סקירה: Apple AirTag - התגית שתמצא לכם (כמעט) הכל | The Verifier
Apple AirTag | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

סקירה: Apple AirTag – התגית שתמצא לכם (כמעט) הכל

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon

התגיות החכמות של אפל (Apple) היו אולי הדבר המצופה ביותר מהחברה בשנים האחרונות. אחרי אין ספור שמועות והדלפות, השיקה אפל את התגיות החכמות AirTags שיראו לכם איך לאתר את החפצים שלכם בקלות. טוב, בערך בקלות.

לפני הכל אנחנו רוצים להודות ל-iStore, משווקת רשמית למוצרי אפל בישראל, אשר סיפקו לנו את ה-AirTag לסקירה.

Ad image

מה זה בכלל – בקצרה

האירטאג של אפל הוא בעצם אביזר איתור קטן אשר ניתן להצמידו לפריטים שונים כדי שתוכלו למצוא אותם אחר כך. התגית הקטנה מתחברת אל חשבון ה-Apple ID שלכם ומקושרת לשירות Find My של אפל אשר מיועד למצוא מכשירי אפל נתמכים, כמו אייפון, השעון החכם של אפל או מחשבי מק, וכן גם אנשים אשר הגדרתם אותם בחיבור לשירות. אל כל אלה מצטרפת כעת התגית הקטנה שבאמצעותה תוכלו לאתר חפצים נוספים כמו ארנק, מפתחות, מיקום החנייה שלכם, וכל דבר למעשה שתרצו להצמיד אליו את התגית.

סרטון פתיחת הקופסה באינסטגרם שלנו:

https://www.instagram.com/p/COf02N6n0Mp/?utm_source=ig_web_copy_link

התגית עצמה היא קלת משקל ועשויה פלסטיק בצבע לבן עם מכסה מבריק הכולל את לוגו החברה. אפל מאפשרת גם להזמין יחידות עם חריטת ועיצוב ייחודיים על גבי הפלסטיק כדי שתוכלו לזהות את התגיות שלכם בצורה מהירה יותר.
מחיר התגית בארה”ב הוא כ-29 דולרים לאחת או 99 דולרים למארז רביעייה. בישראל המחירים מתחילים ב-129 שקלים ליחיד ועד כמעט 700 שקלים למארז רביעייה. את כל הפרטים לגבי המחיר הזול ביותר סיכמנו לכם כאן.

עכשיו שהכל ברור, בואו נתחיל

פתיחת הקופסה היא מהירה וברורה. מארז התגיות מגיע בערכה של תגית אחת או ארבע תגיות במחיר מוזל. מרגע שליפת הפלסטיק שמפריד בין הסוללה לגוף התגית (המפיק צליל מאוד מספק יש לציין) החיבור לאייפון נעשה במהירות ובקלות.

Apple AirTag | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

בדומה לחיבור אוזניות האירפודס, גם כשתקרבו את התגית החכמה לאייפון יקפוץ לכם מסך שיתחיל את תהליך הצימוד והחיבור לחשבון ה-Apple ID. כחלק מהתהליך תתבקשו להגדיר את הפריט אליו אתם מתכוונים להצמיד את התגית, כאשר תוכלו לבחור ממגוון אפשרויות מובנות (כמו ‘ארנק’ או ‘מפתחות’) או לחילופין להזין את שם הפריט בצורה חופשית. אחרי שסיימתם להגדיר אתם מוכנים להתחיל לעבוד.

בעלי אייפון 11 ומעלה יקבלו הכוונה כמעט מדוייקת

החל מאייפון 11 אפל שילבה במכשירי האייפון שלה את שבב ה-U1 המאפשר לאתר בדיוק רק ולתקשר בין מכשירים נוספים באיזור המכילים את אותו השבב, או מוצרים התומכים ב-UWB (ר”ת Utlra Wide-Band) – טכנולוגיה המשדרת גלי רדיו בתדר גבוה ובטווח קצר. אותן תגיות כוללות את יכולת ה-UWB וזה מה שמאפשר לאייפונים בעלי השבב לאתר אותן בדיוק רב יותר.

למרות ההקדמה המפוצצת והטכנולוגיה המתקדמת, בפועל המציאות מעט שונה. כשניסיתי לאתר את התגית שלי באמצעות אייפון 12 נתקלתי באיטיות של תחילת העבודה. לאפליקצייה לקח קצת זמן להתחבר אך אחרי דקה בערך כבר אפשר היה לעבוד.  ביקשתי שיחביאו לי בבית את התגית כדי שאוכל לבדוק האם הניווט המדוייק אליה יעבוד טוב.  אחרי שהאפליקציה התכיילה והתחברה, אכן התחלתי לראות את החץ על המסך שמכוון אותי לכיוון הנכון, מעין משחק חם-קר, הכולל גם שינוי בצבע הרקע ככל שמתקרבים, וכן גם פידבק בדמות רטט במכשיר שהולך ומתגבר ככל שהלכתי לכיוון הנכון.  לבסוף הצלחתי להגיע למיקום של התגית אבל בגלל שקברו אותה בתוך ערימה של בגדים נעזרתי גם באפשרות הצפצוף שהייתה די חזקה וטובה.

