fbpx

סקירה: Nothing Ear(2) – השדרוג שלא ידעתם שאתם צריכים

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
Nothing Ear(2) | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier
9
השורה התחתונה
לרכישה

ה-Ear(2) הן אוזניות החדשות מבית המותג העולה Nothing שמתבסס לא מעט על הדור הראשון שלהן – ה-Ear(1). אוזניות ה-Ear(2) החדשות מגיעות עם אותו עיצוב שקוף אייקוני, שמלווה את החברה החדשה בכל המוצרים שהשיקה עד היום. מאחר והן דומות במיוחד לדור הראשוני, זה אך רק מתבקש להשוות ביניהן ולראות אם הן עומדות בפני עצמן.

Nothing Ear(2) | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

Nothing Ear(2) – עיצוב דומה אבל מהוקצע יותר

מבחוץ קשה להבחין מיד בין הדור הראשון לדור השני של האוזניות וההבדלים האמיתיים נחשפים כשנכנסים לפרטים הקטנים. גוף האיחסון של האוזניות החדשות קטן באחוזים בודדים מהדור הקודם. מעבר לצמצום השטחים המתים באותו גוף, Nothing ״משייפת״ את הנראות החיצונית ומקשיחה מעט את הקווים העגולים שליוו את הדור הראשון, דבר שמקנה לקופסה ניראות נקייה יותר. כמו כן, גם השקע המשמש לאחיזה טובה יותר של הקייס הוקטן ואם בעבר הצלחתם להכניס לשם אצבע עד הסוף, היום היא רק תשפשף את השטח.

Nothing Ear(2) משמאל | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

בתחתית הקופסה תמצאו גם אבחנה מודגשת יותר במיקומים של האוזניות וכן בחלק האמצעי שמקשר ביניהן. זה לא שיפור גדול במיוחד ולא בטוח שגם נדרש, אבל הוא משפיע קצת על התחושה ביד.

Ad image
Nothing Ear(2) מימין | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

האוזניות עצמן לא שונות במיוחד בהשוואה בין הדורות, לפחות מבחינת העיצוב. למעשה, למצוא את ההבדלים מרגיש קצת כמו הציור השבועי לילד בעיתונים:

Nothing Ear(2) | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier
Nothing Ear(2) | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier
  • אחד הדברים הבולטים בהבדלים הוא מיקום המיקרופון שמסייעים לבטל רעשים. בדגם הראשון אפשר לראות שאחד מהמיקרופון ממוקם בחלק החיצוני של האוזנייה ואילו בדגם ה-Ear(2) המיקרופון עבר לחלק הפנימי שלה.
  • עוד מיקום של קלט הסביבה עודכן ואם בדור הקודם היה חריץ קטן שמסנן חלק מהסאונד פנימה בראש הגבעול, בדגם ה-Ear(2) חברת Nothing חשפה את כולו החוצה.

גם בדגם החדש האוזניות מתמגנטות לקייס שלהן לטעינה וכן כפתור הצימוד וחריץ הטעינה של USB C נמצא גם כאן. הן קלות משקל ונוחות באוזן לשימוש ממושך.

Nothing Ear(2) – סאונד משופר וביטול רעשים מתקדם

בכל מה שקשור לסאונד אפשר לומר שיש שיפור ניכר באוזניות החדשות לעומת הקודמות. ה-Ear(2) תומכות במקודד LHDC 5.0 הסטנדרטי ברוב תקני בלוטות׳ אך הן תומכות גם במקודדי SBC ו-AAC לשמיעה באיכות גבוהה במכשירי אייפון ואפשרות גם לשיהוי נמוך בכל מה שקשור לגיימינג. משתמשים עם מכשירים אחרים אשר לא תומכים במקודדים הללו, ככל הנראה יהנו קצת פחות.

Nothing Ear(2) | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

אפליקציית Nothing X מאפשרת לכוון את הסאונד לטעמכם עם ארבע אופציות שונות באקולייזר. התוספת באוזניות ה-Ear(2) היא היכולת ליצור גם פרופיל מותאם אישית אם אתם לא מוצאים את עצמכם בארבעת המובנים האחרים. כמו כן, אפשר ליצור פרופיל מותאם אישית גם עבור יכולת ביטול הרעשים האקטיבית. כדי ליצור את הפרופיל תצטרכו להיות בסביבה רועשת באופן יחסי כדי שהבדיקה תתחיל לעבוד. לאחר כמה שניות ההתאמה האישית תסתיים, ואם זה עדיין לא מכוון עד הסוף תוכלו לבחור בין רמות שונות של ביטול רעשים.

