אפל (Apple) נראית מוכנה לשבור את הדפוס העיצובי של השנים האחרונות. לפי דיווח של המדליף המוכר Ice Universe, האייפון 17 פרו מקס יהיה עבה יותר מקודמו – 8.725 מ"מ לעומת 8.3 מ"מ באייפון 16 פרו מקס, עלייה של כ-5 אחוזים.

העלייה בעובי, למרות שנראית זניחה, מסמנת שינוי אסטרטגי אפשרי בחשיבה של אפל. החברה התגאתה במשך שנים בדקיקות המכשירים שלה, ובדרך כלל חיפשה דרכים להגדיל את קיבולת הסוללה מבלי להגדיל את ממדי המכשיר.
הסיבה הסבירה ביותר לעלייה בעובי היא הוספת סוללה גדולה יותר, במיוחד לאור התחרות הגוברת בשוק. יצרניות אנדרואיד רבות מציעות כיום סוללות בקיבולת של 6,000mAh ומעלה, בעוד שהאייפון 16 פרו מקס נמצא הרחק מאחור בהיבט זה.

שאלת המפתח היא האם אפל תאמץ טכנולוגיית סוללות סיליקון-פחמן, שהפכה לנפוצה במכשירים סיניים. טכנולוגיה זו מאפשרת קיבולת גבוהה יותר ללא הגדלה משמעותית בנפח. אנליסטים כמו מינג-צ'י קואו הזכירו שאייפון 17 אייר (הדגם הדק במיוחד) יתבסס על סוללות בצפיפות גבוהה, אך לא ברור אם כל סדרת האייפון 17 תאמץ את הטכנולוגיה החדשה.

החלטות עיצוביות כאלה נקבעות בשלב מוקדם של פיתוח המכשיר, מה שמסביר את ההדלפות הנוכחיות למרות שהשקת האייפון 17 צפויה רק בסתיו. עם זאת, חשוב לזכור ש-Ice Universe טעה בעבר, ויש להתייחס לדיווח כשמועה בלבד בשלב זה.