הסוף להקלטת השיחות? ח״כ בועז ביסמוט מציע תיקון לחוק הגנת הפרטיות

אבי דוד
פורסם על ידי אבי דוד

ח״כ בועז ביסמוט מסיעת הליכוד הגיש השבוע את הצעת החוק הראשונה שלו – התיקון לחוק הגנת הפרטיות. דבר אשר יאסר להקליט אדם ללא ידיעתו, מה שעלול לגרום לעבירה פלילית.

הצעת החוק החדשה שהוגשה, אם תעבור – לא תאפשר לאף אדם להקליט אדם אחר ללא ידיעתו. בין אם מדובר בשיחת טלפון או כמכשיר הקלטה כזה או אחר.

הקלטת שיחות באנדרואיד

כיום, משתמשי האנדרואיד יכולים להקליט שיחות ללא בעיה. על ידי שימוש באפליקציות צד ג׳ אשר זמינות להורדה בחנות האפליקציות הפליי סטור. אומנם גוגל ניסתה למנוע את התופעה ולחסום אותה, אך המשתמשים עדיין יכולים להקליט אם יבחרו בכך.

Ad image
הסוף להקלטה ללא ידיעותי של אדם אחר

לעומת זאת, משתמשי האייפון אינם יכולים להקליט שיחות. הדבר הנ״ל חסום מבחינת מערכת ההפעלה. על מנת להקליט שיחות באייפון יש להשתמש באפליקציות ושרותי צד ג׳ המאפשרים לעשות זאת על ידי שימוש בשיחה מרובת משתתפים, כאשר השיחה עוברת להקלטה על גבי שרת חיצוני.

ב-2017, ניסה ח״כ דוד ביטן להעביר חוק הדומה המורה על איסור של הקלטות סתר. אך הקואליציה בזמנו לא איפשרה את העברת החוק והוא נגנז.

שתפו כתבה

פורסמו לאחרונה

הסקר השבועי

Polls

הסקר השבועי: דגם האייפון 16 הבא שלי הוא

View Results

Loading ... Loading ...

תישארו מחוברים