OpenAI ממשיכה להוביל את תחום הבינה המלאכותית עם השקה של תכונות חדשות שמביאים את ChatGPT לשלב הבא. כחלק מפעילות 12 ימי החשיפה של החברה, OpenAI הציגה ביום השישי את Advanced Voice Mode with Vision, שמאפשר זיהוי אובייקטים בוידאו ושיתוף מסכים. התכונה החדשה זמינה כעת למשתמשי פרימיום נבחרים.
וידאו ושיתוף מסכים: הדור הבא של ChatGPT
הפיצ’ר החדש הופך את ChatGPT לשותף דיגיטלי חכם עוד יותר. באמצעות שימוש במצלמת המכשיר, ניתן להציג ל-ChatGPT חפצים וסיטואציות ולקבל תגובות בזמן אמת. רוצים לדעת איך להכין קפה? פשוט הציגו את הכלים למצלמה ותקבלו הנחיות מפורטות.
שיתוף המסך מוסיף שכבה נוספת של אינטראקציה. המשתמשים יכולים לשתף את התצוגה שלהם עם ChatGPT, לקבל עזרה בהבנת תפריטים, לפתור בעיות בתפעול אפליקציות או אפילו לקבל רעיונות למענה להודעות טקסט.
איך מפעילים את זה? לחצו על אייקון הקול באפליקציית ChatGPT, בחרו באייקון הווידאו להתחלת צילום, או הפעילו שיתוף מסך מתפריט שלוש הנקודות. נכון לעכשיו, הפיצ’ר זמין למשתמשי Plus, Team ו-Pro בלבד, כאשר מנויי Enterprise ו-Edu יקבלו גישה בינואר. משתמשים באיחוד האירופי, שווייץ ומדינות נוספות ייאלצו להמתין – OpenAI לא מסרה מועד להשקת הפיצ’ר באזורים אלו.
ChatGPT עובר למצב "סנטה"
ולמי שרוצה חוויה קלילה יותר, OpenAI מציעה את Santa Mode, פיצ’ר חדש שבו ChatGPT מדבר בקולו של סנטה קלאוס. Santa Mode יהיה זמין למשתמשי Advanced Voice Mode בכל הפלטפורמות – מובייל, דפדפן ואפליקציות למחשב – עד תחילת ינואר.
חשוב לציין כי שיחות עם סנטה אינן נשמרות בהיסטוריה של ChatGPT, כך שמדובר בתוספת חווייתית בלבד.
Google ו-Meta לא נשארות מאחור
עם ההשקה של יכולת הזיהוי בוידאו, שיתוף המסך, ואפילו פיצ'רים מהנים כמו קולות עונתיים, OpenAI מאותתת לשוק שהיא לא מתכוונת להאט. המתחרות, Google ו-Meta, כבר מציגות פתרונות דומים משלהן. Google, למשל, השיקה את Project Astra, שמציע זיהוי אובייקטים בווידאו בזמן אמת, ואילו מיקרוסופט חשפה את Copilot Vision, שמסייע בשימוש בדפדפן.
OpenAI אמנם התעכבה בהשקת הפיצ’ר, אך כעת, עם שילוב היכולות החדשות, ChatGPT מציב סטנדרט חדש בתחום. בין אם מדובר בזיהוי אובייקטים, פתרון בעיות על המסך או אפילו שיחה ידידותית עם “סנטה”, העתיד כבר כאן – והוא מגיע מהר יותר משחשבתם.
צפו בהדגמה המלאה