כמעט חודשיים מאז ההשקה של סדרת מכשירי הP30 של וואווי (Huawei) אנחנו מביאים לכם את הסקירה המלאה לדגם ה-P30 Pro. הדגם החדש הושק בקול תרועה סביב העיצוב, יכולות הסוללה וגולת הכותרת שלו – המצלמה. אוכל לומר לכם כבר עכשיו שבכל הפרמטרים הוא עומד בגבורה אבל הבעייתיות עבורי דווקא הייתה בתחום הצילום, ואני אסביר.
על איכות הבנייה אין לי כמעט שום דבר רע להגיד. המכשיר מרגיש טוב ביד, המשקל המורגש שלו פועל לטובתו בתחושת הפרימיום וגימור הזכוכית שעוטף את המכשיר מוסיף לו את הטאץ הסופי, שהופך אותו לאחד המכשירים היפים ביותר בימינו. פלטת הצבעים בהם בחרה החברה לשווק את המכשירים השנה בהחלט מושכת את העין, (במיוחד דגם ה"אורורה") אך לצערכם אוכל לבטא את ההתרשמות העיקרית שלי מהמכשיר השחור, שלמעשה הוא חלופת צבע לא רעה לאנשים היותר סולידיים ביום יום.
בין כל האלמנטים העיצוביים, בולטת במיוחד, אפילו באופן מילולי, סדרת המצלמות המשולבת בגב המכשיר. שלושת המצלמות העיקריות נמצאות במערך צילום מאונך, הבולט מעט מגבו של המכשיר. הבליטה שלעצמה לא מפריעה לפן העיצובי אך באופן אישי הייתי מעדיף לצמצם את סיכוני הפגיעה בה במקרה של נפילה (חלילה). בדומה למכשירים אחרים בשוק בעלי גוף עטוף זכוכית, גם המכשיר הזה לא חף מטביעות אצבעות, אך בניגוד לאותם מכשירים, די פשוט לנקות מבלי למרוח אותן יותר. מבחינתי אלו כמה נקודות זכות שהוא מקבל סתם ככה.
מסך המכשיר הוא אחד האיכותיים שוואווי הטמיעה במכשיריה. המסך תוצרת BOE ברזולוציית 2340×1080 המאפשר לראות תמונות ווידאו באיכות גבוהה, לצד צבעים נעימים בפעילות השוטפת. המסך נמתח מצד לצד, ונראה כי ירש את הפן העיצובי של מכשיר ה-Mate 20 Pro של החברה.
זום שעוד לא נראה בסמארטפון
כן, המצלמה מדהימה. מצב הצילום האוטומטי מספק תמונות טובות וחדות, במיוחד כשמצלמים באיכות הגבוהה ביותר. החיסרון בצילום באיכות הגבוהה הוא חוסר היכולת להשתמש במצבי הזום השונים, שמלווים השנה את המכשיר כמוקד מרכזי. במצב צילום באמצעות חיישן ה-10 מגה פיקסל, תוכלו לממש את אפשרויות הזום השונות, הנעות בין זום אופטי x5, דרך זום היברידי x10 ועד הזום הדיגיטלי האימתני המגיע עד פי 50. הזום הגבוה ביותר נועד בעיקר להראות את היכולת של החברה לשלב זום מטורף במכשיר כל כך קטן, ומצליח לספק תמונות די ברורות בסיוע מייצב התמונה.
בפועל, לא עולה בראשי תרחיש השימוש ברמת הזום הזו מלבד צילום בהופעות למשל בהן התיישבתם קצת רחוק, וגם שם תוכלו להשתמש בפחות מ-x50, אך בהחלט ניתן לומר שזה מרשים. יחד עם זאת, החיסרון המורגש במצבי זום שכאלה הוא הרעידות של היד כשמנסים להתמקד בשימוש בזום המקסימלי. מספיק שזזתם מעט ותצטרכו לחזור אחורה ולהתמקד מחדש.
גלריה: מזווית רחבה לזום עד פי 50
העדשה השלישית והרחבה מאפשרת לתפוס הרבה אלמנטים בתמונה אך בחלק מהתמונות ניתן לראות קצת שוליים מעוגלים בפינות. המצלמה הרביעית והאחרונה היא למעשה חיישן עומק המיועד לשפר את תמונות הפורטרט המוכרות. אפשר לשים לב שפרטים קשים לתפיסה, כמו שיער מתנופף או משקפיים, פתאום מופיעים בבירור בתמונה ולא נעלמים או נמרחים, בניגוד למכשירים שאינם כוללים את החיישן המדובר.
