טיקטוק (TikTok), הרשת החברתית הפופולרית, ניצבת בפני אתגר משפטי חדש בארצות הברית. היועצים המשפטיים של 13 מדינות בארה"ב, יחד עם מחוז קולומביה, הגישו תביעות נגד החברה בטענה שהיא גורמת נזק למשתמשיה הצעירים.
על פי דיווח ב"ניו יורק טיימס", התובעים טוענים כי ברשותם מסמכים פנימיים של טיקטוק המוכיחים שהחברה פיתחה במכוון תכונות הגורמות להתמכרות קשה לאפליקציה. לטענתם, מאפיינים אלה גורמים לבני נוער רבים להשתמש בשירות עד שעות מאוחרות בלילה, מה שמוביל לבעיות שינה ולבעיות נוספות.
התביעה מאשימה את טיקטוק, שבבעלות חברת ByteDance הסינית, בידיעה על אופיה הממכר של האפליקציה, אך המשך השימוש במאפיינים אלה במטרה להפיק רווח על חשבון בריאותם של ילדים. לטענת התובעים, התנהלות זו מפרה חוקי הגנת צרכנים.
בתגובה רשמית, חשבון המדיניות של טיקטוק ב-X (טוויטר לשעבר) פרסם הודעה בה נכתב כי החברה "חולקת בתוקף על טענות אלה". טיקטוק טוענת כי הטמיעה אמצעי הגנה חדשים עבור משתמשים צעירים והסירה גישה למשתמשים מתחת לגיל המותר. החברה הוסיפה:
"פעלנו במשך למעלה משנתיים לשתף פעולה עם היועצים המשפטיים, ומאכזב מאוד שהם בחרו לנקוט בצעד זה במקום לעבוד איתנו על פתרונות בונים לאתגרים הניצבים בפני התעשייה כולה."
תביעה זו מצטרפת לאיום קיים על פעילות טיקטוק בארה"ב, כאשר החברה עומדת בפני איסור מוחלט על פעילותה במדינה אם ByteDance לא תמכור את השירות לבעלים אמריקאי. הצדדים הציגו את טיעוניהם בבית משפט לערעורים בארה"ב בספטמבר, והחלטה צפויה להתקבל עד סוף השנה.