אפל (Apple) חוגגת עשור לשירות התשלומים Apple Pay עם הכרזה על מספר הרחבות משמעותיות לשירות. ג'ניפר ביילי, סגנית נשיא Apple Pay ו-Apple Wallet, משקפת על העשור החולף ומשתפת את החזון העתידי של החברה בתחום התשלומים הדיגיטליים.
Apple Pay הושק בישראל ב-5 במאי 2021, לפני כשלוש שנים וחצי. למרות שאפל לא מפרסמת נתונים מפורטים על השימוש בשירות לפי מדינה, דיווחים מצביעים על אימוץ מהיר ועל גידול עקבי בשימוש מאז ההשקה. השירות נתמך על ידי בנקים וחברות אשראי מובילים בישראל, כולל ישראכרט, כאל, מקס ובנק הפועלים.
מאז השקתו לפני עשור, Apple Pay הפך לכלי תשלום מרכזי עבור מאות מיליוני צרכנים ב-78 שווקים ברחבי העולם. השירות נתמך על ידי יותר מ-11,000 בנקים ושותפי רשת, ומשמש במיליוני אתרים, אפליקציות וחנויות פיזיות.
עם השקת iOS 18, אפל מרחיבה את יכולות Apple Pay עם מספר תכונות חדשות:
- אפשרויות הלוואה בתשלומים: משתמשים בארה"ב ובבריטניה יוכלו לגשת לאפשרויות הלוואה בתשלומים מחברות כמו Affirm, Monzo Flex ו-Klarna בעת התשלום עם Apple Pay באינטרנט ובאפליקציות.
- מימוש נקודות: משתמשים בארה"ב יוכלו לממש נקודות מכרטיסי אשראי של Discover בעת התשלום עם Apple Pay.
- הרחבת זמינות: Apple Pay יהיה זמין גם בדפדפני אינטרנט של צד שלישי ובמחשבים, עם אפשרות לסרוק קוד באמצעות iPhone או iPad להשלמת התשלום.
- הוספת כרטיסים בקלות: עם אפשרות Tap to Provision, משתמשים יוכלו להוסיף כרטיס אשראי או דביט ל-Apple Wallet על ידי הקשה פשוטה של הכרטיס על גב ה-iPhone.
ביילי מדגישה את החשיבות שאפל מייחסת לאבטחה ולפרטיות בעת ביצוע תשלומים, ומציינת כי Apple Pay תוכנן כדי להגן על המידע הרגיש של המשתמשים.
מעבר לתשלומים, אפל ממשיכה לקדם את חזונה להחליף את הארנק הפיזי בארנק דיגיטלי מאובטח ופרטי – Apple Wallet. כיום, משתמשים יכולים להוסיף ולגשת לכרטיסי אירועים, כרטיסי תחבורה ציבורית, מפתחות, תעודות זהות ממשלתיות ועוד, הכל מתוך הארנק הדיגיטלי של אפל.