fbpx
תמונה: CU Boulder

לא מדע בדיוני: זאת הטבעת שתהפוך אתכם למטען אנושי

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon

חוקרים באוניברסיטת קולוראדו פיתחו אביזר לביש אשר הופך את חום הגוף שלנו לסוללה ביולוגית, או מטען אנושי אם תרצו.  האביזר כולל מערכת טרמו-אלקטרית המשתמשת בהבדלי הטמפרטורה כדי לייצר חשמל. בנוסף, החומר ממנו עשויה התושבת שלו מסייעת לו לתקן את עצמו במקרה של נזקים.

האביזר הקטן שפרסמו החוקרים מגיע בצורה טבעת המסוגלת להצמד אל עור האדם. הטבעת, אשר כוללת את אותה מערכת טרמו-אלקטרית, מסוגלת לייצר חשמל בהספק של 1 וואט על כל ס"מ רבוע. על פי החוקרים אמנם (כרגע) לא ניתן להטעין עם זה מכשירים ניידים גדולים, אך זה בהחלט יכול לשמש להטענת מכשירים קטנים כמו שעונים חכמים או צמידי כושר.

Ad image

"בכל פעם שאתם משתמשים בסוללה אתם למעשה מקצרים את חייה, מה שאומר שבסוף תצטרכו גם להחליף אותה. ה'טבעת' שהצגנו מאפשרת לכם למעשה לקבל אספקת חשמל מיידית ולזמן ארוך יותר", כך אומר ג'יאן-ליאנג צ'או (jianliang xiao), כותב בכיר במחקר החדש מבית האוניברסיטה.

קחו לדוגמה את סוללת הטלפון שלכם – ככל שתשתמשו במכשיר יותר, כך תוחלת החיים של הסוללה שלו תתקצר ותצטרכו להחליף אותה. משתמשי אייפון למשל מכירים זאת בעיקר דרך פיצ'ר "בריאות הסוללה" אשר מדווח בשוטף על מצבה הנוכחי. במקרה הזה, אתם אלו שמספקים את היכולת לייצור חשמל, וכל עוד אתם פולטים חום האספקה תימשך, וזאת לצד עמידות החומר של האביזר החדש, שהוכחה כגבוהה יותר משל סוללה רגילה.

צפו: ככה תהפכו למטען אנושי

Ad image

הטבעת עשויה מחומר גמיש בשם 'פולימיין' (Polyamine) אשר עליו מורכבים סדרה של שבבים טרמו-אלקטרים המחוברים בנוזל מתכתי. חומר הבסיס מסוגל לתקן את עצמו, כך שבמקרה של סדקים או שברים בבסיס, תוך זמן קצר יוכל האביזר העתידני לחזור למצב שלם, כמו רקמות שמתאחות.

בנוסף, כדי לקבל אספקת חשמל גבוהה יותר, ניתן יהיה לחבר חלקיקים נוספים אחד לשני כמו אבני לגו. כמו כן, ייצור חוף גוף גבוה יותר יספק יותר כח, כמו ריצה קצרה או אימון כח שגורם לכם להזיע.

הפיתוח החדש מעלה שלב את השימוש באנרגיה קיימת, ובמקרה הזה החום שהגוף שלנו פולט גם ככה אל הסביבה. שימוש באנרגיה הזאת והיכולת של החומר לתקן את עצמו, הופכת אותו לידידותי יותר לסביבה ויחסוך ייצור של סוללות חדשות למוצרים שונים. כמו כן, כאשר החומר יסיים את דרכו, ניתן יהיה למחזר אותו בקלות.

צ'או אומר כי עדיין יש דברים שצריך לתקן ולשפר במוצר ובנוסף גם מדווח כי הטכנולוגיה תוכל להגיע לשוק בין 5 לעשר שנים הקרובות.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.