה480 מיליאמפר־שעה שלו הוא מספק 8 שעות האזנה רצופות בווליום ממוצע. לצערי, לרמקול אין עמידות בתקן IP כלשהו ולכן לא הייתי לוקח אותו למקומות שבהם הוא יכול להרטב או להתלכלך מאוד.
כמה הוא באמת חזק?
הרמקול ממש קטן, עד כדי כך, שהוא קצת יותר גדול ממארז אוזניות איירפודס ממוצע. אבל כל זה לא מונע ממנו להיות חזק מאוד. לפי אדיפייר, הרמקול מגיע לעוצמה של 85 דציבלים– עוצמה שוות ערך לרעש שעושה בלנדר, מעבד מזון או פקק תנועה באיילון. בבדיקה שערכתי, הרמקול גבר על הציפיות שלי והגיע לעוצמה הזאת דיי בקלות ולפעמים אפילו קצת עבר אותה כשהשמיע מוזיקה בעוצמה המקסימלית. כמו שכבר ציינתי (ואמשיך לציין), הרמקול הזה חזק בצורה מפתיעה, כשהוא בקצה אחד של הבית ניתן לשמוע אותו בעוצמה סבירה־מינוס מהקצה השני ואפילו בחדרים. אבל אם אתם מעדיפים שהסאונד ישאר קצת יותר מדויק, למרות שהעיוותים הקוליים מינימליים יחסית לעוצמה, עדיף לא לעבור את ה–80%. מבחינת איכות הסאונד, בעוצמת האזנה ממוצעת, הרמקול מגיע עם חתימת הקול (Sound Signature) המוכרת והאהובה של אדיפייר שמציעה סאונד מאוזן ונעים, בלי עיבוד יתר או הגזמה פראית בבאסים כמו ברמקולים של חברות אחרות דוגמת JBL.
אפילו ברמקול קטן – יש מותרויות
במהלך הסקירה, מצאתי את רצועת הסיליקון שמגיעה עם הרמקול לשימושית ביותר. בטיולים לדוגמה, יכולתי לתלות אותו על התיק או השלוקר שלי במגוון מקומות, ובשימוש יומיומי בבית יכולתי לקחת אותו יחד איתי מחדר לחדר מבלי הצורך להניח ולהרים אותו בכל פעם מחדש.
אפליקציית (יישומון) Edifier Connect – אמנם, במבט ראשון הרמקול לא מופיע באפליקציה בתור מוצר נתמך, אבל ברגע שמתחברים אליו בבלוטוס דרך הגדרות המכשיר, האפליקציה קולטת אותו ופותחת לנו כמה פיצ'רים נחמדים. הראשון, שליטה על פרופיל הסאונד של הרמקול (EQ) באמצעות 3 פרופילים שונים לבחירה: מוזיקה, גיימינג וסרטים. אנחנו בדקנו את הרמקול על מצב מוזיקה. השני, שליטה בעוצמת הקול בצורה ויזואלית ופשוטה, והשלישי, ספריית "רעשים לבנים" מובנית באפליקציה שיכולה להכניס אתכם למוד רגוע באמצעות מגוון סאונדים חינמיים.
האפליקציה חינמית וניתנת להורדה במכשירי אייפון ואנדרואיד.
לסיכום, גם המחיר פצפון
אף על פי שמחירו ההתחלתי של הרמקול בזמן השקתו לפני פחות מחצי שנה, עמד על 19.99$, מאז חלפו הרבה מים בנהר שוק הרמקולים הניידים וכיום ניתן להשיג אותו במחיר הנע בין 14$ ל7$ (53-26 ש"ח) בפלטפורמת הסחר AliExpress. אנחנו כמובן ממליצים לרכוש בסיילים המתקיימים באליאקספרס בכל חודש כמעט באופן קבוע בשביל להגיע למחיר הנמוך והמשתלם ביותר.
לרכישה באליאקספרס (AliExpress)
בסך־הכל התרשמתי מאוד מהרמקול הקטן, העוצמתי ובעיקר המשתלם הזה מאדיפייר. הסאונד שלו ברור, איכותי וחזק וגם איכות הבניה וחיי הסוללה (ביחס לגודל הרמקול) מעולים. האפליקציה שלו נחמדה ביותר ואי־שימוש בה-לא פוגע בחוויות השימוש. שזה דבר שחברות גדולות וטובות נופלות בו לעיתים. מעניין לציין שבמהלך כל זמן השימוש בו, היה לי קשה להיזכר שמדובר ברמקול כל־כך קטן. והוא אחת מהרכישות המשתלמות והשימושיות ביותר שעשיתי במיוחד לכבוד פתיחת שנת הלימודים.