fbpx

הישראלים מודאגים אך נשארים אופטימיים – כך חושף דוח הרגלי הצפייה והגלישה של yes ופלאפון

תמונה: יח״צ yes, פלאפון

הישראלים מודאגים, מחפשים אסקפיזם אבל נשארים אופטימיים – כך עולה מדוח הצפייה והגלישה של פלאפון ו-yes שהוצג הבוקר.

yes ופלאפון מפרסמות היום (שני) את דו"ח הרגלי הצפייה והגלישה של הישראלים במהלך 2023 והשפעות המלחמה על אלה. בין הממצאים עולה כי המלחמה הקפיצה את הצפייה בערוצי הברודקאסט והחדשות כמו גם את תכני הילדים והקומדיות. השימוש בטלגרם ובטוויטר זינק לעומת השימוש באפליקציות ההיכרויות והקניות שצנחו.

יותר חדשות וקומדיות, פחות צפייה נדחית

על פי נתוני yes עולה כי מספר שעות הצפייה היומיות הממוצעות לבית אב בישראל טיפס השנה ל-10.1, בהשוואה ל-9.2 שעות ביום בשנת 2022. בתחילת המלחמה אף נרשם זינוק במספר שעות הצפייה היומיות לכ-12 שעות. שיעורי הצפייה בערוצי הברודקאסט (כאן 11, קשת 12, רשת 13 וערוץ 14) רשמו צפייה ממוצעת של 48% מנפח הצפייה עד פרוץ המלחמה, וכ-60% צפייה מתחילתה – לעומת 46% צפייה ממוצעת בשנת 2022. עוד מהשפעות המלחמה: הישראלים מעדיפים צפייה בלייב שכן נרשמה ירידה של 31% בשירותי הצפייה הנדחית, כאשר ערוצי הברודקאסט רשמו צניחה של 63% בשירותים אלה.

Ad image
תמונה: יח״צ yes, פלאפון

הגיוני שמאז שתכני בידור כמו האח הגדול, הישרדות, ׳חתונמי׳ ועוד ירדו מהשידור, רבים מהישראלים לא מוצאים עניין בלצפות בחדשות של אתמול או מה שהיה לפני שעה, שכן אנחנו חיים כרגע במציאות של חדשות כמעט 24/7 והדברים חוזרים על עצמם גם ככה, אך טבעי שברגע שהשגרה תחזור, גם הישראלים יחזרו לשגרת הצפייה שלהם ואחוזי הצפייה הנדחית יחזרו להיות כפי שהיו.

עוד עולה מנתוני yes כי עם תחילת המלחמה וסגירת מערכת החינוך, היקף הצפייה בתכני ילדים זינק ואף עלה על היקף הצפייה במהלך החופש הגדול – ועמד על 18% מסך הצפייה בשיאו בחודש אוקטובר. גם הצפייה בקומדיות, המהוות מפלט עבור צופים רבים המחפשים אסקפיזם, רושמת עלייה מתמדת מאז ה-7 באוקטובר ומתייצבת כיום על 15% מסך הצפייה.
לאורך 2023 כשליש מהצפייה ב-VOD הייתה בדרמות, 18% מהצפייה הייתה בטלנובלות, 13% בתכני ילדים ובתכני פעולה וקומדיה סך הצפייה עמד על 11%, ו-10% בהתאמה.

גם בימי שגרה – מעדיפים יצירה ישראלית

על פי נתוני 2023, 7 מתוך 10 הסדרות הנצפות ביותר ב-yes השנה היו סדרות מקור: אלף, מלכת היופי של ירושלים (עונה 2), המדובב (עונה 2) , פריפריה אימפריה, המדובב (עונה 1), הבוזגלוס (עונה 7) ודנה קמה. עוד נמצא כי משק בית ממוצע צפה ב-23 סדרות וב-35 סרטים במהלך השנה האחרונה.

תמונה: יח״צ yes, פלאפון

הסרט התיעודי המדובר #NOVA הוא הסרט הנצפה ביותר השנה והמסמך הדוקומנטרי הנצפה ביותר בתולדות yes. זאת במקביל לכך שגופי תקשורת מרכזיים נוספים שידרו את הסרט, אותו כזכור הציעה yes בחינם לכלל אמצעי השידור בישראל, לאור חשיבותו הציבורית.

תמונה: יח״צ yes, פלאפון

על פי נתוני סקר מיוחד שערכו yes ופלאפון באמצעות מכון המחקר the point2 בקרב 500 אנשים בני 18+, 78% מההורים ציינו כי הם מפחיתים את צפיית החדשות בסלון מחשש לחשיפת הילדים לתכני המלחמה.

מחצית מהנשאלים אמרו שהם מתעדכנים בחדשות לפחות מדי שעה או שעתיים: כרבע מכלל הישראלים הבוגרים (24%) נוהגים בימים אלה להתעדכן בחדשות לפחות פעם בחצי שעה כאשר 10% עושים זאת כל כמה דקות. קרוב למחצית (47%) נוהגים להתעדכן בחדשות מספר פעמים ביום, 24% מתעדכנים בחדשות 1-2 פעמים ביום ואילו 4% מדווחים שהם לא נוהגים להתעדכן בחדשות על בסיס יומי.

בימים אלה הרשתות החברתיות מהוות את הפלטפורמה העיקרית לצריכת תכנים חדשותיים: 76% מהישראלים ציינו כי נוהגים להתעדכן בחדשות באמצעות הפייסבוק, וואטסאפ, טלגרם וטוויטר. 66% אמרו כי ערוצי הטלוויזיה מהווים את מקור המידע החדשותי אותו הם צורכים, ו-57% ציינו כי אלו אתרי האינטרנט.

