fbpx

סקירה: Razer Blackwidow V4 Pro – המקלדת ששואפת להיות הטובה מכולם

Razer Blackwidow V4 Pro | תמונה: איתי אדלר עבור The Verifier
7.5
השורה התחתונה

חברת רייזר (Razer) היא אחת מיצרניות הגיימינג הגדולות בעולם, שכבר ממזמן הפכה לאייקון בשוק הגיימינג. אין כמעט גיימר שלא שמע על מוצרי החברה וככל הנראה רובכם הגדול אף שקל לקנות את אחד מקולקציית המוצרים הרחבה של החברה, מה שמשאיר אותנו לגלות בשבילכם האם המוצרים של החברה שווים קנייה.

הפעם קיבלנו לידנו את המקלדת האחרונה מהליין של רייזר, ה–Razer Blackwidow V4 Pro – מקלדת הדגל של החברה המגיעה עם פריסת מקשים מלאה וחיבור חוטי (בניגוד לדגם הקודם שהגיע בתצורה אלחוטית). הדגם הספציפי שקיבלנו מגיע עם סוויצ'ים מכניים ירוקים, הידועים בסאונד ההקלדה המכני הרועש-אך-מספק שלהם, אך ניתן גם לקנות את הגרסה עם הסוויצ'ים הצהובים והשקטים עם ההרגשה הלינארית.

מה בקופסה

בקופסה בה מגיעה המקלדת תוכלו למצוא:

Ad image
  • 2 חיבורי USB  ל־Type C  אחד נועד להפעלת המקלדת והשני בשביל שימוש בחיבור ה־USB על גבי המקלדת
  • משענת יד
  • המקלדת עצמה
  • חוברת שימוש
Razer Blackwidow V4 Pro | תמונה: איתי אדלר עבור The Verifier

העיצוב

נראה שרייזר חשבה על כל פרט קטן בגזרת העיצוב, יתרה מזאת היא ניסתה להפוך את המקלדת למגרה ככל האפשר מכל בחינה, למרות כמות האופציות שהיא מציעה, והעיצוב מאוד נקי ומזמין לעין.

Razer Blackwidow V4 Pro | תמונה: איתי אדלר עבור The Verifier

משענת היד מגיעה עם עיצוב של סיבי פחמן קטנים כשבאמצע ניתן לראות את הלוגו של החברה. המשענת ניתנת להסרה ומתמגנטת לגוף המכשיר, כאשר יש מחבר שאחראי על ה־RGB של המשענת. בגב המקלדת רייזר לא חסכה עם הכיתוב "For Gamers" אשר נמצא בכל פינה וכמובן שלא נשכח את הרגליות אשר ניתנות לכיוונון של °6 ו־9° מעלות.

Razer Blackwidow V4 Pro | תמונה: איתי אדלר עבור The Verifier

מעבר לכך לא תמצאו חלקה ללא RGB אבל חשוב לציין שלא תראו פה מבנה שכולו מתכתי או עם חומר ייחודי אחר, שכן רוב המקלדת מלבד החלק הקדמי עשויים מפלסטיק בלבד.

איכות בנייה וחוויית השימוש

איכות הבנייה וההרגשה לדעתי טובה ותספק את רוב האנשים אבל כמו תמיד, רייזר חותכת פינות. נתחיל עם הדברים הטובים כמו שילדת המקלדת הקדמית שעשויה מאלומיניום בגוון מט והמקלדת עצמה מרגישה די כבדה ומאסיבית. ההקלדה במקלדת הייתה מאוד נוחה וגם מרווחת אבל הרגישה די סטנדרטית כמו שניתן למצוא במקלדות יותר זולות. מה שכן, היתרון ההעיקרי בהקלדה בה הוא ה־polling rate  המעולה שטוב לגיימינג, שאם נהיה כנים לא כזה קריטי לרוב האנשים ורוב הסיכויים שלא תרגישו כלל בהבדל, גם אתם לא תרצו לשים אותו על הכי גבוה אם לא תרצו לחוות פגיעה בביצועים. סך הכל זהו פיצ'ר נחמד לגיימר התחרותי שרוצה את זמן התגובה הטוב ביותר.

Razer Blackwidow V4 Pro | תמונה: איתי אדלר עבור The Verifier

במהלך ההקלדה לא היו לי טעויות הקלדה מוזרות או פספוסי אותיות, הכל עבד כשורה ולא שמתי לב לבעיה ספציפית. דבר שמאוד אהבתי הוא משענת היד, אם אתם מחפשים משענת יד טובה, זו המשענת בשבילכם שלדעתי כל חברה צריכה לאמץ, משענת היד מרגישה כמו כרית רכה ונעימה עם טקסטורה טובה, רק הם היו יכולים לשים ריפוד יותר אוורירי במיוחד עם הקיץ הישראלי.

