חברת LG השיקה לפני מספר חודשים את LG WING – המכשיר שמציע שילוב של טלפון יומיומי, לצד יכולות צילום וידאו שנלקחו מהסרטים, וכן גם שדרוג היכולת לבצע ריבוי משימות בצורה טובה יותר. לקחנו אותו לבדיקה.
מה בקופסה:
- מכשיר ה-LG WING
- מטען מהיר עם חיבור USB C
- כבל טעינה/נתונים USB C to USB C
- מתאם USB C לחיבור אוזניות 3.5 מ"מ
- כיסוי קשיח למכשיר
- ניירת
העיצוב
אחד האלמנטים המרכזיים של המכשיר הוא העיצוב שלו. במבט ראשון הוא מזכיר את דגם ה-Velvet של החברה – קווים עיגולים עם עיצוב מט ונעים למגע, אך לעומת אותו המכשיר, דגם הWING מגיע בעובי של 10.9 מ״מ, וזאת ״הודות״ לשכבה נוספת של המסך הראשי, המהווה גם הוא אלמנט מרכזי במכשיר.
[jnews_block_4 first_title="במקרה ופספסתם" include_post="48055" excerpt_length="0" excerpt_ellipsis=""]
מבחינת הגודל, המכשיר מרגיש נוח ביד, לא מחליק, כמעט שלא משאיר טביעות אצבעות, ומגיע בצבע מהמם כחול שמיים. יחד עם זאת, לצד העובי שלו החורג מהסטנדרט, הוא מקבל גם משקל מעט כבד יותר ממה שאנחנו רגילים, העומד על 260 גרם. לשם השוואה, הגלקסי זד פולד 2 של סמסונג שוקל כמעט 280 גרם והכובד שלו ממש מורגש בכיס וביד.
המסך הראשי של המכשיר הוא מסוג POLED והוא מגיע בגודל 6.8 אינץ׳. הרזולוצייה המקסימלית שלו עומדת על 1080×2460 והוא מציג את הדברים בצורה ברורה ויפה, לצד בהירות לא רעה העומדת גם בקרני שמש חזקות. לא תמצאו כאן הרבה שוליים, חורים או מגרעות (notch), וזה דבר שמאפשר לכם להנות מהגודל המלא של המסך, אם כי קצב הריענון של המסך עומד על 60 הרץ בלבד. את המצלמה הקדמית בחרה לשלב בגוף המכשיר עצמו בתצורת פופ-אפ, וזאת מאחר שלמסך הראשי יש תפקיד מרכזי בייעוד של המכשיר.
השימוש
הWING מאפשר לכם לסובב את המסך הראשי על צירו ולהפוך אותו ממצב מאונך למאוזן. בעצם הסיבוב, אתם חושפים מסך G-OLED משני נוסף מתחתיו בגודל של 3.9 אינץ׳, שתפקידו לשפר את עבודת ריבוי המשימות וכן גם לסייע במצב הצילום אליו אגיע עוד מעט. הסיבוב עצמו נעשה בצורה חלקה ודי אינטואיטיבית. LG דיווחה בשלב ההשקה כי בזכות המנגנון המוגן בפטנט, ניתן לפתוח ולסגור את המכשיר עד 200,000 פעמים עד שהוא יתחיל להתעייף. אמנם לא הגעתי ל-200,000 אבל אכן בחנתי אותו במהירות הפתיחה והסגירה מספר פעמים ואני יכול לומר שהוא פועל מצויין.
חברת LG הימרה כאן בגדול בכל מה שקשור לריבוי משימות. כשתסובבו את המסך הראשי מצב התצוגה ישתנה בהתאם ויאפשר לכם להציג שתי אפליקציות על גבי שני המסכים השונים, בין אם זה דף אינטרנט וניווט בווייז, או צפייה בסרטון לצד שיחות בוואטסאפ. המסך המשני משמש גם כבקר שליטה על האפליקציה שמופיעה במסך הגדול. כך למשל תוכלו לצפות ביוטיוב במסך הגדול, ולהשתמש במסך השני כדי להריץ קדימה/אחורה למשל, מבלי שבקרי השליטה יסתירו לכם את הוידאו עצמו. בפועל זה נחמד, באמת לא מסתיר את התוכן והשליטה במתרחש קורית במין שלט קטן המותאם גם מבחינת הגודל ומיקום הכפתורים בהתאם.
שימוש נוסף הוא השליטה במצלמה, ובעיקר בשליטה בצילום וידאו. כשהמכשיר במצב סגור, מצב הצילום עובד כרגיל כמו שאנחנו מכירים – לכוון ולצלם. במצב פתוח, מצב הצילום מקבל שדרוג, כאשר במסך הראשי יש לכם את תצוגת המצלמה, ובמסך המשני את בקרי השליטה השונים, שמקבלים רמת תחכום גבוהה יותר. אל חלק מבקרי השליטה המוכרים מתווספים אפשרויות נוספות כמו ג׳ויסטיק לשליטה בתזוזת המצלמה וכן גם אפשרות נוספת לנעילת את הפוקוס על אובייקט בצורה אוטומטית.
הצילום
מכשיר הWING מגיע עם מערך צילום ראשי הכולל חיישן 64 מגה פיקסל, מפתח צמצם של f1.8 ומייצב תמונה אופטי, המצטרף למצלמה נוספת עם חיישן צילום של 13 מ"פ עם עדשה רחבה של 117 מעלות וכן חיישן 12 מ"פ עם עדשה רחבה אף יותר של 120 מעלות. בולטים בחסרונם חיישני המאקרו או יכולות זום מתקדמות.
