fbpx

סלקום מכריזה על הפעלת פיילוט ערים חכמות בישראל

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon

אם יש כבר טלפונים חכמים, טלויזיות חכמות ואפילו מקרר חכם, אין סיבה שלא נוכל להתרגל לעובדה שהעיר בה אנו גרים תדע לנהל את עצמה בצורה חכמה. וזה מה שסלקום בעצם הכריזה הבוקר.

במסיבת עיתונאים שערכה הבוקר חברת סלקום, הכריזה לראשונה על הפעלת פיילוט ערים חכמות בישראל, שהותקנו בערים: צפת, כפר סבא ונהריה. החברה הדגימה את פתרונות העיר החכמה מקצה לקצה שהותקנו בערים על גבי פלטפורמה אחת שיודעת לנהל את השירותים השונים.  את אותה הפלטפורמה פיתחה חברת הסלולר על בסיס מערכת שליטה בקרה ואנליטיקה של AGT הבינלאומית כשעיקר מטרתה הוא ניהול יעיל יותר של האיזור האורבני, תוך שיפור השירות לתושב, חיסכון במשאבים והתייעלות תקציבית.

מערכת העיר החכמה, אשר מתקשרת בין מגוון האלמנטים הפזורים בעיר באמצעות טכנולוגיית האינטרנט של הדברים (IoT), מחברת את מצלמות הביטחון הקיימות בעיר, בנוסף לחדשות, אל מערכת למידה אנליטית אורגנית שנבנית בזמן אמת. המערכת מנתחת ומנטרת את המידע, מבצעת אנליטיקה ומספקת תובנות והמלצות למידע הרב שזורם בעיר – כך למשל למערכת תהיה אפשרות לאתר התקהלויות חריגות, אירועי אלימות ואף עבירות תנועה, ולהגיב לכך בהתאם באמצעות שינוי תדירות הרמזורים, הקפצת ניידות משטרה במידת הצורך והתראה למוקדי החירום במקרה של אירוע בעל נפגעים.
כחלק ממערכת לדיווח על אירועי חירום, בגני ילדים הותקנו אפליקציות חירום בשילוב לחצן מצוקה savyu המאפשרים להתריע בזמן אמת על אירועי מצוקה לגורמי חינוך, חדר הבקרה בעיר ואף סייר הנמצא בשטח.

Ad image
המסכים בחדר הבקרה. מקור תמונה: יח"צ

מרכז הבקרה, הנשלט בידי מוקד ייעודי, נעזר במצלמות ניידות וניידות המתקשרות באופן ישיר עם עם מצלמה מרכזית אחת המותקנת בבית העירייה המקומי. אותן מצלמות מותקנות בתוך "עמודים חכמים" המעוצבים בצורה כזו שלא ימשכו תשומת לב ועדיין יספקו לעיר את היכולות החכמות אותן היא צריכה. כך למשל, העמודים כוללים תאורה חכמה המחליפה את הנורות הקיימות לנורות לד חסכוניות הנשלטות מרחוק, שמתאימות את מצבי התאורה בהתאם לתהליך הלמידה של המצלמות.
נוסף על חיסכון בהוצאות החשמל שמוערך בכ-60 אחוזים, העמודים החכמים צפויים לספק גם אינטרנט אלחוטי לשימוש חופשי של התושבים והתיירים בעיר.

עוד מביאה המערכת החדשה ניטורים בתחומים שונים בהם איסוף האשפה, אשר מבוצעים באמצעות סנסורים של greenq וחברת databin, שיותקנו על גבי משאיות הפינוי, מכולות האיסוף ומתחת לאדמה – במיקומי המכולות והפחים המוטמנים, שינטרו את קצב מילוי המכולות, מיקום המשאיות בזמן אמת, בניית מסלול אפקטיבי יותר לפי צורך ושימושים בפועל ועל הדרך גם צמצום בזיהום האויר הנגרם מפעולות אלה. נוסף על כך, המערכת תכלול בתוכה אפשרות לניהול סביבתי על ידי ניהול מערכות ההשקייה, איכות האויר, לחות ועוד.

העיר בזמן אמת. מקור תמונה: יח"צ

מקצוע שרבים מתושבי תל אביב בעיקר מכירים היטב ככל הנראה ייעלם בעקבות מערכת העיר החכמה והוא פקחי החנייה.
כחלק ממערכת לניהול התנועה, צפויה העיר החכמה לזהות חניות פנויות, תפוסות, כפולות, רכבים החוסמים כבישים ואף להפיק דוחות אוטומטיים בהתאם לעבירה שבוצעה.

סלקום היא הראשונה להפעיל פרוייקט בסדר גודל כזה בארץ אך אינה הראשונה להשיק את העיר החכמה הראשונה בעולם, שכן אינטל (אשר מרבית השבבים האחרונים יוצרו במרכז הישראלי) מקיימת פרוייקט דומה בסן חוזה שבקליפורניה, כחלק מיוזמת הבית הלבן לקידום ארה"ב אל עבר ייעול הערים והטמעת פיתרונות טכנולוגיים כסטנדרט חדש.

אם אתם נמנים על תושבי הערים החכמות החדשות, תרגישו חופשי לשתף אותנו בממצאים שלכם (ובמיוחד במהירות האינטרנט האלחוטי החינמי)

ככה העיר החכמה אמורה לעבוד

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=7AJoeSgyqvU[/embedyt]

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.