מוקדם יותר היום (חמישי), החלה מפתחת המשחקים Epic להפעיל שרות רכישה במשחק פורטנייט, כזה העוקף את רכישת מטבעות ותוספות במשחק כנהוג באפסטור של אפל. כאשר מדובר ב-30% רווח שאפל לוקחת לעצמה על כל רכישה, כל הקלפים פתוחים.
מאז הפעילה Epic את מנגנון הרכישה החדש במשחק הפורטנייט בשעות הבוקר המוקדמות, חברת אפל עצמה שמעה על כך מדיווחים ברשת החברתית טוויטר, ומאז הספיקה להסיר את פורטנייט מהאפסטור בשל יוזמה חד צדדית של מפתחת המשחק.
בהודעה שיצאה לעיתונות מאפל נמסר: Epic הפעילה פיצ’ר במשחק ללא עדכון דרך חנות באפסטור שמחייב כל עדכון במשחק או באפליקציה מצד המפתח לעבור את האישור כמו כל משחק או אפליקציה אחרת באפסטור. בשל הפרת התנאים, הסרנו את פורטנייט מהאפסטור.
עוד נמסר, כי Epic אינה שונה מאף מפתח אחר וכי היא חייבת לעמוד בתנאים עליהם הסכימה. Epic נהנית למעלה מעשור מכל התועלת שקיבלה מפלטפורמת באפסטור ובאפל מעוניינים לעבוד בצמוד עימה ולהחזיר את פורטנייט כמה שיותר מהר בחזרה לחנות. כך מסרה אפל.
מזה חודשים ארוכים בהם אפל שוב ושוב עולה בכותרות בכל הנוגע לבעיות עם מפתחים ועל הדרישה לקחת חלק בלתי מבוטל של 30% אחוז מכל רכישה בתוך האפליקציה.
עדכונים: Epic לא נשארה חייבת והגישה כתב תביעה לאפל על הסרת המשחק הפופולרי מחנות האפליקציות שלה, בטענה על התנהגות מונופולית וחסרת תחרות.
אך מפתחת המשחקים לא הסתפקה בכתב התביעה והחליטה להכריז מלחמה בכל הכח. במקביל לרעש התקשורתי שגררה, Epic שיחררה סרטון נוקב שממחיש את המונופול של אפל. בסרטון אפשר לראות את האיזכור מהפרסומת של אפל ב-1984, אשר באותו זמן נלחמה בחברת IBM בטענה להיותה מונופול בתחום המחשבים. בסרטון החדש מראים תפוח נגוס בתור האיש המוצג על המסך ושחקנית פורטנייט שוברת את המסך. הכיתוב בסוף הסרטון פותח את החזית מול אפל ומצהיר כי Epic העיזה לקרוא תיגר על חברת התפוח בשל היותה מונופול במערכת הסגורה שלה למכשירים ניידים.
אל המלחמה הצטרפו קריאות עידוד מצד שחקניות נוספות ש”סובלות” מאותו מונופול כביכול של אפל, כדוגמת ספוטיפיי. שירות הזרמת המוזיקה מאפשר שימוש באפליקציה רק לאחר הרשמה דרך אתר החברה ולא ישירות מתוך האפליקציה, וזאת בשל המנעות מקצירת הרווחים על ידי אפל.
ואם זה לא מספיק, Epic פתחה חזית גם מול ענקית נוספת, גוגל, אשר אמנם מאפשרת התקנה של אפליקציות מחוץ לחנות, אך הטמעת מנגנון רכישה שאינו עובר דרך החנות היא עדיין עבירה על תנאי השימוש של המפתחים במערכת אנדרואיד. גם במקרה מול גוגל, הסיבה להטמעת מנגנון הרכישות החדש היא “דילוג” על קצירת הרווחים של גוגל, שעומדת על 30 אחוזים מכל רכישה באפליקציה. גוגל בתגובה הסירה גם היא את האפליקציה מהחנות עד שיוסדרו הדברים.
Epic לא נשארת חייבת למהלך של גוגל ומגישה כתב תביעה גם לענקית החיפוש. בנוסף, החברה מציעה את המשחק להורדה דרך שרתיה ואף נותנת תמריץ בדמות 20 אחוזי הנחה למי שיוריד את האפליקציה דרך חנות האפליקציות של סמסונג.