fbpx

סקירה: OnePlus 8 Pro – חווית שימוש יוצאת מן הכלל

תמונה: איתי אדלר

מדי פעם אנחנו מארחים באתר כותבים מזדמנים שרוצים לשתף את החווייה שלהם מהטכנולוגיה בהם הם משתמשים. הפעם אנחנו שמחים לארח את איתי אדלר מקבוצת הטלגרם שלנו עם סקירה מלאה עבור ה-OnePlus 8 Pro.


בתור בעל ה־OnePlus 6 היו לי ציפיות רבות עבור מכשיר הדגל החדש של החברה, בעיקר לנוכח העובדה שהחברה עברה דרך ארוכה ושיפרה רבות את מכשיריה. השנה החברה דאגה לשפר את מערך הצילום ולהוסיף תכונות שהיו חסרות בדגמיה הקודמים כמו תקן עמידות למים ואבק וטעינה אלחוטית. למרות האכזבה היחסית מהסמארטפון הקודם שלי בגזרת החומרה, ב־OnePlus 8 Pro הציפיות רק עלו וכעת ניתן לראות שהחברה מקיימת את המוטו הידוע שלה Never settle (לעולם אל תתפשר) עם חומרה מתקדמת וכמעט ללא פשרות כמו בעבר החברה.

ארצה לציין שהמכשיר שברשותי נקנה מכספי האישי, אך דבר זה לא משנה את דעתי בסקירה ואני משתדל לספק את הכנות המירבית בעת כתיבתה.

Ad image

חומרת דגל מן השורה הראשונה

השנה, החברה ציידה את ה-OnePlus 8 Pro במעבד הדגל מבית חברת קוואלקום, ה־Snapdragon 865, אשר פועל בתדר מירבי של 2.84 ג׳יגה־הרץ ובטכנולגיית יצור של 7 ננו־מטר. המכשיר כולל מסך פלואיד AMOLED בגודל 6.78 אינץ' עם קצב רענון של 120 הרץ ותמיכה ב־+HDR10, מה שאמור לספק חווית צפייה ושימוש יוצאת מן הכלל.

תמונה: איתי אדלר

מערך הצילום במכשיר כולל 5 מצלמות, מצלמה קדמית עם 16 מגה־פיקסל ועוד ארבע מצלמות בגב המכשיר, כאשר הראשית מגיעה עם חיישן 48 מגה־פיקסל.  קיימות שתי גרסאות אחסון למכשיר: הבסיסית עם 128 ג׳יגה־בית אחסון פנימי ו־8 ג׳יגה־בית ראם, הגרסה השנייה כוללת 256 ג׳יגה־בית אחסון פנימי ו־12 ג׳יגה־בית ראם.

ממשק וחווית שימוש יוצאים מן הכלל

כשקניתי את המכשיר ידעתי מה אני הולך לקבל וכך קרה. חווית השימוש יוצאת מן הכלל, וממשק ה-OxygenOS של החברה לצד תוספת של קצב הרענון הגבוה רק שיפרו את החוויה. בנוסף שמחתי לגלות שהשנה החברה הועילה להוסיף אפשרויות חדשות בממשק כמו ה־Google Feed הקיים בלאנצ׳ר הפיקסל הידוע מבית גוגל.

בעת השימוש לא חוויתי כלל בעיות בביצוע השיחות והצד השני שמע אותי היטב. שמחתי לגלות שחברת OnePlus שיפרה את הרמקולים וסוף־סוף ניתן לחוות חווית סאונד איכותית עם רמקולים סטיראופונים שעושים את העבודה כמו שצריך, דבר שהחברה דאגה לשפר עוד בדגם הקודם שלה בסדרה ושמח שעשתה זאת.

