דיווח: אפל מפתחת בחשאי צ'אטבוט שיתחרה ב-ChatGPT המוכר

האם אפל תצליח היכן שנכשלה ולבסוף תשיק צ'טבוט שפותח בחברה או שתאלץ לרכוש חברה חיצונית?

אבי דוד
מאת אבי דוד
2 דקות קריאה
תמונה: אפל
תמונה: אפל
אמ;לק
  • דיווח חדש של מארק גורמן חושף כי אפל הקימה צוות ייעודי לפיתוח צ'אטבוט ו"מנוע תשובות" פנימי שיתחרה ב-ChatGPT.
  • הטכנולוגיה החדשה מיועדת להוות את התשתית העתידית ליכולות החיפוש של סירי, Spotlight וספארי, במטרה להחליף את התלות בשותפים חיצוניים.
  • המהלך הפנימי תואם להצהרותיו האחרונות של המנכ"ל טים קוק על הגברת ההשקעות ב-AI ונכונות לבצע רכישות אסטרטגיות בתחום.

למרות הצהרותיה הפומביות על שיתוף הפעולה עם OpenAI, נראה כי חברת אפל (Apple) עובדת במרץ מאחורי הקלעים על פיתוח פתרון AI ביתי ועצמאי שיתחרה ב-ChatGPT ובשירותים דומים. על פי דיווח חדש של מארק גורמן מבלומברג, החברה הקימה בתחילת השנה צוות ייעודי שמטרתו לפתח צ'אטבוט ו"מנוע תשובות" (Answer Engine) מתקדם, כחלק ממהלך אסטרטגי להפחית את תלותה בשותפים חיצוניים.

הצוות החדש, שזכה לשם "תשובות, ידע ומידע", מובל על ידי רובי ווקר, בכיר שניהל בעבר את פיתוח העוזרת הקולית סירי. על פי גורמן, מנדט הצוות הוא לפתח "חווית חיפוש חדשה דמוית ChatGPT" שתתבסס על יכולת של המערכת לסרוק את הרשת ולספק תשובות לשאלות ידע כללי. התשתית הטכנולוגית החדשה הזו לא מיועדת רק לאפליקציה עצמאית (אפשרות שנמצאת בבחינה), אלא נועדה להפוך למנוע שיפעיל את יכולות החיפוש העתידיות של סירי, Spotlight ודפדפן הספארי.

הדיווח על הפעילות הפנימית נתמך במספר גורמים חיצוניים. ראשית, החברה החלה לאחרונה לגייס באופן פעיל מומחים בפיתוח מנועי חיפוש ואלגוריתמים. שנית, הדברים מתחברים באופן ישיר להצהרותיו של המנכ"ל טים קוק בשיחת המשקיעים האחרונה. קוק ציין כי אפל תגדיל "באופן משמעותי" את השקעותיה ב-AI, והוסיף כי החברה "פתוחה מאוד" לרכישות בתחום, גם אם מדובר בחברות גדולות – שינוי גישה משמעותי עבור אפל.

דבריו של קוק והדיווח של גורמן שופכים אור חדש על השמועות האחרונות בדבר התעניינותה של אפל ברכישת סטארט-אפ חיפוש ה-AI, פרפלקסיטי (Perplexity). בעוד שרכישה כזו תהיה הגדולה בתולדות החברה, היא תואמת את האסטרטגיה הנרמזת – להאיץ את מפת הדרכים שלה בתחום ה-AI, בין אם באמצעות פיתוח פנימי ובין אם באמצעות רכישה.

האסטרטגיה ארוכת הטווח של אפל תמיד העדיפה פיתוחים ביתיים על פני הסתמכות על ספקים חיצוניים. לכן, השילוב הנוכחי של ChatGPT בסירי נתפס על ידי רבים כפתרון ביניים זמני בלבד. הדיווח החדש מחזק את ההערכה כי אפל נמצאת בעיצומו של פרויקט רב-שנתי, שבסופו תציג פתרון AI מתחרה שיהיה משולב באופן עמוק ואינטגרלי במערכות ההפעלה ובשירותים שלה.

שתפו כתבה
עורך משנה
עקוב:
ממקימי האתר ועורך משנה | פנבוי של אפל אבל שומר חסד נעורים למיקרוסופט. מומחה SEO והתמיכה הטכנית של הצוות באתר. לאבי ניסיון רב בכתיבה טכנית ועבודה בתחום - בין היתר היה שותף ב-GSM-Israel ובעל אתר טכנולוגי עצמאי בשם TechIT. | סלולרי: iPhone 16 Pro Max מחשב: MacBook Air 13 M4" טאבלט: iPad Pro 11" שעון חכם: Apple Watch Ultra
תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *