fbpx

אינטל ו-AMD משתפות פעולה.. רגע מה?

אינטל ו-AMD מניחות בצד רגע את היריבות העסקית ומכריזות על שיתוף פעולה מפתיע לקידום ארכיטקטורת x86 לעתיד טכנולוגי חדש

Justin Hotard, executive vice president and general manager of the Data Center and AI Group at Intel, and Forrest Norrod, executive vice president and general manager of the Data Center Solutions Business Group at AMD, discuss the x86 Ecosystem Advisory Group on stage at the OCP Global Summit in San Jose, Calif. on Oct. 15, 2024. | תמונה: Intel Corporation

השוק המחשובי רותח, ואחת ההכרזות המפתיעות מהימים האחרונים מגיעה מאינטל (Intel) ו-AMD, מתחרות ותיקות שנמצאות במרכז עולם המעבדים כבר עשרות שנים. למרות היריבות, שתי הענקיות החליטו לשתף פעולה ולהקים קבוצת ייעוץ שתוביל את ארכיטקטורת x86 למקום טוב יותר. האמנם?

האינטרס העסקי שלהן הוא הרווח שלנו

כשקראתי על ההכרזה הזו, הייתי צריך לעצור לרגע. אינטל ו-AMD? יחד? שתי החברות שהתחרו בכל צעד בתחום המעבדים, החליטו כעת לשלב ידיים? זה לא משהו שקורה כל יום. ברור שבשוק המחשבים, שבו השינויים מהירים והבינה המלאכותית, הענן והשבבים המותאמים תופסים תאוצה, שיתוף פעולה כזה יכול להיות קריטי.

פאט גלסינגר, מנכ”ל אינטל, מדגיש את השינוי: "אנו נמצאים בעיצומו של השינוי המשמעותי ביותר בארכיטקטורת x86 מזה עשורים." לדבריו זה לא רק שינוי טכנולוגי – מדובר במהלך שמערב בתוכו שילוב של חדשנות עם חשיבה לטווח ארוך, התאמת המוצרים לצרכים המורכבים של היום.

Ad image
Pat Gelsinger, Intel CEO, and Lisa Su, AMD Chair and CEO, at Lenovo Tech World on Oct. 15, 2024, where Intel and AMD announced the x86 Ecosystem Advisory Group. תמונה: Intel Corporation

מצד שני, ליסה סו, מנכ”לית AMD, משדרת גישה שונה, יותר פרקטית, עם מיקוד על יציבות ומסורת: "קבוצת הייעוץ הזו תבטיח ש-x86 תמשיך להיות האקוסיסטם המוביל." כלומר, זה לא רק דיבורים על העתיד ואוטופיה למשתמשים – זה על שמירה על ההובלה בשוק.

מאחורי הקלעים של התחרות

בנקודה הזו, כדאי לעצור ולשאול את עצמנו: למה דווקא עכשיו? שיתוף פעולה בין אינטל ל-AMD זה לא משהו שמצופה כל כך בקלות. נכון, יש להן היסטוריה של שיתופי פעולה בפיתוח תקנים כמו PCIe ו-USB, אבל כאן מדובר בארכיטקטורה שלמה – הלב של עולם המחשוב המודרני. מצד אחד, זו כנראה התשובה שלהן לטכנולוגיות מתחרות כמו ARM או RISC-V. מצד שני, זה מעיד על הבנה משותפת שהעתיד דורש שיתוף פעולה ברמה אחרת לגמרי.

מה זה אומר עבורנו?

עבור מפתחים ולקוחות, ההכרזה הזו מבטיחה עולם שבו הכל פשוט יותר – יותר תאימות, יותר אינטגרציה בין חומרה ותוכנה, ופחות כאבי ראש עם מוצרים לא תואמים. הקבוצה החדשה הזו תתמקד בשיפור החוויה הכוללת של לקוחות הקצה – בין אם מדובר במשתמשים פרטיים ובין אם בעסקים גדולים שמסתמכים על טכנולוגיות מתקדמות.

האם זה ישפיע עליך באופן ישיר? ייתכן מאוד. מוצרים עתידיים שיתבססו על הסטנדרטים החדשים שהקבוצה תקבע, יכולים להבטיח שהמחשב הבא שלך יציע ביצועים גבוהים יותר עם פחות אתגרים טכנולוגיים.

אינטל ו-AMD בוחרות עכשיו, לא רק להתחרות, אלא לשתף פעולה כדי להבטיח עתיד חדש. האם זה אומר שהן מוותרות על התחרות? ברור שלא. אבל כשהן מתאחדות תחת מטרה משותפת, מדובר במהלך שיכול לשנות את השוק. ואנחנו? אנחנו יכולים לצפות לטכנולוגיות טובות יותר ואינטגרציה חלקה יותר – מה שצפוי להפוך את החיים שלנו לקלים יותר.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.