מסך מעולה עם בעיה קטנה

השימוש במכשיר לצורך צריכת תוכן היה מעולה בעיניי וקצב הרענון הגבוה שיפר פלאים את חווית השימוש הרציף שלו, אך לאור הדיווחים באינטרנט לגבי הגוון הירוק, קריסת השחור ועוד כמה בעיות שהתגלו, החלטתי לבדוק בעצמי ואכן הבחנתי בבעיה מסוימת. לא מצאתי לבעיה זו פירוש בעברית אך הבעיה נוכחת ליד המצלמה, כאשר יש פס עם גוון שחור מעט שונה שמתחיל מן המצלמה, וניתן להבחין בה רק על בהירות נמוכה בסביבה חשוכה. דבר זה לא כל־כך הפריע לי וכנראה לא אחליף יחידה אך במידה ואתם קונים את המכשיר חשוב שתדעו זאת. גם ניתן לפתור את הבעיה באופן חלקי על ידי הפעלת עמעום DC בהגדרות שבבהירות נמוכה עושה את הצבעים מעט יותר כהים בגלל שיטת הפעולה של המסך.

תמונה: איתי אדלר

בעמעום DC, בהירות המסך משתנה לפי המתח מה שגורם לצבעי המסך בבהירות נמוכה במסכי Oled להציג צבעי שחור שפחות אמינים, וזאת לעומת עמעום PWM שפועל לפי זמן הפעלת המסך וכך בעצם מנמיך את הבהירות, ככל שהמסך פועל יותר זמן באותה שנייה הבהירות יותר גבוהה וכך גם להפך, ככל שהמסך פועל פחות זמן בשנייה הבהירות פוחתת. אך מצאתי את עמעום ה־DC יעיל כי לא משנה בהרבה את הצבעים ומקל עליי כשאני בבהירות נמוכה.

סוף סוף מצלמת דגל אמיתית

כשהתחלתי לבדוק את המצלמה מאוד התרשמתי מהשיפור הענק שהחברה עברה. התמונות יצאו מעולות עם חדות מרשימה, פירוט וצבעים מעולים שניתן לשנות דרך תוכנת המצלמה ולבחור פילטר אחר עם צבעים טיפה שונים, דבר שיכול להיות נוח להרבה אנשים בגלל שאפשר לבחור את ההעדפה שלך בין צבעים טיפה יותר טבעיים או צבעים יותר בוהקים עם חדות יותר גבוהה.

תמונה: איתי אדלר

מצלמת המאקרו גם הרשימה אותי מאוד, נהנתי לצלם תמונות תקריב, דבר שיותר אומנותי לטעמי ברוב הפעמים וגם במצב זה לא הבחנתי בבעיות מיוחדות ויצאו לי תוצאות טובות. לעומת זאת, התאכזבתי מעט מהמצלמה הרחבה שהציגה תוצאות אנמיות מידי לטעמי, ומצלמת הפוטוכרום מיותרת בהחלט במיוחד לאחר העדכון האחרון שביטל את רוב השימושיות של המצלמה והגביל את החיישן. כתוצאה מזה לא ניתן לבצע ראייה דרך חפצים ונדרשת תאורה מעט יותר טובה בשביל להשתמש בחיישן זה, מה שלא כל־כך משנה עם העובדה שהמצלמה הזאת מיותרת בהחלט.

גלריה: תמונות מה-OnePlus 8 Pro

עוד קאץ׳ קטן שקיים, מבחינת מצלמת הסלפי הדעה שלי חלוקה, מצד אחד היא מוציאה תמונות סלפי טובות עם צבעים טובים וחדות טובה, אבל ללא פירוט מרשים, והיעדר היכולות לצלם וידאו מעל רזולוציה של 1080 ו־30 פריימים לשניה מורגש ומהווה חסרון גדול עבורי ועבור הרבה משתמשים. גם הבחנתי במעט באגים ולקויות ביישום המצלמה, במקרים מסוימים לא יכלתי דרך תוכנת המצלמה להחליף למצלמת הסלפי וכל פעם שהחלפתי למצלמת הסלפי הפילטר שהגדרתי לפני היה מתאפס, מה שלא קורה במצלמה הראשית כלל.

