fbpx

סקירה: Galaxy Z Fold 2 5G – חוויה היברידית במחיר גבוה

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
Galaxy z fold 2 5G | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

רגע לפני שמגיע הדור הבא של המכשירים המתקפלים מבית סמסונג, לקחתי לסקירה את המכשיר המתקפל האחרון מבית סמסונג (Samsung) – ה-Galaxy Z Fold2, ויצאתי עם כמה תובנות על מכשירים מתקפלים, עכשיו ובאופן כללי גם בעתיד.

מה בקופסה

  • מכשיר Galaxy Z Fold 2
  • דפי מידע
  • סיכה להוצאת הסים
  • מטען מהיר
  • כבל USB C to USB C

עיצוב

  • במצב סגור -159.2 מ"מ גובה, 68.0 מ"מ גובה ו-16.8 מ"מ עובי
  • במצב פתוח159.2 מ"מ גובה, 128.2 מ"מ רוחב ו-6.9 מ"מ עובי מקסימלי
  • 282 גרם

מדובר במכשיר בעל צורה לא שגרתית במצב פתוח, והרבה פחות שגרתית כשהוא במצב סגור. גודלו של המכשיר במצב סגור המכשיר נמדד ב-15.92 ס"מ גובה, 6.8 ס"מ רוחב, ועובי מקסימלי די מורגש של 1.68 ס"מ, ומאפשר לכם להשתמש במסך ה-6.2 אינץ' החיצוני שלו. כובד המשקל שמגיע כמעט ל-300 גרם מרוכז כולו בצורה המלבנית הזו שככל הנראה אינה נוחה למרבית האנשים. האמת שזה אפילו קצת מזכיר לי את התקופה של הטלפונים הראשונים המסחריים של נוקיה, אם כי פה התחושה קצת יותר חלקלקה ונעימה למגע.  המצב קצת משתנה כשהמכשיר נפתח. למרות שגובהו נשמר, רוחבו נפרש עד ל-12.82 ס"מ ומאלץ אתכם כבר להחזיק אותו בשתי ידיים. ההחזקה בשתי ידיים כבר מקלה על המשקל שנפרש על גבי משטח רחב יותר אשר חושף את המסך הפנימי בגודל 7.6 אינץ', וכן עוביו המקסימלי הופך להיות דק יותר ועומד על 0.69 ס"מ.

Galaxy z fold 2 5G | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

איכות הבנייה הגבוהה של ה-Z Fold2 מורגשת ונראה שסמסונג עשתה פה עבודה די טובה בגימורים השונים. הפינות העגולות והגוף המתכתי מקנים לו את מראה הפרימיום, וכן גם עיצוב המצלמה, שבולטת מעט מהגוף, מוסיפה למראה האלגנטי.  בצד הפחות טוב, תמצאו את המסך, או לפחות חלק ממנו. המסך עצמו איכותי ומרהיב בצבעים, בדיוק כמו שסמסונג יודעת לעשות, אבל איזור קיפול המסך מורגש במעבר האצבעות, וזה משהו שקשה להתרגל אליו. אולי אפילו יותר מזה, משתמש שמוציא סכום ששווה כמעט לשני מכשירים אייפון מתקדמים, לא היה רוצה להתרגל לאי הנוחות רק כדי להצדיק את היותו הראשון שמחזיק במכשיר כזה.  העיקום שבאיזור הקיפול אמנם לא מפריע לצפייה בסרטים או קריאת טקסט ארוך, אבל האצבע שעוברת על אותו איזור מספר פעמים ביום ממשיכה להזכיר לכם שהוא עדיין שם.

Ad image

Galaxy z fold 2 5G | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

כאמור, מדובר במכשיר מעט כבד ועבה יותר מהממוצע במצב סגור ולכן הוא גם מורגש כשמכניסים אותו לכיס. אני מניח שזה תלוי בגזרת המכנסיים אבל במכנסי נשים לדוגמה או כל מכנסיים צמודים אחרים, זה ככל הנראה לא יילך בקלות.