Apple AirTag | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

לא מפתיע לגלות שאפל כיסתה את הכל גם בכל מה שקשור לנגישות מבלי להתפשר על עיצוב במקרה הזה. ההבהובים על המסך, הפידבקים ברטט והצפצופים, מאפשרים גם לאנשים בעלי מגבלת ראייה או שמיעה להגיע לחפץ שהם מחפשים.  יחד עם זאת אשוב ואדגיש, הניווט המדוייק נתמך רק במכשירי אייפון 11 ומעלה.

זה לא GPS והסוללה מחזיקה לשנה

הרבה תהו אם בתגית הקטנה הזאת (ששוקלת רק 11 גרם) יש גם חיישן GPS שמאפשר למצוא אותה. אז התשובה היא לא.  התגית נעזרת במכשירי אייפון של עוברי אורח כדי לקבל את היכולת לעדכן את המיקום בו היא נמצאת. הדבר מתאפשר באמצעות רשת Find My של אפל המוטמעת בכל מכשיר אייפון (ואינה ניתנת להסרה), ואותה רשת למעשה מתקשרת עם פריטים אחרים ברשת שנמצאים בסביבה, ו”תורמת” את נקודות הציון שאותו מכשיר המקושר לרשת נמצא.

העברת המידע הזו כמובן נעשית באופן מוצפן ומאפשרת למכשירים השונים להתנהל במין רשת עצמאית משלהם, אך מבחינת התגית זה כמובן אומר שהמיקום לא מתעדכן בצורה תדירה במידה ואין מכשיר אייפון קרוב.  כך למשל הנחתי את התגית על הכלבה שלי כשהוציאו אותה לטיול וניסיתי לראות אם המיקום מתעדכן. לאורך 400 מטר לערך היה נראה שהכלבה עדיין נמצאת בבית כי מי שיצא איתה לטייל הוא משתמש אנדרואיד ולכן המיקום לא התעדכן בזמן אמת. רק אחרי 400 מטרים ככל הנראה עבר מישהו עם אייפון באיזור והנקודה של הכלבה התעדכנה למיקום הנוכחי שלה באותו רגע. כשהתחלתי את הניווט הרגלי אליהם לא הופתעתי לגלות שהם כבר לא היו שם למרות שהנקודה עדיין הראתה שהם שם.

Apple AirTag | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

שימוש נוסף שניסיתי עבור הסקירה היה למצוא את המקום האחרון שחניתי בו.  כחלק מהניסוי השארתי את התגית ברכב כשיצאנו להפגש עם חברים. בדרך חזרה לחניון ניסיתי לראות אם אצליח להגיע למיקום הנכון באמצעות אפשרות הניווט הרגילה והתוצאה הייתה בינונית.  הניווט לקח אותי לאיזור האחרון שהתגית קיבלה את התקשורת אבל זה היה איזור רחב במיוחד. מאחר וזכרתי איפה חניתי יכולתי להתקרב פחות או יותר לאיזור הנכון כדי להפעיל את הניווט המדוייק יותר, אבל במידה ולא הייתי זוכר – ככל הנראה הייתי צריך לעבור כמה שורות של רכבים כדי לאתר אותו.

התגית הקטנה הזאת פועלת באמצעות סוללת 3 וואט בגודל של מטבע, ועל פי אפל היא אמורה להחזיק לכם שנה.  בניגוד למוצרים אחרים של אפל, הסוללה הזאת ניתנת להחלפה באופן עצמאי בבית והיא עולה כמה שקלים מעטים בכל סופר.

Apple AirTag | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

בונוס #1

אם חשבתם שניתן לעקוב גם אחרי אנשים באמצעות הצמדת התגית אליהם, כדאי שתחשבו שוב. לאחר שתגית נמצאת ליד אותו אייפון לאורך זמן היא לבסוף תקפיץ לבעל המכשיר הודעה כי קיימת בסביבתו תגית ושיהיה מודע לכך.

בונוס #2

לצד התגית של אפל, רשת iStore סיפקה לנו גם את אביזר מחזיק המפתחות מעור המותאם לתגית (שגם לו עשינו פתיחת קופסה באינסטגרם), רק כדי להשלים את החוויה כולה.  תג המחיר של המחזיק עומד על 35 דולרים בארה”ב וכ-180 שקלים (ומעלה) כאן בישראל.  אין ספק שאפל השקיעה בגימורים ובאיכות של העור הנתלה על טבעת פשוטה שפשוט יושב בול על התגית, אך מבחינת המחיר – ככל הנראה תוכלו להסתפק במשהו זול יותר באתרים הסיניים השונים.

Apple AirTag | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier
שתפו כתבה
מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.