fbpx
מקרן מדגם HY320. (צילום: אלעד קאופמן)

קניתי מקרן בפחות מ־200 שקלים: בזבוז כסף או פנינה נסתרת?

מאת אלעד קאופמן | Elad Kaufman
7.1 מקרן מדבקה זול שמצליח להפתיע ולאכזב
סקירה: מקרן HY320
לרכישה

כבר תקופה ארוכה שהתחבטתי ברעיון של תליית טלוויזיה בחדר השינה. כשנתקלתי במקרן הזה ב־180 שקלים בסייל באליאקספרס, החלטתי לקנות אותו ולבדוק כמה טוב מקרן כזה זול יכול להיות. בסקירה שלפניכם אני אבדוק אותו לעומק, וכמובן אראה אם הוא יכול להיות חלופה לטלוויזיה – גוש הפלסטיק השחור שנוכח בחדר השינה של כולנו.

מה בקופסא

בקופסת הקרטון הפשוטה נוכל למצוא:

Ad image
  • מקרן מדגם HY320
  • שלט
  • כבל מתח
  • חוברת הוראות

השלט שמגיע עם המקרן בסיסי למדי, הוא פועל על שתי סוללות AAA, לא כולל מיקרופון מובנה ומשתמש בטכנולוגיית אינפרא־אדום. ה־HY320 הוא בעצם מוצר מדבקה (מוצר המיוצר על ידי חברה אחת, אשר חברה אחרת ממתגת אותו כך שיראה כאילו היא עצמה ייצרה אותו) וניתן למצוא אותו בקטלוג המוצרים של מספר חברות שונות ברחבי הרשת, למרות שהמוצר עצמו זהה לחלוטין.

מפרט טכני והתרשמות ראשונית

המקרן HY320 מציג תמונה באיכות 1080P ובבהירות יצרן מקסימלית של 390 אנסי-לומן. המקרן בנוי מפלסטיק איכותי ומגיע עם מעמד מובנה שמאפשר הטייה לזווית מקסימלית של 180 מעלות. אחת היכולות המועילות ביותר היא יישור התמונה האוטומטית (auto keystone correction), שמייתרת את כוונון הפינות הידני במקרן כמעט לגמרי. החיסכון ניכר בעדשה הזולה, היא נוטה להישרט בקלות וגם יוצרת בעיות אופטיות. מיקוד התמונה פועל באופן ידני באמצעות גלגלת סביב העדשה, מה שלא אידיאלי אך סביר למחיר הנמוך.

המקרן מצויד בערכת השבבים H713 מבית Allwinner, השכיחה במקרנים זולים, עם ביצועים מספקים וזיכרון עבודה (RAM) של 1 ג"ב בלבד. הוא כולל קישוריות בלוטות' 5.0 ו־WiFi 6, מחבר HDMI וחיבור USB 2.0 לאחסון חיצוני שימצא עצמו שימושי כיוון שנפח האחסון המובנה עומד 8 ג"ב בלבד. היצרן מצהיר על גודל מסך מקסימלי של 150 אינץ', אך בשילוב האיכות וגודל התצוגה הגדולה רואים כל פיקסל בנפרד, ולכן לשימוש כזה המקרן פחות מתאים.

Ad image
לכלוכים, שיערות קטנות וכתם שחור קטן שבולטים כשהמקרן מציג צבע אחד או תמונה בהירה.
“המקרן מיוצר בסביבה לא סטרילית, בין החיישן לעדשה ‘תקועים’ לכלוכים קטנים ישר מהקופסא”. (צילום: אלעד קאופמן)

הרמקול המובנה דיי חלש ועם איכות צליל ירודה, עם פיקים צורמים מעל 70% עוצמה. לשמע משופר מומלץ לחבר רמקול חיצוני דרך שקע 3.5 מ"מ או בלוטות'. המאווררים רועשים בצורה ניכרת בשימוש, בעיקר עם הרמקול המובנה הנ"ל, ולכן לא מומלץ להשתמש בהם יחד בחדר השינה. לבסוף, נתון זמן חיי הנורה המוצהר של 50,000 שעות נראה מופרז, בעיקר כשהממוצע למקרנים עומד בין 3,000 ל־10,000 שעות. טכנולוגיה מהפכנית סינית שלא סיפרו לאף אחד עליה? כנראה שלא.

התוכנה

המערכת מבוססת אנדרואיד 11 וממשק המשתמש שלה זהה לממשק של קופסאות חכמות סיניות זולות, והתרגום העברי שלו קלוקל. אני באופן אישי הורדתי דרך חנות האפליקציות האלטרנטיבית AptoideTV המותקנת על המכשיר (יש גם חנות גוגל פליי רגילה) משגר (Launcher) אחר בשם ,Projectivy שמלבד הנראות הנקייה והמקצועית שלו והאנימציות החלקות, מאפשר יותר התאמה אישית, וזה תמיד מבורך.

