אפל מציגה כלי חדש להסרת הסחות דעת בדפדפן הספארי

אפל מאזנת בין נוחות המשתמשים לדאגות המפרסמים עם תכונת "בקרת הסחות דעת" החדשה בספארי

אבי דוד
מאת אבי דוד
1 דקות קריאה
תמונה: Apple Insider

אפל (Apple) הכריזה על תכונה חדשנית בדפדפן ספארי, שתאפשר למשתמשים להסיר אלמנטים מסיחי דעת מדפי אינטרנט. התכונה, הנקראת "בקרת הסחות דעת", מגיעה כחלק מגרסאות הבטא למפתחים של iOS 18, iPadOS 18 ו-macOS Sequoia.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף

השימוש בתכונה החדשה פשוט למדי. המשתמשים יכולים לגשת לתפריט הדף בשדה החיפוש החכם, לבחור באפשרות החדשה, ואז ללחוץ על האלמנט שברצונם להסיר מהעמוד. חשוב לציין כי התכונה אינה מיועדת לחסימת פרסומות באופן אוטומטי, אלא להסרת אלמנטים קבועים בדף.

מחברים אתכם לטכנולוגיה. עכשיו יותר מתמיד.

האפליקציה הרשמית של The Verifier

Download on App Store Download on App Store

אפל מדגישה כי התכונה אינה יכולה להסיר פרסומות באופן קבוע, מכיוון שאלה מתחלפות באופן תדיר. כמו כן, סרטונים המתנגנים אוטומטית עשויים להופיע מחדש אם הם מתרעננים. השינויים נשמרים רק במכשיר הספציפי ואינם מסונכרנים בין מכשירים שונים.

התכונה החדשה עוררה ויכוח בתעשיית הפרסום והמדיה. איגודי מפרסמים ומוציאים לאור הביעו חשש כי היא עלולה לפגוע ביכולתם לממן את עבודתם באמצעות פרסום מקוון. למרות זאת, אפל החליטה להמשיך בפיתוח התכונה, תוך התאמות מסוימות.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף

משתמשים המעוניינים לנסות את התכונה החדשה יכולים לעשות זאת כעת בגרסאות הבטא למפתחים של מערכות ההפעלה החדשות של אפל.

שתפו כתבה
עורך משנה
מעקב
ממקימי האתר ועורך משנה | פנבוי של אפל אבל שומר חסד נעורים למיקרוסופט. מומחה SEO והתמיכה הטכנית של הצוות באתר. לאבי ניסיון רב בכתיבה טכנית ועבודה בתחום - בין היתר היה שותף ב-GSM-Israel ובעל אתר טכנולוגי עצמאי בשם TechIT. | סלולרי: iPhone 16 Pro Max מחשב: MacBook Air 13 M4" טאבלט: iPad Pro 11" שעון חכם: Apple Watch Ultra