צילום

מצלמה קדמית:

  • המצלמה במסך החיצוני + המצלמה במסך הפנימי – חיישן צילום של 10 מ"פ עם מפתח צמצם f/2.2

מצלמה ראשית:

  • חיישן 12 מ"פ עם עדשה אולטרה רחבה (123 מעלות) ועם מפתח צמצם f/2.2
  • חיישן 12 מ"פ עם עדשה רחבה (83 מעלות), מייצב תמונה אופטי ומפתח צמצם f/1.8
  • חיישן 12 מ"פ עם עדשת טלפוטו, מייצב תמונה אופטי ומפתח צמצם f/1.8
  • צילום וידאו: 4K עד 60FPS ו-1080p עד 60FPS
Galaxy z fold 2 5G | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

אין שום דבר מפתיע ממש במצלמה של ה-Z Fold2, אבל זה לא בהכרח דבר רע. מערך הצילום העיקרי מספק תמונות חדות וצבעוניות עם דגש על פרטים קטנים בתמונה. עיבוד התמונה של סמסונג ידוע בצבעים החזקים שלו, שלא בהכרח תואמים את המציאות, אך עדיין מספקים תוצאה טובה ומספקת.  גם בתנאי תאורה חלשים ניתן לראות תמונות איכותיות ומוארות.  המצלמה הראשית תומכת בזום פי 2 אך ככל שעולים בכמות הזום, ככה מוותרים על רמת האיכות של התוצר הסופי.

Galaxy z fold 2 5G | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

לצילום סלפי תמצאו שתי מצלמות במיקומים שונים אך עם אותן נתונים. הראשונה נמצאת במסך החיצוני שמאפשרת לכם לנהל שיחות וידאו ולצלם תמונות כשהמכשיר סגור, ואילו השנייה נמצאת במסך הפנימי כשהמכשיר פתוח. מבחינת האיכות, שתיהן דומות – לשתי חיישן 10 מ"פ עם מפתח צמצם של f/2.2, אך עם זו שבמסך הפנימי קל יותר לצלם ללא חצובה – פשוט לקפל את המכשיר לחצי ממצב הפתיחה, ולהושיב מולכם.

Galaxy z fold 2 5G | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

תוצאות תמונות הסלפי הן טובות ברמה היחסית. בתנאי תאורה אידיאליים כמעט ולא תרגישו באיכות נמוכה אך כשרמת התאורה יורדת המכשיר מתקשה לספק תמונות איכותיות במיוחד, ובמקומן תמצאו לא מעט "מריחות" וגרעיניות.

דבר נוסף ששווה להתעכב עליו הוא פורמט הצילום. ה-Z Fold2 מאפשר מספר פורמטים לצילום בגדלים שונים, ביניהם המוכרים כמו 4:3, 1:1 (ריבוע) וכן 16:9 (מלבן לסטורי באינסטגרם), אך הפעם התווספו גם פורמט 4:5 אשר מצלם במסך מלא כשהמכשיר במצב פתוח, וכן פורמט מלבני נוסף ודקיק יותר, שמפיק תמונות צרות למדי. בעוד שעם ה-4:5 ניתן להסתדר כי זה הכי קרוב לריבוע, הצילום המלבני הנוסף קצת פחות מומלץ לשימוש כפורמט הצילום העיקרי. הפורמט המלבני מופיע כברירת מחדל כשמנסים לצלם באמצעת מסך מלא כשהמכשיר סגור.

ביצועים ומולטימדיה

  • זיכרון עבודה של 12 ג"ב
  • נפח איחסון: החל מ-256 ג"ב
  • מעבד Snapdragon 865 Plus של קוואלקום

ספינת דגל זו ספינת דגל וסמסונג השתדלו שלא לחסוך כאן בכלום.  מעבד ה-Snapdragon 865 Plus מבית קוואלקום שמגיע עם המכשיר שומר על תנועה חלקה ותזוזות מהירות של המכשיר. גם השימושים היומיומיים הפשוטים, כמו גלישה באינטרנט, התכתבויות וקצת יוטיוב, נעשים בקלות וכן גם ביצועים כבדים יותר, כמו צילום וידאו באיכות גבוהה לאורך, ניווט בווייז ומשחקים עטירי גרפיקה עוברים בהצלחה תחת ידיו של המעבד.

