מטא (Meta), חברת האם של פייסבוק, אינסטגרם וווטסאפ, הכריזה אמש (רביעי, 09.10) על הרחבה משמעותית של שירותי הבינה המלאכותית שלה. החברה מתכננת להשיק את Meta AI ב-21 מדינות חדשות ברחבי העולם, כולל מדינות במזרח התיכון, אמריקה הלטינית ואסיה. עם זאת, למרות הנוכחות המשמעותית של החברה בישראל, הכוללת משרדים רשמיים, ישראל לא נכללת ברשימת המדינות שיזכו לשדרוג זה בשלב הנוכחי.
Meta AI, המערכת החכמה של החברה, מציעה מגוון יכולות כגון צ'אטבוט לשיחות וחיפושים, וכן כלים ליצירת תמונות מבוססות טקסט. השירות זמין דרך האפליקציות המוכרות של החברה, כולל פייסבוק, אינסטגרם, ווטסאפ ומסנג'ר, וכן דרך ממשק אינטרנט ייעודי.
לפי הודעת החברה, ההרחבה תתבצע בשלבים, כאשר בשלב הראשון יושק השירות במדינות כמו ברזיל, בוליביה, גואטמלה, פרגוואי, הפיליפינים ובריטניה. בשבועות הקרובים צפויה ההשקה להגיע גם למדינות במזרח התיכון, כולל מצרים, עיראק, ירדן, לוב, מרוקו, ערב הסעודית, סודן, תוניסיה, איחוד האמירויות ותימן.
מטא מדגישה כי בסיום תהליך ההרחבה, Meta AI יהיה זמין ב-43 מדינות ובתריסר שפות. החברה אף מעריכה כי עד סוף השנה, המערכת תהפוך לעוזרת הבינה המלאכותית הנפוצה ביותר בעולם, עם כמעט 500 מיליון משתמשים פעילים מדי חודש.
למרות ההתרחבות המרשימה, בולט בהיעדרו השירות בשפה העברית ובישראל. זאת למרות העובדה שלמטא יש נוכחות משמעותית בישראל, כולל משרדים רשמיים. ההחלטה שלא לכלול את ישראל בשלב זה של ההרחבה מעוררת תהיות, במיוחד לאור ההשקה הצפויה במדינות אחרות במזרח התיכון.
חשוב לציין כי מטא אינה לבד בהחלטה להימנע מהשקת שירותי בינה מלאכותית מתקדמים במדינות מסוימות. למשל, אפל הודיעה לאחרונה כי אין לה תוכניות להשיק את Apple Intelligence במדינות האיחוד האירופי בעתיד הקרוב, ככל הנראה בשל חששות מרגולציה מקומית מחמירה.
נכון לעכשיו, לא ברור מתי ואם בכלל תשיק מטא את שירותי הבינה המלאכותית שלה בישראל ובשפה העברית. משתמשים ישראלים ודוברי עברית ייאלצו להמתין להודעות נוספות מהחברה בנושא.