חברת גוגל (Google) רוצה לדמיין מחדש את אנדרואיד עם בינה מלאכותית בשתי דרכים נפרדות, ששתיהן עושות שימוש בג’מיני. בכנס I/O 2024, גוגל מחלקת את חדשות מערכת ההפעלה לשני ימים, כאשר בינה מלאכותית מוצגת ראשונה וחדשות נוספות על אנדרואיד 15 יגיעו מחר.
בעקבות ההשקה בפברואר, אפליקציית ג’מיני באנדרואיד “משתפרת עוד יותר בהבנת ההקשר של מה שמוצג על המסך ובאיזו אפליקציה אנו משתמשים.” גוגל אומרת שההקשר והאינטגרציה הופכים את אנדרואיד למקום הטוב ביותר להשתמש בג’מיני.
ג’מיני של גוגל באנדרואיד, תחליף הבינה המלאכותית שלה ל-Google Assistant, תנצל בקרוב את היכולת שלה להשתלב עמוקות במערכת ההפעלה הניידת של אנדרואיד ובאפליקציות של גוגל. החברה הודיעה שמשתמשים יוכלו להעלות את חלון ג’מיני מעל האפליקציה שהם משתמשים בה ביותר דרכים. החברה גם משדרגת את דגם הבינה המלאכותית המובנה של אנדרואיד, ג’מיני ננו.
בקרוב, משתמשי אנדרואיד יוכלו לגרור ולהפיל תמונות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית ישירות ל-Gmail, הודעות Google ואפליקציות אחרות. בינתיים, משתמשי YouTube יוכלו ללחוץ על “שאל את הסרטון הזה” כדי למצוא מידע ספציפי מתוך אותו סרטון YouTube, אומרת גוגל.
למשתמשים ששילמו עבור ג’מיני מתקדם תהיה גם היכולת להשתמש באפשרות “שאל את הקובץ הזה” (בפורמט PDF) המאפשרת לך לקבל תשובות מתוך המסמך מבלי שתצטרך לקרוא את כל העמודים. מנויי Gemini Advanced משלמים 19.99 דולר לחודש עבור גישה לבינה מלאכותית ומקבלים 2TB של אחסון יחד עם הטבות נוספות של Google One.
כבר עכשיו, ג’מיני באנדרואיד יכול לעשות דברים אחרים כמו ליצור כותרות על תמונות, לשאול שאלות לגבי מאמרים שאתה קורא ולבצע משימות אחרות של בינה מלאכותית גנרטיבית, בדומה לצ’אטבוטים אחרים של בינה מלאכותית. עם זאת, OpenAI העלתה את ההצגה באירוע של גוגל כדי להכריז על דגם GenAI, GPT-4o (עם ה-o שמשמעותו “אומני”), שעובד עם טקסט, דיבור ווידאו, כולל מה שמצלמת המצלמה של הטלפון. לכן, למרות היתרונות המובנים של ג’מיני, יהיה לה תחרות מסוימת במכשירים ניידים.
גוגל אומרת שתכונות ג’מיני החדשות באנדרואיד יופצו למאות מיליוני מכשירים נתמכים בחודשים הקרובים. עם הזמן, ג’מיני תתפתח כדי להציע הצעות נוספות הקשורות למה שמוצג על המסך שלך.
בינתיים, דגם הבסיס של בינה מלאכותית על המכשיר באנדרואיד, ג’מיני ננו, ישודרג כדי לכלול ריבוי אמצעים. המשמעות היא שהוא יוכל לעבד קלט טקסטואלי כמו גם אמצעים אחרים של עיבוד מידע, כולל ראייה, קול ושפה מדוברת.