fbpx

טרנדינג: עלייה חדה בחיפושים על מחיקת חשבונות פייסבוק, אינסטגרם ות'רדס

מה גרם לעלייה החדה בחיפושים על מחיקת חשבונות בפלטפורמות של Meta, ואיזה חלופות אנשים מצאו?

Facebook | תמונה: Bastian Riccardi

גל של ביקורת חריפה עולה בארצות הברית בעקבות הודעת מנכ"ל מטא (Meta), מארק צוקרברג, על שינויים מהותיים במדיניות החברה. השינויים כוללים ביטול מערכת בדיקת העובדות החיצונית, הקלות במדיניות ניהול התוכן, והחזרת תוכן פוליטי לפיד של המשתמשים. המהלך מעורר גל של חיפושים בגוגל על מחיקת חשבונות, לצד עניין גובר באלטרנטיבות לפלטפורמות של החברה.

עלייה דרמטית בחיפושים על מחיקת חשבונות

הכרזת Meta הובילה לעלייה חדה בחיפושים בגוגל באיזור ארה"ב בנוגע למחיקת חשבונות בפלטפורמות שלה. ביטויים כמו "איך למחוק פייסבוק לצמיתות" ו-"איך למחוק חשבון Threads" הגיעו לשיאי פופולריות ב-Google Trends. חיפושים נוספים, כמו "אלטרנטיבות לפייסבוק" ו-"איך למחוק את כל התמונות בפייסבוק", זינקו ביותר מ-5000% בהשוואה לתקופות קודמות. עלייה זו משקפת תחושת דחייה ציבורית כלפי החלטות החברה והחשש מהשפעות של תוכן מסית ותפוצת מידע שגוי.

תמונה, צילום מסך, Google Trends

גם בישראל נרשמה קפיצה קטנה בחיפושים למחיקת חשבונות הפייסבוק במקביל לאותו זמן בארה"ב, אך כשמסתכלים על השאילתות הקשורות, נדמה כי הסיבות לכך הן שגרתיות ואינן קשורות לחיפוש אלטרנטיבות.

Ad image
מחיקת חשבון פייסבוק בישראל | תמונה, צילום מסך, Google Trends

האירועים שעדיין מעורר זעם

המחלוקת סביב השינויים קשורה גם לאירועים היסטוריים שבהם הפלטפורמות של Meta שיחקו תפקיד מרכזי בהפצת שנאה ואלימות. דוגמה בולטת היא פרעות הקפיטול בינואר 2021, שבהן פייסבוק ואינסטגרם שימשו להפצת מסרים של תנועת "Stop the Steal". ביקורת נוקבת הופנתה אז כלפי Meta על כך שלא פעלה בנחישות נגד התכנים המסיתים. גם השימוש בפייסבוק ברצח העם במיאנמר מדגיש את הצורך במערכות ניהול תוכן קפדניות, שהחברה כעת נסוגה מהן.

חיפוש אחר אלטרנטיבות לפייסבוק ולאינסטגרם

במקביל לגל החיפושים על מחיקת חשבונות, יש אחרים שדווקא נהנים מהנטישה ההמונית. לצד הבירורים למחיקת החשבונות של מטא, נרשמת עלייה חדה בעניין בפלטפורמות אלטרנטיביות כמו Mastodon ו-Bluesky.

חיפוש במגמת עלייה | תמונה, צילום מסך, Google Trends

מנכ"ל Mastodon, יוג'ין רושקו, יצא נגד ההחלטות של Meta וכינה אותן "סכנה מוסרית". הוא אף הדגיש כי תוכן מסית שמגיע דרך מערכת השיתוף הפדראטיבית של Threads ייבחן בקפדנות בפלטפורמת Mastodon.

Post by @[email protected]
View on Mastodon

מנגד, צוקרברג ציין כי מטרת המדיניות החדשה היא לחזק את חופש הביטוי. כחלק מהמהלך, Meta תטמיע מערכת הערות קהילתיות שבה משתמשים יכולים לסמן תכנים הדורשים הקשר נוסף. למרות ההסברים, רבים רואים במהלך זה ניסיון להתמודד עם לחצים פוליטיים, תוך ויתור על סטנדרטים מחמירים של ניהול תוכן. נותר לראות אם השינויים יפגעו באמון המשתמשים או יובילו לנטישה מסיבית של פלטפורמות החברה.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.