fbpx

סקירה: טלוויזיית QN90A של סמסונג – חדות גבוהה וידידותית לסביבה

Samsung QE65QN90A | תמונה: אלדד מטמון

בחודש יולי האחרון הביאה סמסונג (Samsung) לישראל את מסכי ה-QLED החדשים שלה לשנת 2021. אחת מהטלוויזיות שעשתה עלייה היא ה-QN90A המציעה תמיכה ברזולוצייה מקסימלית של 4K. בדקנו אותה.

עיצוב מינימליסטי

בדגם ה-QN90A מציעה סמסונג עיצוב מינימליסטי הכולל שוליים די צרים ורגל אחת מסיבית. אם הרגל נראית לכם מוכרת זה כי אולי ראיתם אחת כזו באחד ממחשבי ה-iMac של אפל (Apple).  הרגל המסיבית, שממוקמת במרכז הטלוויזיה, מרימה את המסך מספיק גבוה שתוכלו להציב מקרן קול מתחת.   איכות הבנייה הגבוהה והחשיבה על העיצובי מורגשים כאן, בין אם זה בהדגשת השוליים הצרים, העובי של 2.6 ס״מ, ובין אם זה הצבת הרגל הרחבה, שגם אם תיאלצו להוריד את כבל החשמל מאחורי הטלוויזיה, הרגל הזו תסתיר אותו עבורכם.

Samsung QE65QN90A | תמונה: אלדד מטמון

משקלה הכולל, ללא המעמד, עומד על 24 קילוגרמים כאשר המעמד מוסיף עוד כ-7 קילוגרמים לערך. מדובר במסך לא קל וכדי להתקין אותה נדרשים שני אנשים ממוצעים או אדם אחד חסון במיוחד.  יחד עם זאת, מעבר להתקנה לא נראה שתצטרכו להזיז את הטלוויזיה יותר מדי וזאת מאחר שסט החיבורים שלה נמצא בצידה הימני, כאשר איזור החיבורים נמצא במין ״בריכה״ המאפשרת גישה קלה ונוחה.

Ad image
Samsung QE65QN90A | תמונה: אלדד מטמון

ואם אנחנו כבר עוסקים בחיבורים, לטלוויזיה ארבעה חיבורי HDMI כאשר רק אחד מהם הוא HDMI 2.1 המציע תמיכה בשיהוי נמוך, קצב ריענון מסך גבוה ו-eARC – עובדה קצת מאכזבת עבור אלה שרוצים לחבר את הקונסולה שלהם לצד מקרן קול התומך ב-eARC.  לצד כל חיבורים ה-HDMI תמצאו עוד שני חיבורי USB 2.0 רגילים וכן חיבור לכבל רשת.

ממשק נקי

לא הרבה השתנה משנה שעברה בכל מה שקשור לממשק המשתמש של סמסונג לטלוויזיות, המבוסס על מערכת ההפעלה הביתית שלה טייזן (Tizen).  חנות האפליקציות מציעה מגוון רחב של שירותי סטרימינג שונים ביניהם: נטפליקס, יוטיוב, ספוטיפיי, וכן גם שירותי טלוויזיה מבוססי אינטרנט כמו סטינג טי וי ופרטנר טיוי.

בתחתית המסך תמצאו סרגל עבודה שיאפשר לכם להוסיף לשם את האפליקציות המועדפות עליכם לגישה מהירה, ודפדוף בין הפריטים בסרגל לא קוטע את השידור באפליקציות.

Samsung QE65QN90A | תמונה: אלדד מטמון

פיצ׳ר ה-Multi View מאפשר להקרין לטלוויזיה מקורות תומכים במקביל לצפייה השוטפת. באפשרויות הצפייה במקביל תוכלו לבחור בשני המקורות אחד לצד השני או אחד בתוך השני (PiP). באופן אישי לא מצאתי לו שימושים רבים, אבל למי שכן יכול לחשוב על תרחישים שימושיים, אגיד שהפיצ׳ר עובד חלק והשידור של שני המקורות יציב ולא נפגע יותר מדי מהפרעות אינטרנט.

פיצ׳ר נוסף שמופיע גם בליין הטלוויזיות הנוכחי הוא מצב הAmbient Mode. אותו מצב שמאפשר לכם להפעיל שומר מסך לא שגרתי, כמו ציור של אומן, תמונות משפחתיות ועוד מגוון רחב של תמונות ויצירות אותן מציעה סמסונג בחינם, לצד יצירות בעלות בסיסית.  שילוב יצירות אומנות בשומר המסך הופך את הטלוויזיה למסגרת ענקית עם השוליים המודגשים שלה.