ראיית לילה
דבר נוסף שאהבתי הוא מצב הלילה. וואווי הדהימה כבר את כולנו באירוע ההשקה בפריז כשהציגה את מצב הלילה שלה לעומת יצרניות אחרות אך למען האמת חששתי שמדובר עדיין בהגזמה, עד שניסיתי אותו בעצמי. מצב צילום הלילה לוקח מספר שניות בו הוא לוכד מספר תמונות ברמות חשיפה שונות ולבסוף מאחד את כולן לתמונה אחת מוארת וברורה. וכל זה ללא שימוש בפלאש.
אבל לפני שאתם רצים לצלם כל דבר במצב לילה כדי לקבל את המצב המואר ביותר, חשוב שתקראו את הקטע הבא: במקרים בו אתם רק חושבים שהאובייקט חשוך אך יש לא מעט אורות סביבו, ההבדלים בין המצב הרגיל למצב הלילה לא יראה לכם שוני גדול במיוחד כמו בשתי התמונות האלה:
אך אם תלכו למקום שהוא באמת חשוך עם מעט מאוד מקור של אור, תשימו לב שאפילו המצב הרגיל כבר מראש מאיר את התמונה ואפילו נותן צבעים לא רעים בכלל (כמו שמיים כחולים בהירים כשבחוץ חשוך לגמרי). שימוש במצב הלילה במקרים האלה מספק את אותה התמונה אך מחדד את הצבעים האמיתיים שבסביבה. קחו לדוגמה את שתי התמונות הבאות שצולמו בסמטה (לא מחמיאה) בין בניינים בשעה 22:00 בלילה:
במקרה והתוצאה לא מספקת אתכם, וואווי הגדילה את אפשרות שינוי הISO עד לכ-409600 שלמעשה מגדיל את החשיפה ויכול לצלם תמונות טובות גם בחושך מוחלט. בשני התרחישים מומלץ לא לזוז מספר שניות בזמן הצילום, כאשר שימוש בחצובה יהיה האופטימלי ביותר לתמונות איכותיות.
מה לא אהבתי במצלמה? בעיקר את הממשק. החלפת מצבי הצילום או הוספת טיימרים הופכת למסורבלת ולא נוחה כאשר נדרש כל הזמן לגשת להגדרות ולשנות אותן. הדבר השני הוא מצב הAI שברוב הזמן בוחר את הסצינה הלא מדוייקת כמו "עננים" כשמדובר במקום סגור, או "כלבים" כשמצלמים בחוץ (ללא כלבים). בנוסף, ברגעים שאותו מצב כן מדייק, כמו מצב בו הוא מזהה אדם ומעביר אוטומטית למצב צילום הפורטרט, מחייב אתכם לצלם במצב הזה אלא אם כן בחרתם לבטל את הAI ולבחור בעצמכם את המצב הרצוי.
בצילום במצלמת הסלפי ישנן בעיות קצת אחרות. המצלמה הקדמית מצויידת בכ32 מגה פיקסל ויש דבר שחשוב מאוד לעשות לפני שמצלמים – לוודא שהמצלמה מזהה אותך. במצב הצילום הקדמי המצלמה קצת מתקשה להוציא תמונות ממוקדות אם היא לא זיהתה אתכם לפני הלחיצה על הכפתור. במידה וראיתם ריבוע סביב ראשכם בזמן הצילום זה אומר שהכל טוב ואתם מוזמנים לצלם. לצערי נתקלתי בלא מעט תרחישים בהם המצלמה סיפקה תמונות מטושטשות והייתי צריך לקרב את המצלמה קצת לפנים כדי לקבל "אישור" שאני אכן אובייקט ששווה לעקוב אחריו עם הפוקוס. אגב, ברירת המחדל של מצלמת הסלפי הוא מצב הפורטרט כך ששווה לשים לב במידה ולא מעוניינים לצלם במצב זה. יחד עם כל הקיטור הזה, מדובר במצלמה שמפיקה תמונות ברמת איכות גבוהה במיוחד, עם דיוק בצבעים הקרובים למציאות.
מתחיל הכי חזק ואז מתאזן
בתחום הביצועים יש לי לא מעט הסתייגויות שמיד אפרט. כשקיבלתי את המכשיר ורק התחלתי לעבוד איתו התנועה בו הייתה חלקה, כל האפליקציות נפתחו והתחלפו במהירות, וזמן התגובה של כל פעולה היה מהיר באופן יוצא דופן. אני זוכר היטב את התנועה כי אני זוכר שהופתעתי מהשימוש במכשיר די לטובה לעומת מכשירים אחרים. אך זמן קצר לאחר מכן, לא ברור אם זה בגלל עדכון התוכנה (שהביא איתו את אחד החידושים שהיו חסרים לי במיוחד) או בגלל זמן השימוש, המכשיר החל להאט את הקצב, להפסיק להגיב במצבים מסויימים ואפילו קישוריות הבלוטות' לאוזניות החלה לקרטע מעט. הפעלה מחדש של המכשיר לרוב פתרה את הבעיה לטווח הקצר, אך התקלה המשיכה לבוא. אולי זה העדכון שהגיע תוך כדי הסקירה וייתכן כי איפוס המכשיר יחזיר אותו לאיזון, אך לשם הסקירה נמנעתי מלעשות זאת עד לכתיבת שורות אלה.
