fbpx
ROBOROCK S6 MAXV | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

סקירה: Roborock S6 MaxV – שואב חכם ובשקט מופתי

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
ROBOROCK S6 MAXV | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

שואבי אבק רובוטיים הפכו למצרך בסיסי בבית והיום תמצאו אחד כמעט בכל בית שני. לשואבים הרובוטיים יש הרבה יתרונות אך גם לא מעט חסרונות שחשוב לבדוק לפני שהולכים איתו לקופה. הפעם לקחנו לסקירה את ה-Roborock S6 MaxV, שלא רק שואב אלא גם שוטף. וזה מה שחשבנו.

תכירו את ה-Roborock S6 MaxV

אז למי שלא מכיר, roborock היא חברה סינית שנוסדה ב-2014. ענקית הטכנולוגיה שיאומי (Xiaomi) השקיעה בחברה ומאז הן חולקות מידע בפיתוח תוצרים ובטכנולוגיה.

ה-S6 MaxV הוא הרובוט השואב העדכני ביותר מבית החברה והוא כולל גם יכולת שטיפה, או יותר נכון – ניגוב. השואב הרובוטי מאמץ את צורת העיגול המסורתית (יש גם שואבים מרובעים) וכולל מברשת מסתובבת לאיסוף הלכלוך, מיכל מים לאיחסון מי השטיפה (300 מ"ל), וסמרטוט.  הרובוט מתנייד בחופשיות באיזורים שתקבעו לו ונמנע כמעט לגמרי ממכשולים, וזאת גם בזכות מערך המצלמות המורכב בחזיתו. אותו מערך מצלמות מאפשר לו לזהות עצמים ואנשים בסביבתו באמצעות מנגנון אינטלגנציה מלאכותית (AI).

Ad image
תמונה: Roborock
תמונה: Roborock

לצד מיכל איחסון המים ישנו כמובן גם מיכל לאיחסון הלכלוך, אותו מומלץ להחליף בין שאיבה לשאיבה (או אפילו באמצע אם הגזמתם בכמות הלכלוך).

עושה את העבודה בשקט

אז כמו בכותרת, חבל להתעכב עם הידיעה המרעישה ואומר כבר עכשיו שמדובר באחד השואבים הרובוטים השקטים ביותר שיצא לי להתקל בהם.  למרות עוצמת השאיבה החזקה, העומדת על 2500Pa, השואב כמעט ולא מפיק רעשי שאיבה חזקים, בשונה מדגמים אחרים בקטגוריה.

יחד עם זאת, עוצמת השמע אותו מפיק הרובוט בכל הקשור לחיווי בשאיבה ("התחלת ניקיון" או "חזרה למטען" למשל) גם היא חלשה, על גבול הלא-מורגשת כמעט. ייתכן ומדובר במיקום הרמקול שנמצא קרוב למנוע שמפעיל את השואב, אשר עטופים במבנה שמטרתו לחסום את הרעש החזק.

באופן כללי השואב עומד בכל משימת שאיבה שתציבו בפניו. מרקם חולי או שיערות חיות מחמד? הרובורוק ידאג לכם. טיפות מים או נוזלים קלים שנשפכו במטבח? קטן עליו. המשימות הקשות הן בעיקר הכמויות.  אם תעמידו אותו בפני ארגז חול, הוא כנראה יידע להתמודד עם זה לא רע, אבל עדיין יש סיכוי שתישארו עם סימני חול כשהוא יסיים את הנקודה.  כמו כן, במצבי ניגוב, הרובוט מצוייד במטלית סופגת רב פעמית, אך היא לא מיועדת לכמויות נוזלים גדולות ומומלץ להשתמש בה לטובת ניגוב משטחים אחרי שאיבה, ופחות עבור משימות נוזלים.

עוד נקודה לגבי השימוש במים, הרובוט אמנם עושה עבודה טובה אבל הוא לא מחליף את הצורך בשטיפת הבית, הוא רק מעכב את הזמן שצריך לעשות את זה.  אם לא תשמרו על מטלית נקייה תמצאו את עצמכם גם עם סימני ניגוב לאחר השימוש ברובוט.  כמו כן, החברה מציינת על המיכל שאסור להשתמש בחומרי חיטוי במיכל המים (כמו אקונומיקה) אבל סביר כי חומרי ריח שונים לרצפה יהוו חלופה טובה להרגשת הניקיון.

אפליקציה חכמה

השואב הרובוטי של רובורוק מגיע עם אפליקציה מבית החברה לאנדרואיד ו-iOS.  לאור השותפות עם שיאומי, ניתן לחבר את השואב גם ל-Mi Home של החברה, אך בסקירה הזו של Roborock S6 MaxV נתמקד רק באפליקציה של רובורוק.

האפליקציה די זהה לזו של שיאומי וגם שם ניתן לראות את מפת החדרים, להפעיל סריקה ראשונית, ולהפעיל פקודות ייעודיות לפי המפה.  ניתן להגדיר חדרים ושמות, וכך גם לשלוח את הרובוט לנקות כל אחד מהם בנפרד או ביחד.  באפליקציה ניתן לשלוט גם בעוצמת השאיבה וכן גם בכמות המים שיוצאת מהמיכל.  ברירת המחדל של השואב היא לשאוב ולשטוף-לנגב בו זמנית, אך אם תרצו רק לשאוב – ניתן להגדיר שהשואב לא יוציא נוזלים כלל, ואפילו לתת לו לעבוד ללא מיכל המים.

תמונה: Roborock
ROBOROCK S6 MAXV | תמונה: Roborock

פיצ'ר נחמד נוסף הוא היכולת להתחבר למצלמת הרובוט בזמן שהוא עובד ואפילו לשלוט בו מרחוק. בהתחברות למצלמה תוכלו לראות את עבודת הניקיון מגובה הרובוט, וכן להעביר מסרים באמצעות המיקרופון באפליקציה. לאלו מכם שחוששים מבעיית פרטיות, תשמחו לגלות שהרובוט משמיע הודעה חוזרת שמצב הצפייה במצלמה מופעל.  דבר נוסף, למי שחשוב, רובורוק עשתה עבודה נפלאה ב"גיור" השואב והוא מסוגל להשמיע את הפעולות שהוא עושה גם בשפת הקודש, עברית.

תמונה: Roborock
תמונה: Roborock

מתאים לחדרים גדולים

מבחינת שטח הכיסוי השואב הרובוטי של רובורוק מיועד לעבודה בחללים של עד 300 מטר רבוע. אנחנו בדקנו אותו בחללים קטנים יותר של 70-90 מ"ר ואנחנו אכן יכולים לומר שהוא מצליח לכסות את השטחים האלה ביסודיות. כדי לכסות 300 מ"ר כמו במפרט שלו, הרובוט מצוייד בסוללה עם הספק של 5,200 מיליאמפר/שעה.

כמובן שחשוב לציין שלמרות השטח המקסימלי המוזכר, הרבה תלוי גם בכמות הלכלוך שיש לרובוט לאסוף, שכן כמות גדולה תאלץ אתכם לעצור אותו מספר פעמים בזמן השאיבה כדי לנקות את תא האיחסון, אחרת תשארו עם הרבה לכלוך שלא נאסף מפאת חוסר מקום.  בכל הקשור לשטיפה זה תלוי בגודל החלל וכן גם בכמות המים שהגדרתם לו לשחרר במהלך הפעילות. השואב-שוטף יצליח לשרוד שטיפה של שטח בגודל של 70 מ"ר עם הרמה הגבוהה של שיחרור המים, שמשאירה שובל מים הדומה כמעט לניגוב מים ידני.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.