תביעה ייצוגית הוגשה נגד אפל (Apple) בבית המשפט המחוזי בצפון קליפורניה, בטענה כי רצועות מסוימות של Apple Watch מכילות רמות מסוכנות של כימיקלים מזיקים. התביעה מתמקדת בשלושה דגמים פופולריים: Sport Band, Ocean Band ו-Nike Sport Band.
הכימיקלים המדוברים, המכונים PFAS או "כימיקלים נצחיים", נקשרו לבעיות בריאות חמורות, כולל סרטן הערמונית והכליות וסיבוכי הריון. על פי התביעה, אפל השתמשה בחומרים אלה כדי להפוך את הרצועות עמידות לזיעה ושמני גוף, למרות שהיו זמינות חלופות בטוחות יותר כמו סיליקון.
"שעוני אפל ווטש נרכשים על ידי צרכנים המעוניינים לשפר את בריאותם", נכתב בתביעה. "הציפייה היא שהמוצרים יהיו בטוחים לשימוש, במיוחד כשהם נענדים למעלה מ-11 שעות ביום."
אפל דוחה את הטענות בתוקף. "רצועות Apple Watch בטוחות לשימוש. בנוסף לבדיקות שלנו, אנו עובדים עם מעבדות עצמאיות לביצוע בדיקות מקיפות של החומרים במוצרינו." החברה הדגישה כי ב-2022 התחייבה להפסיק את השימוש ב-PFAS והובילה את התעשייה בהסרת כימיקלים מזיקים ממוצריה.
המחקר מאוניברסיטת נוטרדאם בדק גם רצועות ממותגים אחרים כמו פיטביט וסמסונג, אם כי הממצאים המדויקים טרם פורסמו. התביעה מציינת את רצועת Pixel Watch של גוגל, העשויה מחוט ממוחזר, ואת רצועת הספורט של פיטביט, העשויה סיליקון, כחלופות נטולות PFAS.
התובעים מבקשים החזרים כספיים ודורשים מבית המשפט לאסור על אפל לפרסם מצגי שווא או למכור את המוצרים ללא גילוי נאות. כרגע אין תקנות פדרליות בטיחות ל-PFAS, למעט במי שתייה.