שתי ענקיות המדיה החברתית, אינסטגרם (Instagram) וטיקטוק (TikTok), שהגדירו מחדש את צריכת התוכן על גבי סמארטפונים, מתכוננות לקרב הבא על תשומת הלב של המשתמשים – והוא יתנהל על המסך הגדול בסלון. על פי דיווח חדש של אתר "The Information", שתי החברות נמצאות בתהליכי פיתוח של אפליקציות ייעודיות לטלוויזיות, במהלך אסטרטגי שנועד להתחרות ישירות במעוז של יוטיוב ולהרחיב את קהל היעד והכנסות הפרסום שלהן.
על פי הדיווח, מטא (Meta) (חברת האם של אינסטגרם) עובדת על פיתוח גרסת טלוויזיה לאינסטגרם, שתציג ככל הנראה את סרטוני ה-Reels הקצרים בפורמט המותאם למסך הגדול. במקביל, טיקטוק מתכננת בחצי השנה האחרונה אפליקציה חדשה המיועדת למסכי טלוויזיה. המטרה של שתי החברות ברורה: לפרוץ את גבולות המובייל ולכבוש את הסלון. דיוויד קאופמן, ראש חטיבת המוצר הגלובלי של טיקטוק, אמר לאחרונה בפסטיבל בקאן: "הסלון הוא קו החזית החדש עבורנו. אנחנו לוקחים את זה ברצינות רבה".

ההשראה למהלך מגיעה ישירות מההצלחה הפנומנלית של המתחרה הגדולה, יוטיוב. יוטיוב הצליחה לבסס את עצמה כפלטפורמת הסטרימינג מבוססת הפרסומות המובילה בארצות הברית מבחינת זמן צפייה בטלוויזיה. באופן משמעותי עוד יותר, יוטיוב הוכיחה שניתן למשוך קהל מבוגר יותר למסך הגדול; במהלך השנתיים האחרונות, נרשמה עלייה של 106% במספר הצופים מעל גיל 65 בפלטפורמה. הנתון הזה מהווה הוכחה ניצחת עבור טיקטוק ואינסטגרם כי בסלון הביתי מסתתר קהל יעד חדש, מבוגר ואמיד יותר, שניתן להגיע אליו.

האסטרטגיה משרתת שתי מטרות מרכזיות. הראשונה, כאמור, היא דמוגרפית: הרחבת בסיס המשתמשים מעבר לקהל הצעיר המזוהה עם הפלטפורמות, אל עבר קהלים מבוגרים יותר שמרבים לצפות בטלוויזיה. המטרה השנייה והחשובה לא פחות היא כלכלית. שוק הפרסום בטלוויזיה נחשב באופן מסורתי לרווחי ויקר הרבה יותר משוק הפרסום במובייל. על ידי הצבת התוכן שלהן על מסך הטלוויזיה, החברות שואפות למכור זמן פרסום בתעריפים גבוהים יותר ולפתוח אפיק הכנסות חדש ומשמעותי.
החוויה למשתמש צפויה להיות פשוטה ו"רזה", כזו שתתמקד בגלילה אינסופית של סרטונים קצרים באמצעות השלט הרחוק, בדומה לחוויית הצפייה הפסיבית המוכרת מהטלוויזיה המסורתית. המהלך מסמן שינוי כיוון משמעותי עבור חברות שנבנו סביב אינטראקציה אישית עם מכשיר נייד, והוא פותח חזית חדשה ומסקרנת במלחמות הסטרימינג.