שלט אקולוגי

במקרה ולא שמתם לב, המושג הנפוץ בסקירה הזאת הוא מינימליזם. כמו בטלוויזיה, כך גם בשלט, סמסונג מציידת את ה-QN90A בשלט קטן וצר עם בקרי שליטה בסיסיים לצד קיצורים לשירותי הסטרימינג אמזון פריים וידאו ונטפליקס. כמו כן תמצאו גם כפתור לקישור  הב מהיר לדפדפן האינטרנט, שלמרבה ההפתעה מרגיש נוח לניווט.

Samsung QE65QN90A | תמונה: אלדד מטמון

אמנם לא תמצאו כאן ״עכבר אויר״ כמו בטלוויזיות אחרות, אבל הממשק של הטלוויזיה מאפשר ניווט מהיר גם בדברים מורכבים כמו דפדפן אינטרנט.

השלט עצמו נוח לאחיזה וקל לתפעול מהיר, אם כי הכפתורים שלו רגישים במיוחד. לא פעם קרה שאפילו ״ליטוף״ קל של השלט גרם לו להעביר ערוץ, להשתיק את הסאונד ואפילו לכבות אותה.

Samsung QE65QN90A | תמונה: אלדד מטמון

בגב השלט תמצאו פאנל סולרי שהופך אותו לשלט אקולוגי במיוחד.  זה השלט הראשון של החברה שלא צריך לקנות עבורו סוללות והוא נטען מאור השמש או בעזרת האור הבוקע מנורות הבית.  למרות הרעיון הנחמד, חבל שאין אינדיקציה לכך שהוא נטען בצורה סולרית, וזאת בניגוד לאפשרות הטעינה באמצעות USB C, המציגה חיווי של נורה אדומה בראש השלט.

Samsung QE65QN90A | תמונה: אלדד מטמון

איכות התמונה והסאונד

מסך ה-QN90A מציג חוויה מתקדמת ביותר בכל מה שקשור לרמת בהירות וניגודיות גבוהה.  בשונה ממסכי OLED שאמנם טובים בצבעים חדים ו״שחור״ כהה במיוחד, צגי LED/LCD מובילים עליהם בכל מה שקשור לבהירות, וכאן נראה שסמסונג הצליחה לשלב בין השניים בצורה טובה.

Samsung QE65QN90A | תמונה: אלדד מטמון

גם הצבעים שהטלוויזיה מפיקה הם חדים ועשירים בצורה מרשימה, כזו שכמעט גורמת לכם לתהות אם אכן מדובר בצג שהוא לא OLED.  סרטים וסדרות נראים טוב וגם סצינות חשוכות מועברות לא רע.

לצד איכות התמונה, סמסונג מציידת את הטלוויזיה ברמקולים של 60 וואט, אשר ברמת ווליום סבירה מספקים צליל כמעט היקפי ונעים.  הסאונד כמובן לא משתווה למקרן קול נפרד שכל עיקרו הוא לספק לכם סאונד מרשים, אבל ביחס לטלוויזיות דקיקות של היום, הוא די מספק.  שווה לציין את חוסר התמיכה בטכנולוגיית Dolby Atmos בכל הקשור לרמקולים המובנים, אבל אפשר להתנחם בכך שהטלוויזיה כן תומכת בהזרמת סאונד ב-Dolby Atmos אל רמקולים חיצוניים תומכים.

הבית החכם

העוזרת הוירטואלית שמגיעה עם הטלוויזיה היא לא אחרת מאשר ביקסבי של סמסונג. עם ביקסבי, והחיבור לאקו סיסטם החכם של סמסונג, SmartThings, תוכלו לשלוט בצורה קולית בכל האביזרים הנתמכים בבית, וזאת לצד שליטה בסיסית בטלוויזיה, כמו להעביר ערוצים, לשנות את הוולים, לסגור אפליקציות, וכן גם לשאול על מזג האויר, על השעה, ולחפש תכנים ביוטיוב.  בנוסף, סמסונג הוסיפה תמיכה בחיבור במצלמות רשת שתאפשר לכם לבצע שיחות וידאו באמצעות שירות Google Duo.

Samsung QE65QN90A | תמונה: אלדד מטמון
שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.