השימוש בטלגרם ובטוויטר מזנק בחסות המלחמה

על פי נתוני סיכום השנה של פלאפון, הגלישה הסלולרית לכל מנוי קפצה ב-2023 ב-27% כאשר מנויי דור 5 גולשים בממוצע כ-20% מאשר מנויים של דור 4. עם פתיחת המלחמה הגלישה זינקה ב-17%. עוד נמצא כי בחודש אוקטובר האחרון היו כמעט פי 6 מתקפות סייבר בהשוואה לחודש ספטמבר וכי 65% מהישראלים ציינו כי הם חוששים לפתוח קישורים הנשלחים אליהם.

תמונה: יח״צ yes, פלאפון

בגזרת האפליקציות, טיקטוק היא הצומחת ביותר השנה עם עלייה של 23% במספר המשתמשים, אינסטגרם רשמה עלייה של 12% לעומת פייסבוק שרשמה ירידה של 5%. מספר המשתמשים בוואטסאפ נותר ללא שינוי.

תמונה: יח״צ yes, פלאפון

השימוש בטלגרם, שעד תחילת המלחמה נותר דומה לשיעורו בשנת 2022, זינק מפרוץ המלחמה בכ-60% במספר המשתמשים, והכפיל את עצמו בנפח השימוש היומי מתחילת המלחמה. כיום השימוש בו גבוה פי 2 בהשוואה לימי שגרה.

תמונה: יח״צ yes, פלאפון

אפליקציית X (טוויטר לשעבר) שרשמה עד לתחילת הלחימה עלייה של כ-6% בלבד במספר המשתמשים, זינקה מפרוץ הלחימה ב-50% בנפח השימוש וב-20% במספר המשתמשים. כיום השימוש בטוויטר גבוה ב-31% מאשר בימי שגרה.

תמונה: יח״צ yes, פלאפון

אפליקציות התחבורה הציבורית WAZE ומוביט שעד ה-7 באוקטובר שמרו על רמת שימוש זהה ל-2022, ירדו ב-44% וב-46% בהתאמה בימיה הראשונים של המלחמה. עם התמשכות המלחמה השימוש באפליקציות אלה הולך וגדל וכיום השימוש בשתיהן קטן בכ-10% בלבד מהשימוש שלהן בימי שגרה.

מאז ה-7 באוקטובר: השימוש בטינדר ירד, גם ההאזנות למוזיקה בספוטיפיי

טינדר, אפליקציית ההיכרויות הפופולרית רושמת ירידה שנתית של 13% במספר המשתמשים, כאשר בשבוע הראשון למלחמה צנחה האפליקציה ב-36%.

תמונה: יח״צ yes, פלאפון

אתרי האיקומרס השונים רשמו ירידה של 21% במספר המשתמשים בחודש אוקטובר ו-6% בחודש נובמבר. מספר המשתמשים באתר בוקינג צנח ב-63% בחודש שעבר, כאשר גם מספר ההאזנות למוזיקה דרך ספוטיפי בחודשים אוקטובר ונובמבר רשם ירידה של 32% ו-12% בהתאמה.

היקף הטיסות חזר לרמתו הגבוהה מלפני הקורונה – וצנח שוב

עולם התעופה התאושש השנה באופן רשמי מהקורונה ואיתו גם הרומינג, כאשר בפעם הראשונה מאז קיץ 2019 אף נרשמה עלייה בשירותי הנדידה. עם פתיחת המלחמה וסגירת השמיים באופן כמעט מוחלט, היקף הטסים לחו"ל צנח משמעותית וחזר לרמתו הנמוכה של שיא תקופת הקורונה.
בשנת 2023 עשרת היעדים הפופולריים ביותר עבור הישראלים היו: יוון, טורקיה, איטליה, ארצות הברית, קפריסין, צרפת, איחוד האמירויות, גרמניה, ספרד והאיים הקנריים ובריטניה.

תמונה: יח״צ yes, פלאפון

בחודש נובמבר השנה רשימת היעדים הפופולריים השתנתה מעט, כשבמקום הראשון ניצבת ארצות הברית, יוון שהייתה במקום הראשון ירדה למקום השני. במקום השלישי גרמניה ובמקום הרביעי קפריסין שעלתה מקום אחד אל מול ימי שגרה. טורקיה שהייתה במקום השני צנחה למקום החמישי. אחריה ברשימה: בריטניה איטליה, תאילנד, צרפת ואיחוד האמירויות שסוגרת את העשירייה הראשונה.

יש גם חדשות טובות

על פי ממצאי הסקר של yes ופלאפון עולה כי 47% מהישראלים ציינו כי הם מתכוונים לטוס בשנה הקרובה. לשם השוואה במרץ 2020 – שיא מגיפת הקורונה – רק 37% היו בטוחים כי יטוסו.

תמונה: יח״צ yes, פלאפון

ארצות הברית (36%), יוון (28%) ואיטליה (26%) הם שלושת היעדים הפופולריים ביותר עבור אלו ששוקלים לטוס לחו"ל בשנה הקרובה. אחריהם נמצאים יעדים אחרים באירופה: גרמניה, אנגליה, קפריסין, ספרד. את הרשימה סוגרות טורקיה ואיחוד האמירויות שמעוררות רמת עניין נמוכה יחסית.

שתפו כתבה