fbpx

טסלה מצטרפת ל-'מועדון הטריליון' ויש לה את כל הסיבות לכך

מאת מערכת האתר
תמונה: טסלה

יש התלהבות אדירה על טסלה (Tesla) ברחבי העולם – היא מייצרת חדשנות, מראה יצירתיות ובעיקר מסייעת לעולם לעבור גמילה מדלק כפי שהכרנו עד היום. גמילה מדלק וחדשנות הם אכן דברים נהדרים, אך לצד זה יש גם מרכיב לא מבוטל של הייפ סביבה – מייסד ומנכ״ל טסלה, אילון מאסק, הוא דמות נערצת שכבר צברה מיליוני עוקבים מסורים מסביב לעולם בסדר גודל שעוד לא ראינו לפני (אולי רק סטיב ג'ובס).

נהוג לחשוב שטסלה היא חברה חדשה שהצליחה בין לילה, אבל החברה למעשה הוקמה לפני 18 שנה, וכבר בבחירת שם החברה סימנה לעצמה את המטרה ולהיות מובילה בתחום החשמל, כמו הממציא ניקולה טסלה שנחשב ל״גדול מהנדסי החשמל״.  את הרכב הראשון שלה מכרה החברה ב-2008. לרכב קראו רודסטאר, והוא היה רכב ספורט.

הרודסטאר של טסלה | תמונה: טסלה

טסלה מכרה ממנו רק 150 יחידות בשנה הראשונה. כשנתיים לאחר מכן, החברה הונפקה בנאסד״ק עם שווי מוערך של 3-4 מיליארד דולרים.

Ad image

מה שעוד תרם להצלחתה של החברה הוא עצם היותה חברה לא מסורתית לייצור רכבים. מה זאת אומרת? רוב חברות הרכב המסורתיות בסופו של דבר הן בעלים של מותג ושל מפעלי הרכבה, אבל את החלקים של הרכב הן מעצבות וקונות מיצרנים שונים אשר לבסוף מקשטים את הרכב עם המותג שלהן.  זאת בניגוד לטסלה שמייצרת הכל בעצמה, דבר שנותן לה יתרון רב בשוק הרכב.

מועדון הטריליון דולר

בזכות החדשנות וההייפ סביבה, כיום טסלה היא אחת מתוך 6 חברות היחידות בעולם שהגיעו לשווי של טריליון דולר ומעלה, וביניהן: אפל, אמזון, גוגל, פייסבוק ומיקרוסופט.

תמונה: צילום מסך, Bloomberg

טסלה מייצרת הרבה מערכות, אך הסיבה המעניינת ביותר היא מערכת ההפעלה של הרכב. מדובר במחשב לכל דבר עם עדכוני גרסה ושליטה ייחודיים.  מערכת ההפעלה והפיצ׳רים הייחודיים המכינים את הקרקע למציאות של רכבים אוטונומיים, מפגינה את היכולת שלה להיות חברת טכנולוגיה.

אחד הדברים שהקפיצו את החברה לשוויה הלא נורמלי היא העיסקה עם חברת השכרת הרכב הרץ (Hertz) אשר רכשה כ-100,000 רכבי טסלה לטובת עסקי השכרת הרכבים שלה – דבר שגרם למניה של טסלה לקפוץ ב-13%, ולטסלה לחצות את רף הטריליון דולר.

טסלה בוט | תמונה: טסלה

אין ספק שטסלה היא חברה שבאה לייצר שינוי משמעותי בעולם, ולצד ייצור רכבים חשמליים היא מייצרת היום מפתחת פתרונות ייצור אנרגיה מהשמש, ייצור עמדות טעינה חשמליות ואפילו רובוטים (עליהם דיברנו גם בפודקאסט של The Verifier) – תחומים שמושכים יותר ויותר את הקהל שתומך בקיימות. כמובן שלא מזיק שיש גם מייסד ובעלים גאון לצד טכנולוגיה חדשנית ומתקדמת.

שתפו כתבה