המכשיר כולל גם גימבל מובנה המאפשר לכם לייצב את המצלמה בצילומים רגילים בכלל ובצילומי וידאו בפרט. השימוש בגימבל במצב הצילום החדש נותן חוויה של צילום קולנועי חלק אם כי איכות הוידאו עצמה טעונה קצת שיפור. בנוסף, חוויית הצילום במצב הפתוח מרגישה משוכללת. במרכז בקרי השליטה תמצאו כאמור ג'ויסטיק שמאפשר לכם להזיז את המצלמה מבלי להזיז את המכשיר עצמו. לידו תמצאו גם כפתור קטן שמצלם תמונות סטילס.
במצב הוידאו תוכלו לצלם גם צילום כפול המשתמש גם במצלמה הקדמית והאחורית במקביל, וכן ניתנת לכם האפשרות לבחור אם להפריד בין קבצי הצילום או לצלם את הוידאו כקובץ אחד. אופציה נחמדה ליוצרים שרוצים לצלם ולוגים ורוצה שיהיה להם את חומרים הגלם בנפרד אך עם אותו הסאונד.
בכל הקשור לסטילס המכשיר עושה עבודה טובה. תמונות באור יום יוצאות עם חדות טובה וצבעים יפים גם במצבי זום, בהם האיכות נוטה לרדת. כמו כן, גם בתנאי תאורה נמוכים אפשר לקבל תוצאות טובות
לצילום הסלפי, LG ציידה את המכשיר במצלמת פופ-אפ הכוללת חיישן צילום של 32 מ"פ ומפתח צמצם f1.9. בפועל מדובר במצלמה די איכותית שמפיקה תמונות בעלות חדות טובה ומפורטת, לצד צבעים קרובים למציאות.
גלריה: דוגמאות צילום ממכשיר ה-LG WING
הביצועים והמולטימדיה
לצערנו אין כאן ערכת שבבים שאנחנו רגילים למצוא במכשירי דגל, למרות ש-LG מתייחסת אל ה-WING כאחד ממכשירי הדגל בפרוייקט האקספלורר עליו הכריזה לאחרונה. המעבד שנמצא ב-WING הוא ה-Snapdrgaon 765G של קוואלקום הפועל לצד 8 ג"ב של זיכרון עבודה. בפועל המכשיר דורש הרבה מעבר למה שהמעבד מסוגל לספק לפעמים, ולא מעט נתקלתי בגמגומים של פעולות במכשיר. לצד יכולות העיבוד של ערכת השבבים, ה-G שלה מסמל את התמיכה בדור החמישי. את זה אמנם לא הצלחנו לבדוק מפאת פריסה מצומצמת של הרשתות באיזור, אבל מהבחינה הזו זה יתרון עבור המכשיר שיהיה רלוונטי גם בעוד שנה או שנתיים כשהתמיכה תתרחב.
ל-LG WING יש רמקול מונו אחד שמספק חווייה מאוד בסיסית של סאונד. הרמקול לא מגיע לעוצמות חזקות במיוחד ואיכות הסאונד היא לא גבוהה במיוחד. בכל הקשור לשימוש באוזניות, אמנם לא תמצאו כאן חיבור 3.5 מ"מ אך כן תמצאו בקופסה מתאם שיאפשר לכם לחבר אוזניות חוטיות, וכן תוכלו להנות מהבלוטות' 5.1 שהמכשיר כולל.
מבחינת אבטחה, האופציה הביומטרית היחידה כאן היא זיהוי באמצעות טביעת אצבע. תהליך רישום האצבע עובר די בקלות והשימוש היומיומי בו די מדוייק, אם כי הוא לא פועל מספיק מהר.
הממשק
ממשק המשתמש של LG במצב הסגור של המכשיר הוא די רגיל ופשוט, ואם אתם עוקבים אחרי הסקירות שלי אתם יודעים שזה דווקא דבר חיובי. לא עמוס מדי מבחינת העיצוב וגם האפליקציות המובנות שמגיעות איתו הן מינימליות ביותר. יחד עם זאת, הממשק במצב הפתוח שלו דורש קצת שיפור. כשמחליקים את המסך התצוגה הופכת לאופקית ומציגה את האפשרויות לשימוש במסך הראשי בתצוגת גלריה. כלומר, כדי לבחור אתם פשוט צריכים להחליק מצד לצד. מבחינה פונקציונאלית זה נכון יותר לעשות מאשר למקם את האפליקציות בקוביות כמו על מסך רגיל, אבל היה נחמד יותר אם היו מגדילים קצת יותר את האייקונים כדי לאפשר טווח לחיצה רחב יותר, וכן גם לצמצם את הכמות המוצגת בזמן נתון. בפועל האייקונים מגיעים בגודל בינוני וממוקמים במרכז המסך עם אפקט השתקפות. המירכוז שלהם באמצע המסך קצת מקשה על לחיצה נוחה באופן שוטף, והעומס של האייקונים בצידי האפליקציות יוצר עומס ויזואלי.
הסוללה
בתחום הסוללה תמצאו כאן נפח של 4,000 מיליאמפר/שעה. בשימוש סביר היא סוגרת את היום עם 30 אחוזים וזמן מסך של 3 שעות ואילו בשימוש ״יוצרים״, העסוקים לא מעט במצלמה, ככל הנראה תזדקקו למטען לאחר זמן קצר יותר. ערכת המכשיר כוללת מטען בהספק של 25 וואט, המאפשר להטעין את המכשיר מ-0 ל-50 אחוז בתוך חצי שעה, וכן המכשיר תומך גם בטעינה אלחוטית.