בתחילת חודש מאי השיקה LG בישראל, באמצעות קבוצת ח.י. היבואנית הרשמית, את ליין המסכים החדש שלה לשנת 2021/2, אשר כולל מסכי OLED, QNED, NANOCELL ועוד. כמיטב המסורת והסקירות שלנו עבור מסכי הנאנו-סל של LG, גם השנה לקחנו לסקירה את דגם ה-NANO90 של שנת 2021, ובדקנו מה נשתנה. דגם ה-NANO90 מגיע ב-3 גדלים הנעים בין 65 ל-86 אינץ', ובמחיר שמתחיל מ-6,590 שקלים.
רגליים חזקות ומבנה דק
LG ממשיכה את הקו העיצובי שדגלה בו בטלוויזיות הנאנו סל האחרונות שלה, כשהיא עוברת מרגל בודדה אחת באמצע המסך, אל שתי רגליים נפרדות בשני צידיו. גם בדגם ה-NANO90 של 2021 הרגליים החדשות נמצאות והן ניתנות לכיוונון בהתאם למשטח עליו תבחרו להניח את הטלוויזיה.
מסגרת הטלוויזיה היא אלגנטית בעלת שוליים דקים ועוביה הכללי עומד על 4.49 ס"מ. בהשוואה לטלוויזיות OLED בשוק, עובי ה-NanoCell אמנם גדול יותר אך הוא עדיין מקנה למסך מראה דק יחסית שלא מבליט אותה יותר מדי מהקיר במצב של תליה, או לחילופין מאפשר להצמיד אותה לקיר ככל האפשר על גבי הרגליים שלה.
ה-Nano90 הוא הדגם המתקדם ביותר השנה מבין דגמי ה-NanoCell, כאשר מערך התאורה האחורית שלו הוא Full Array LED עם בהירות מסך מקסימלית של 970 nits – נתונים המאפשרים לפאנל להאיר אובייקטים בתמונה בצורה חדה ומדוייקת יותר, אבל לפירוט הזה אגיע עוד קצת בהמשך.
ממשק המשתמש webOS 6.0 ופיצ'רים חדשים
אל סדרת המסכים החדשה הצטרף שחקן חיזוק בדמות ממשק webOS בגרסה 6.0. בגרסה החדשה מקבל הממשק מהפך ויזואלי ומשנה את כל מה שהכרתם בטלוויזיות של LG עד היום. כך למשל, כל התפריט המרחף שהיה מופיע לכם בתחתית הטלוויזיה כל הזמן מצטרף כעת למסך בית ממנו אתם יכולים לנהל את כל מה שקשור לתכנים שאתם אוהבים. ממשק המשתמש החדש מזכיר קצת את אלה המוכרים לנו מנטפליקס, אפל טיוי, ולמעשה כל שירות הזרמת תוכן אחר.
במסך הבית תמצאו סרגל אפליקציות שמגיע עם כל האפליקציות המותקנות מראש וכן גם אלה שתורידו בעצמכם. בסרגל ניתן להגדיר שהאפליקציות השימושיות ביותר יופיעו באופן אוטומטי בתחילתו, ולא בהכרח בסדר הוספתם לסרגל. פיצ'ר פשוט אך נוח למדי שעושה לכם סדר בתכנים שאתם צופים.
עוד במסך הבית תמצאו גישה מהירה לתכנים כמו יוטיוב, או נטפליקס במידה והוספתם כבר את החשבון שלכם, וכן אפשרויות חכמות נוספות כמו בדיקת מזג האויר או התראות ספורט חדשות. בנוסף, LG מנגישה את לוח המחוונים של הבית החכם שיציג כל מכשיר התומך באפליקציית ה-ThinQ, וזה לצד הגדרות מהירות נוספות כמו חיבור AirPlay, איחסון ברשת הביתית, שינוי יציאות הוידאו והאודיו השונות ועוד.
שלט בעיצוב חדש
השלט של ליין הטלוויזיות החדש עבר גם הוא מתיחת פנים. או שאפשר לומר – הקטנת פנים. השלט החדש הוא קטן יותר ומותאם ליד לשליטה נוחה. בשלט תמצאו גישה נוחה לכל כפתורי הניווט הבסיסיים לצד גישה מהירה לשירותי הוידאו נטפליקס, פריים וידאו ודיסני פלוס (שלא זמינים בישראל עדיין), וכן גם גישה מהירה לעוזרות קוליות כמו אלכסה והאסיסטנט של גוגל (שכרגע גם היא לא נתמכת בעברית בטלוויזיות החדשות בישראל).
הכפתורים עצמם נוחים ללחיצה ולשליטה בטלוויזיה, אך כמובן ש-LG לא מוותרת גם על העכבר-אויר איתו תוכלו להגיע לפריטים מהר יותר. אני באופן אישי לא חובב את השימוש בעכבר הזה כי אני מוצא אותו לא מדוייק ו"מועד לפורענות" בכל הקשור במעבר בין תפריטים (קרו לי מספר מקרים שלרגע הזזתי את היד לכיוון הלא נכון ויצאתי מהתפריט או לחצתי בטעות על משהו מחוץ לאיזור שהייתי בו) ואני נוטה להשתמש במקשי הניווט הפיזיים.
סמן העכבר כעת הוא שקוף, כאשר מעבר על איזור "לחיץ" הופכת אותו לסגול ובכך מספקת חיווי בשימוש שלו.