בסקירה הזו אני בעיקר מתעסק במסך המרכזי הגדול, כי שם קורים רוב הדברים, ואפשר לומר שחוויית המולטימדיה פה היא אחרת. אם עד היום התלוננות שמכשירים שונים מגיעים עם מגרעת שמפריעה להם לצפות בסרטון, או שלחילופין הייתם צריכים להגדיל את הוידאו כדי לצפות במסך מלא (ולאבד קצת מהשוליים של הסרטון תוך כדי), כאןן הבעיה היא שונה. בגלל שהמסך של המכשיר הוא בעצם כמעט ריבוע (4:5), סרטונים רחבים של 18:9 או 16:9 (שזה מרבית הסרטונים ביוטיוב ופייסבוק) אינם יכולים להמתח עד למסך מלא, ואם מצאתם סרטון שכן יכול, אתם תאבדו הרבה יותר מאת השוליים של הסרטון. הפתרון של סמסונג לדבר הזה הוא קיפול המכשיר לחצי. ככה למשל תוכלו "להושיב" את המכשיר על השולחן, כשחלק מהמסך נותר ריק, ובחציו השני (שהופך בן רגע למסך 16:9) הופך למסך המרכזי בו תצפו בסרטון בנוחות.

שימוש במסך הקדמי לעומת זאת הוא קצת יותר טוב במקרים האלה. המסך עצמו ארוך ומלבני ולכן סרטונים יכולים להתנגן בו בנוחות בפורמט הנכון וקריאת טקסט בו גם היא נוחה. יחד עם זאת, מדובר במסך קטן וצר יותר מהסטנדרט, מה שעשוי קצת להקשות על ההנאה שבצפייה במסך קטן.

Galaxy z fold 2 5G | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

כמו כן, בעוד מרבית האפליקציות יכולות להמתח על מסכים שלמים, הפורמט של המסך הפתוח קצת מקשה על האפליקציות שקצת מתקשות עם זה. כך למשל אפליקציה נישתית בשם אינסטגרם אינה תומכת בפורמט של 4:5 ולכן בשימוש בה תמצאו את שולי המכשיר ריקים ובצבע שחור.

תוכנה וחוויית שימוש

  • ממשק משתמש: OneUI
  • מערכת: Android 10

מכשיר ה-Z Fold2 עובד עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 10, עליו מולבש ממשק המשתמש המוצלח של סמסונג. מי שמכיר את המכשירים של סמסונג יודע איזה דרך עבר הממשק עד שהוא הגיע לרמה טובה, וזה מורגש גם במכשיר הזה. התפריטים גדולים וברורים, החלוקה של איזורי המגע במכשיר היא נכונה והמקלדת שנפרדת בצורה אוטומטית לשני הצדדים בזמן הכתיבה היא חשיבה נכונה.

אני חייב לציין שבהתחלה זה הרגיש קצת מוזר, ובתור אחד שכבר יודע לנחש איפה המקשים נמצאים תיארתי לעצמי שזה יהיה אתגר, אבל אני מוכרח להודות שטעיתי. החלוקה הנכונה של המקלדת מורגשת ולכן כתיבה במכשיר והתכתבות בוואטסאפ לא היו מייגעים כפי שחששתי שיהיו.

דיברתי על זה קצת בקטע המולטימדיה אבל אני חושב שמבחינת תכנים סמסונג לא הייתה לגמרי ערוכה. הצפייה בסרטונים שאינם מתפרשים לאורך כל המסך היא קצת מעיקה, וזה נובע בעיקר בגלל הסיבה שאין כמעט תכנים שתומכים בפורמט התצוגה שסמסונג ניסתה להעביר במסך מלא.   יחד עם זאת, מה שסמסונג כן התכוונה אליו עובד די טוב. כשמקפלים את המכשיר לחצי דרך, נורא נוח להקליד מסמך במקלדת מלאה, כאשר צד אחד זה המקלדת והצד השני הוא המסמך עצמו. זה מרגיש קצת כמו מחשב נייד קטן.

סוללה

  • טעינה בהספק של 25W
  • נפח סוללה של 4,500 מיליאמפר/שעה

בשורה התחתונה, ל-Z Fold2 יש סוללה בגודל של 4,500 מיליאמפר/שעה והיא מספיקה כדי לסיים את היום בשעה 20:00 עם 15-20 אחוזים בשימוש יומיומי סביר. סוללה מלאה תתקבל לאחר הטענה של כשעה וחצי בערך, באמצעות חיבור כבל USB-C התומך בהספק של 25 וואט, או בטעינה אלחוטית איטית יותר של 11 וואט.

למרות גודלו השונה ממה שאנחנו מכירים היום בשוק, המעבד החסכוני והשימושים השונים בשני המסכים של המכשיר, מאפשרים לו לחסוך באנרגיה ולצלוח יום שלם עם 5 שעות זמן מסך.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.