אם כבר הזכרתי את עדכון הגרסה האחרון, אני חייב לציין שאחד הדברים שהפריעו לי במיוחד (וגם ציינתי זאת בסקירת הMate 20 Pro) הוא החוסר בהצגת התראות של אפליקציות צד שלישי על גבי מסך ה-Always On. כלומר, עד שאותו עדכון הגיע, לא יכולתם לראות התראות מהווטסאפ, ג'ימייל או פייסבוק על גבי המסך כשהוא "כבוי", וכאמור, כעת זה השתנה. יחד עם חיי לצד מכשירי וואווי.
אבל! נקודה לשיפור: במידה ופתחתם את המכשיר אבל לא פתחתם את ההתראה, תשכחו מלראות אותה שוב על מסך ה-Always On. עוד קצת וואווי, עוד קצת.
בשנים האחרונות הרבה מיצרניות הסלולר שמות דגש על ניהול צריכת חשמל נכונה תוך כדי בניית מערך קירור תומך בביצועים חזקים. וואווי לא שונה בנוף וה-P30 Pro אינו מאכזב גם הוא. במצבים של ריבוי משימות, שימוש מוגבר במצלמה, ושימוש באפליקציות הצורכות נתונים רבים תוך שימוש בחיישנים השונים, המכשיר עומד בגבורה ומתחמם ברמה סבירה עד כדי לא מורגשת אם משתמשים בכיסוי.
את חיישן טביעת האצבע מציבה וואווי מתחת למסך המכשיר, במיקום נמוך ונגיש יותר בהשוואה לזה הנמצא במכשיר ה-Mate 20 Pro. קורא הטביעה פועל בצורה מהירה בהרבה מהמכשיר המוזכר קודם ופתיחת הנעילה נעשית בצורה חלקה. מאחר והקורא הוא אופטי הוא רגיש ללכלוכים או טיפות מים כך שלמעשה תצטרכו לפעמים לנקות קצת את האצבע המיועדת לפני שתצליחו לפתוח את המכשיר. רוצים טיפ? תגדירו יותר מאצבע אחת לפתיחת המכשיר.
ובכל מה שקשור לממשק, כמו שאומרים, סוס מנצח לא מחליפים וממשק המשתמש של וואווי, הEMUI 9.1, לא מאכזב גם פה. ממשק המשתמש המוצלח של וואווי כולל בתוכו מגוון אפשרויות שמתאימות לכל אחד שבוחר לעבור אל המכשירים שלה.
כמו במכשירים קודמים, ניתן לבחור אם להציג את האפליקציות כולן על מסך הבית או לבחור להחביא אותן במגירה. את מגרעת המכשיר גם כאן ניתן "להעלים" באמצעות הוספת פס שחור בראש המסך וגם ערכת הנושא השחורה שמקלה על העיניים ועל חיי הסוללה נמצאת פה. אפשרות שינוי ערכת נושא הפכה לנפוצה במכשירי החברה, ומבחינתי גם הפכה להיות אחת מהגדרות ברירת המחדל כשאני מקבל את מכשירי וואווי לסקירה.
סוללה
בתחום האנרגיה למכשיר, וואווי כבר מזמן פיצחה את הקוד. המכשיר החדש מספק ביצועים דומים ל-Mate 20 Pro ששוחרר באוקטובר 2018 ואף משפר את יכולת הטעינה המהירה, עד כדי כך שמשעמם לספר לכם שאין (כמעט) צורך בטעינה נוספת במהלך היום. במידה וכן תצטרכו להטעין, תוכלו להגיע מ-0 ל50 אחוזי סוללה תוך 20 דקות טעינה בלבד, ויותר מזה, כדי לבזבז את כל ה50 אחוז תצטרכו הרבה יותר מ20 דקות, כך שתהיו בטוחים שהמכשיר יישאר זמין עבורכם לאורך זמן במהלך היום.
בפעילות סבירה הכוללת שמיעת מוזיקה, גלישה באפליקציות חברתיות, צילום ואפילו קצת ווייז, סיימתי את היום ב50 אחוזים, עם צפי לעוד 13 שעות של שימוש, אז משתמשים "קלים" יכולים להיות רגועים ולהניח ליום או יומיים את סוללות הגיבוי בצד. משתמשים כבדים יותר יסיימו את היום בשעה 12 בלילה עם 20-15 אחוזי סוללה. אין ספק שמדובר באחת הסוללות האיכותיות שנראו במכשירים חכמים בשנים האחרונות.