דבר שלא ניתן להתעלם ממנו במקלדת הוא המקשים הזולים העשויים מ־ABS  שחברות מרכזיות כמו רייזר עדיין נוטות ואוהבות לשים, למרות העמידות הנמוכה שלהם לאורך זמן לעומת PBT. יחד עם זאת, אני חייב לציין שהמקשים מאוד מחוספסים ולא מחליקים, מה שמעולה למשחקים. הסוויצ'ים הירוקים והרועשים הרגישו לי מאוד זולים עם רעש מתכתי שפשוט לא הפסיק להסיח את דעתי במהלך השימוש, מה שאילץ אותי לשים אוזניות בשביל באמת להנות מהמקלדת. אני רגיל יותר לסוויצ'ים לינארים ולא רועשים, אך יש אנשים שאוהבים את זה.

Razer Blackwidow V4 Pro | תמונה: איתי אדלר עבור The Verifier

גלגלת עוצמת השמע עשויה מאלומיניום ומרגישה איכותית, היא לא מחליקה בזכות הצורה המחוספסת שלה וניתן לשלוט בדיוק רב על עוצמת הווליום אך יותר אהבתי את ההרגשה של גלגלת הקיצורים השנייה, שלדעתי הייתה מתאימה יותר בתור גלגלת ווליום בזכות הצליל היותר מספק שלה. ניסיתי לבדוק אם אפשר להחליף ביניהם באמצעות התוכנה אבל רייזר לא מאפשרת לשנות את גלגלת הקיצורים.

שאר הכפתורים כמו כפתורי המולטימדיה הרגישו לי קצת מיותרים, לא היה ניתן לראות ולהבדיל בין הטקסט שלהם בתאורת חדר, מה שדרש ממני עקומת למידה מציקה ולא נוחה שמורידה לי את החשק להשתמש בהם. את אותו הדבר אפשר להגיד גם על כפתורי המאקרו בצד המקלדת, שמן הסתם אי אפשר לראות עליהם סימון והם די מרגישים כמו לחיצה על מקש מאקרו בעכבר רק שרייזר כבר הגדירה להם פעולות מראש. המכלול הזה לא ברור לי במיוחד, בהתחלה נראה שרייזר דחפו אותם רק בשביל שיהיו, אבל בהמשך מצאתי אותם כמאוד נוחים במיוחד במהלך משחק שהייתי צריך לצלם מסך, או לגשת לממשק ה־ Game Bar של ווינדוס.

מה שהפריע לי עם שלושת הכפתורים הצדדיים היה שלעיתים קרובות לחצתי עליהם בטעות בזמן שהזזתי את המקלדת על השולחן, דבר שקצת הוריד מחווית השימוש, מלבד זה היה נחמד לראות אם הם היו משקיעים בדברים אחרים, שיותר חשובים מבחינתי כמו מבנה מתכתי מלא, מקשים יותר איכותיים או מגוון סוויצ'ים יותר טוב ואיכותי.

מאוד ניכר כי חברת רייזר ניסתה לדחוף כמה שיותר תכונות למקלדת בשביל להצדיק את תג המחיר הגבוה, כך שתמצאו:

  • 8 מקשי מאקרו הניתנים לתכנות
  • מקשי מולטימדיה ייעודיים
  • גלגלת ניהול עוצמה גדולה ורחבה
  • משענת יד מרופדת היטב
  • גלגלת נוספת לקיצורים שונים
  • רכזת USB עם חיבור בודד (שבשבילו בכל מקרה תצטרכו לחבר כבל נוסף על מנת שיפעל)
  • חמישה אורות לבנים המציגים את מצב המקלדת
  • וכמובן איך ניתן שלא לשכוח מה־RGB המאוד בהיר, שניתן למצוא בכל פינה במקלדת, כולל במשענת היד

תוכנת ה־ Synapse של רייזר

אם לא הספיקה לכם המוגזמות של המקלדת, אתם כנראה הולכים להנות במיוחד מהתוכנה שלה, דרך התוכנה אפשר לשנות כמעט כל דבר שאתם חפצים בו, החל מהאופציה לבטל את מקשי הווינדוס בזמן משחק ועד אופציית ה־ Hypershift, שמאפשרת להוסיף שכבה נוספת של מקשי מאקרו על גבי המקשים הקיימים בזמן שאתם לוחצים על כפתור ה־Shift. ככה למעשה תוכלו להוסיף יותר ממאה אופציות חדשות למקשי מאקרו חדשים.

מעבר לכך ניתן לשלוט על תאורת ה־RGB – להנמיך ואף לכבות אותה, כמו כן רייזר מציעה מין סטודיו כזה שבו אתם מעצבים את האפקטים השונים עם אופציה לקבוע את התאורה של כל מקש ואזור בנפרד, ממש מה שאתם חפצים בו, אפשר לעשות מזה תורה שלמה עם כל כך הרבה וריאציות שונות כאוות נפשכם.

Razer Blackwidow V4 Pro | תמונה: איתי אדלר עבור The Verifier

כמובן גם שלא נשכח שניתן לשמור עד כחמישה פרופילים שונים עם ההגדרות שלכם על המכשיר עצמו ולשנות דרך המכשיר בלי לגעת בתוכנה עצמה. התוכנה הזאת לא תאכזב אתכם לדעתי ותפגוש את רוב הדרישות שלכם וכל זה בצורה יחסית נוחה לשימוש.

השורה התחתונה
7.5
הציון שלנו 7.5
שתפו כתבה