על פי דיווח של בלומברג, קוואלקום שוקלת את הגורמים הגיאופוליטיים המורכבים הכרוכים ברכישה פוטנציאלית של אינטל, וסביר להניח שתמתין עד לאחר הבחירות לנשיאות ארה"ב בנובמבר לפני קבלת החלטות. מקורות המקורבים לעניין מסרו כי המניע העיקרי הוא לקבל בהירות רבה יותר לגבי מדיניות האנטי-מונופולין תחת הממשל החדש, שכן מיזוג ענק שכזה בין שתי יצרניות שבבים יהיה תחת פיקוח רגולטורי אינטנסיבי.
מיזוג בין קוואלקום ואינטל, שתיהן מפתחות טכנולוגיות שבבים קריטיות המניעות הכל, מסמארטפונים ועד רכבים חשמליים, ללא ספק ישנה את פני התעשייה. עם זאת, הוא עלול לעורר בעיות תחרותיות הן בארה"ב והן בחו"ל, במיוחד בסין. עם היחסים העדינים בין ארה"ב לסין, נאמר כי קוואלקום רוצה שהנוף הפוליטי יתייצב לפני תכנון הצעדים הבאים.
נושא האנטי-מונופולין היה גורם מכריע כאשר קוואלקום, בספטמבר, קיימה שיחות לא פורמליות עם רגולטורים סיניים כדי לקבל חוות דעת מקדמית על עסקה פוטנציאלית. טרם התקבל משוב כלשהו מאחר והפקידים ממתינים לראות אם קוואלקום תתקדם עם הצעה רשמית תחילה.
יתר על כן, לאינטל תפקיד מרכזי במאמצי העצמאות של אמריקה בייצור מיקרו-שבבים באמצעות תמיכה כספית משמעותית. לכן, הבטחת תמיכה מדינית תהיה קריטית.
מוקדם יותר השנה, אינטל חשפה תחזיות כספיות מאכזבות שהחטיאו בצורה משמעותית את ציפיות וול סטריט. קשיים אלו הובילו לארגון מחדש מסיבי, כאשר המנכ"ל פט גלסינגר התחייב ליותר מ-20 מיליארד דולר כדי להשיג מחדש את ההובלה בתהליכי הייצור עד 2025. עם זאת, מהפכים בסדר גודל כזה דורשים זמן וכסף. כדי לקזז הפסדים, אינטל הודיעה בינואר כי תפטר כ-15,000 עובדים ברחבי העולם עד 2024 במסגרת הארגון מחדש.
הבחירות עשויות להסיר חלק מהמורכבות של העסקה עבור קוואלקום. אם תוצאות הרבעון הקרוב של אינטל בסוף אוקטובר יאכזבו כמו ההפסד הנקי של מיליארד דולר ברבעון האחרון, זה עשוי להוריד את מחיר המניה וההערכה של החברה. תג מחיר נמוך יותר עשוי להקל על הסיכון האנטי-מונופולי ולהבטיח אור ירוק לעסקה.