איכות התמונה והסאונד
המסך אותו סקרתי מגיע בגודל של 75 אינץ' ורזולוצייה גבוהה של עד 4K. המעבד שמככב כאן הוא אלפא 7 AI 4K בדור הרביעי והוא מאפשר לשדרג תכנים לאיכות הדומה לרזולוצייה 4K בחדות גבוהה. בפועל התמונה המוצגת היא נקייה עם צבעים חדים וברורים, בדגש ברור על הצבע הלבן והשחור. הבהירות והניגודיות הגבוהים מציגים תמונה טובה בבסיס, אשר ניתנת גם לכיוונון בהתאם לתוכן בו אתם צופים.
המעבד החדש בא לידי ביטוי גם בכל הקשור לשידורי ספורט. קצב ריענון המסך הוא 100Hz עם טכנולוגיית Motion Pro שמונעת מריחות בשידור ומציגה מעברי צילום עם פרטים חדים, במיוחד בשידורי ספורט.
צפייה בשידורים באיכות גבוהה מיוטיוב או דרך סטינג טיוי הציגו צבעים יפים המוצגים בטבעיות למרות עבודת העיבוד. לצד הצבעים יש דגש גם על חדות ברורה, כאשר האיכות השתפרה יותר בתכנים באיכות גבוהה בנטפליקס או באפל טיוי פלוס.
דבר שחשוב לציין הוא שעת הצפייה. מסך ה-NANO90 נראה מעולה באור יום – הצבעים חדים וברורים וחוויית הצפייה היא אופטימלית ברוב שעות היום. הבעיה מתחילה כשהחושך יורד. בניגוד ל-OLED רגיל, מסכי ה-NanoCell מתקשים להעלים את ה"בוהק" באובייקטים בהירים בשידור' במיוחד כשהרקע שלהם כהה יותר. הדבר כמעט ואינו מורגש בצפייה באור יום אך בשעות הערב, או בתנאי תאורה חשוכים יותר, אובייקטים בוהקים יותר יכללו מין הילה קטנה סביבם. יש לציין שזה דבר שהופיע גם בדגמים הקודמים, ואין ספק שהדבר השתפר גם בטלוויזיה הזו, אבל היא עדיין לא ברמה של OLED.
בתחום השמע תמצאו את טכנולוגיית Dolby Atmos עם AI Sound שאמורים להביא צליל היקפי, לצד יכולת חכמה לכיוונון הסאונד של הטלוויזיה בהתאם לחדר בו היא נמצאת, וכיוונון אוטומטי בהתאם לשירות הסטרימינג. בפועל הסאונד נשמע טוב מאוד ולא צורם כשמגבירים את הטלוויזיה (לא צריך גם להגביר הרבה כדי להגיע לווליום גבוה), אך אני לא בטוח עד כמה היקפי זה נשמע. יחד עם זאת, תוכלו לחבר רמקול בלוטות' חיצוני נתמך שיאפשר לכם להגביר את חוויית הסאונד ההיקפי ולהציב אותו קרוב אליכם – דבר שעובד לא רע בכלל ויעיל עבור משתמשים מבוגרים או כאלה שרמת השמיעה שלהם מאלצת אותם להגביר עד הסוף.
התראות ספורט, חיפוש קולי בעברית וכל החיבורים שצריך
כאמור אחד הפיצ'רים הבולטים בממשק החדש הוא אפשרות החיפוש הקולי. לא מדובר באסיסטנט של גוגל או אלכסה של אמזון, אלא במאפיין עצמאי של LG. את הפעולות הקוליות ניתן להפעיל באמצעות לחיצה קבועה על כפתור המיקרופון בשלט החדש ולבקש את מה שאתם רוצים לראות או לדעת. ההוראות הקוליות עובדות טוב בחיפוש מידע כמו מזג האויר, מידע על שחקנים או סדרות/סרטים, ושליטה בסיסית בהגדרות הטלוויזיה.
בניגוד לעוזרות הקוליות החכמות של החברות שהזכרתי מעלה, ה"עוזרת הקולית" של LG לא הכי חכמה שיש. בפקודות שונות כשנמצאים באפליקציות צפייה או ניגון סאונד, הגדרת הברירת המחדל (אם לא הקבועה) של העוזרת הקולית הוא לחפש. כך למשל אם תנסו לבקש ממנה להגביר את הסאונד באפליקציות כמו ספוטיפיי או נטפליקס היא תבצע חיפוש באפליקציה לפי המילים שאמרתם. ביתר הפעולות הבסיסיות כאמור, היא עושה עבודה טובה ועם קול די רובוטי.
פיצ'ר נוסף ובולט בטלוויזיות החדשות הוא התראות הספורט. LG מתמקדת השנה בכל תחומי הצפייה וביניהם קולנוע, גיימינג וגם שידורי ספורט. כדי לדבר יותר אל המשתמשים חובבי הכדורגל הציגה החברה פיצ'ר חדש בשם התראות ספורט. בהתראות ניתן להגדיר את הקבוצות האהובות עליכם מתוך מגוון ליגות ולקבל עליהן התראות בזמן אמת על המסך גם כשאתם לא צופים במשחק. כך לא תצטרכו לפתוח את אתרי החדשות השונים כדי לראות באיזה תוצאה נגמרו המשחקים.
בתחום החיבורים, מעבר לקישוריות ה-Wifi, Bluetooth ו-AirPlay, תמצאו גם את החיבורים המסורתיים כמו שני חיבורי HDMI 2.0, שני חיבורי HDMI 2.1, שלושה חיבורי USB, חיבור אנטנה לקליטת ערוצי עידן+, חיבור ישיר ללוויין, וחיבור רשת.