התמונה מציגה יד שחורה גדולה ומטושטשת מצביעה או בוחרת אפליקציה על ממשק חוויה אדום של מקרן HY320 ביתי. ניתן לראות סמלי אפליקציות מוכרות כמו נטפליקס, קודי, YouTube ועוד. היד הגדולה מרמזת על בחירה או שימוש בתוכן ובשירותי מדיה דיגיטליים. הצבעים האדומים והשחורים מעניקים מראה עז וצבעוני לממשק המסך.
"Projectivy, משגר (Launcher) שמלבד הנראות הנקייה והמקצועית שלו והאנימציות החלקות, מאפשר יותר התאמה אישית" (צילום: אלעד קאופמן)

חווית השימוש

חווית השימוש במקרן באופן כללי היא חיובית, אבל אתחיל בדברים הפחות חיוביים. דבר ראשון, נראה שהמקרן מיוצר בסביבה לא סטרילית. בין החיישן לעדשה 'תקועים' לכלוכים קטנים ישר מהקופסא. אציין שהעדשה עברה ניקוי לפני כל שימוש, אך ביחידה שברשותי זה התבטא בשערות וחלקיקי אבק שבולטים בתצוגה בהירה או של צבע אחיד, וכן בכתם קטן בפינה הימנית העליונה של המסך. לטובת שירות הלקוחות של אליאקספרס אציין, שכשהעלתי בפניהם את הבעיה הם הציעו לי להחזיר את המוצר בחינם לבדיקה, אבל ויתרתי (למי יש כוח להתעסק עם הדואר…).

שנית, בהירות הקצה השמאלי של התצוגה היה פחות בהיר ביחס לשאר התצוגה. מקורה של הבעיה השלישית היא באופטיקה הזולה של המקרן, לא ניתן למקד את כל התמונה בבת אחת. אם ממקדים את התמונה למה שקורה במרכז התצוגה, השוליים יהיו רכים מאוד ולהפך, לכן צריך למקד את התמונה בטווח ביניים שבו לא הכל חד. זה לא נורא בולט אם התצוגה גדולה, אבל זה בהחלט מפריע בקריאת טקסט רץ. בעיית המיקוד נפוצה במקרנים זולים מכל הדגמים והיא יכולה לגרום לבעיות עיניים בטווח הארוך.

התמונה מציגה רגע בו אנשים צופים במשחק כדורסל, שמוקרן בגודל 155 אינץ' על קיר גדול בבית.
" זה חוויה מרהיבה… כל בני הבית "התמגנטו" למסך לצפייה במשחק כדורסל". (צילום: אלעד קאופמן)

לפי נתוני היצרן, גודל התצוגה שהמקרן מסוגל להקרין נע בין 30 ל-150 אינץ' – החל ממסך קטן לחדר ועד מסך ענק שיכסה קיר שלם. אני השתמשתי במקרן בשלוש תצורות עיקריות של גדלי תצוגה: מסך 55 אינץ' על קיר חדר השינה, מסך 100 אינץ' על התקרה, ומסך 155 אינץ' על קיר שלם בסלון (מעבר לגודל המוצהר). בהקרנה בגודל 55', הניגודיות בחדר חשוך הייתה טובה, הצבעים בלטו לטובה והיה קשה לראות בעין את הפיקסלים הבודדים. גם שהדלקתי את האור בחדר, היה ניתן לראות את התצוגה ולהמשיך להשתמש במקרן. בתצוגה בגודל 100' המצב היה קצת שונה, מטבע הדברים הבהירות והניגודיות ירדו, אבל עדיין היה נעים לראות תוכן. גם כשהאור דלק ממש במרכז התצוגה, היה ניתן לראות חלקים מהתצוגה שאפשרו שימוש בסיסי. בתצוגת 155' המקרן תפס ממש קיר שלם בסלון, הבהירות כבר הייתה חלשה יחסית ולמרות שכל האורות היו כבויים, התצוגה נותרה חלשה ומטושטשת באופן יחסי, אבל עדיין היה ניתן להשתמש במקרן. אני חייב לציין שמסך בגודל כזה באמצע הבית זה חוויה מרהיבה. כל בני הבית "התמגנטו" למסך לצפייה במשחק כדורסל. וזה למרות שהוא לא היה חד ובהיר, בטח לעומת הטלוויזיה שעל הקיר ממול. חוויה כזאת רק גרמה לי להבין כמה המקרן הזה שווה את המחיר הנמוך, למרות כל הפאקים הקטנים שיש בו.

בבדיקה לא השתמשתי במסך ייעודי למקרן כיוון שלהערכתי, מי שיקנה מקרן ב־180 שקלים – לא יקנה מסך במחיר דומה.

סקירה: מקרן HY320
מקרן מדבקה זול שמצליח להפתיע ולאכזב 7.1
תצוגה 7
איכות שמע 4
ניידות ונוחות 8
חיבורים וקישוריות 7.5
תמורה למחיר 9
שתפו כתבה
כתב חדשות אנדרואיד | מכור לטכנולוגיה מכל הסוגים מגיל 0, מת על שיאומי אבל מסתובב עם מכשיר גלקסי. בעל נסיון ניהול מגוון קבוצות טכנולוגיה בטלגרם ובעל אתר טכנולוגי עצמאי בשם Ctech. | סלולרי: Samsung Galaxy S23 Ultra מחשב: Acer Swift X 2022 14" שעון חכם: Xiaomi Band 8