Nothing X App | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

התאמה אישית נוספת אפשרית גם בשמע הכולל. באמצעות האפליקציה של Nothing תוכלו לבצע בדיקת שמיעה קלילה של כ-5 דקות, בהן תצטרכו לסמן כל פעם שאתם שומעים את הצפצוף שברקע. בסוף הבדיקה ייבנה לכם פרופיל שתוכלו להפעיל ומותאם במיוחד ליכולת השמע שלכם.

אחד ההבדלים הנוספים היא צורת החיווי של האוזניות בזמן השימוש. כך למשל, כשאתם עוברים בין מצב של ביטול רעשים לבין מצב המאזין גם לסביבה, תקבלו חיווי באמצעות אפקט סאונד של ״סתימה״ לבין אנחת רווחה בקול של אישה, כשאתם מבטלים את ביטול הרעשים האקטיבי. לא ברור אם מדובר במשהו פסיכולוגי אבל ברגע ששומעים את אנחת הרווחה, יש מין תחושת הקלה שכזו.

Nothing Ear(2) – לחיצות במקום טפיחות

כדי לנווט באוזניות אלחוטיות יש כמה אפשרויות היום בשוק, והפופולריות הן טפיחה (tap), ולחיצה. אם בדור הראשון של האוזניות ה-Ear(1) הייתם צריכים כדי לטפוח כדי להפעיל מחוות ומצבים שונים, באוזניות ה-Ear(2) תצטרכו ״למעוך״ את המקלות הקטנים האלה שיוצאים לכם מהאוזניים.

באמצעות הפעלת לחץ על אותם גבעולים, אתם יכולים לשלוט בווליום, בהרצה קדימה ואחורה של המוזיקה, מענה וניתוק של שיחה, הפעלת/כיבוי מצב ביטול הרעשים ואף הפעלת עוזרת קולית נתמכת. חייב לומר שבאופן אישי אני מעדיף את אופן השליטה הזה בו צריך ללחוץ טיפה על הגבעולים (ולא על האוזניות עצמן) מאשר לטפוח וזה בעיקר בגלל שמרגישים גם את השליטה בפעולה עצמה.

Nothing Ear(2) | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

גם כאן האפליקציה של Nothing מאפשרת לכם להתאים אישית את מחוות השימוש השונות. בהשוואה לדור הקודם, חוויית השימוש כאן השתפרה מאוד, שכן לצד כל פעולה שקורית באופן פיזי מלווה אליה גם פידבק קולי מיידי.

האוזניות החדשות מסוגלות להתחבר גם לשני מכשירים בו זמנית. כך למשל אפשר לחבר אותן גם למחשב וגם לטלפון שלכם מה שיאפשר לכם לענות לשיחה גם בזמן שאתם מאזינים למוזיקה הבוקעת מהמחשב. בפועל זה עובד לא רע בכלל, אם כי שימוש בספוטיפיי בשני מכשירים שונים משגע קצת את האפליקציה ועוצר את המוזיקה בצורה לא ברורה. לא הצלחתי להבין אם מדובר במכשירים או באוזניות אך רק לאחר ניתוק של האוזניות מאחד המכשירים הצלחתי לשמוע בצורה רציפה.

Nothing Ear(2) – עד 30 שעות של האזנה

הסוללה של האוזניות היא מצויינת ומחזיקה קצת יותר מ-6 שעות עם מצב ביטול הרעשים פועל. הן יכולות להחזיק קצת יותר כשהוא מכובה אבל הוא כל כך טוב שקשה לכבות.

הקייס עצמו מספק בין 4 ל-5 סיבובי טעינה נוספים מה שמאפשר לכם להגיע לעד 30 שעות האזנה מבלי לחבר אותן לחשמל. בנוסף, הקייס של האוזניות תומך גם בטעינה אלחוטית.

השורה התחתונה
9
הציון שלנו 9
שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.