לצורך הסקירה הורדתי את מצלמת ה־Google Camera בשביל לראות את היכולות האמיתיות של החיישן ולאן הוא יכול להגיע. למי שלא יודע Google Camera היא אפליקציית המצלמה שקיימת במכשירי הפיקסל מבית גוגל הכוללת את מנגנון עיבוד התמונה שמייחד את דגמי החברה. ניתן להוריד אותה ממפתחים צד שלישי אשר מתאימים אותה למכשירים השונים והיא מיועדת למשתמשים היותר מתקדמים מבנינו.

לאחר הבדיקה גיליתי שמבחינת המצלמה הראשית לא היה כמעט שינויים מבחינת העיבוד וזה יכול לנבוע מהרבה סיבות, אך הפעם רוב הסיכויים שלא בוצעה התאמה מלאה. יחד עם זאת, מבחינת מצלמת הסלפי גיליתי הפתעה רבה ורואים באופן ניכר שהחדות השתפרה פלאים, מה שמראה שחברת OnePlus לא ניצלה את המיטב מהחיישן וחבל שכך.

ביצועים של מטוס

מבחינת הביצועים אין כל כך מה לפרט, הוא עובד חלק בלי גמגומים וקצב הרענון הגבוה משפר פלאים את חווית השימוש. קצב הריענון הגבוה לדעתי הוא בין הסיבות החשובות אשר צריך לשקול כשקונים את המכשיר ולהבדלה בין מכשירים אחרים הקיימים בשוק, בעיקר לנוכח ההבדל הענק שהבחנתי במעבר בין מכשירים, והחלקות המורגשת בעת השימוש.

לצורך הסקירה הרצתי עליו כמה משחקים ואכן רואים שהוא חיית ביצועים. המשחקים רצו לי על המכשיר ללא בעיה בהגדרות הכי גבוהות, אך לאחר קצת זמן משחק המכשיר התחיל להתחמם, כמצופה. דבר אחד שהפריע לי הוא אי ההתאמה למסך המלא במשחקים, כן זו בעיה ידועה אשר הגורם שלה זה המתכנתים שלא טורחים ולא יכולים להתאים לכל כך הרבה מכשירים, אך יחד עם זאת, מצלמת הסלפי ממוקמת במיקום שלא אמור להפריע לחווית המשחק ולא אמור להוות בעיה גדולה למפתחים ולכן הייתי שמח לראות סידור של זה בעתיד.

סוללה טובה

מבחינת הסוללה אני סך־הכל מרוצה. בימים הראשונים של השימוש לקח למכשיר מעט זמן ללמוד את הרגלי השימוש שלי ובהתאם לכך התאים את צריכת הסוללה. אך לאחר סיום התהליך התחלתי להבחין בשיפור ניכר בחיי הסוללה. כך לדוגמה הגעתי ל־7 שעות מסך ביום טוב, נתון שעומד ראש בראש עם היצרניות המובילות, כאשר בשימוש כבד יותר הגעתי לבין 6 עד 6.5 שעות מסך. כמובן שנתון זה יכול להשתנות בין אדם לאדם בהתאם לשימוש שלו אך עבור השימוש שלי המעט תובעני אלו התוצאות שקיבלתי. את הבדיקה הרצתי על רזולוציית Full HD וקצב רענון של 120 הרץ כהגדרות היצרן.

עיצוב ראווה

כאשר קיבלתי אותו לא יכלתי להסית את מבטי ממכשיר זה, העיצוב שלו כל־כך מוקפד מבחינה עיצובית והשילוב של הצבע הירוק מוסיף נגיעה נחמדה. המכשיר תופס מעט טביעות אצבע, דבר שלא מפריע במיוחד אך מה שכן הפריע לי הוא מיקום כפתורי הווליום אשר היו מעט גבוהים עבורי בעת השימוש, מה שיכול להשתנות בהתאם לגודל היד וצורת ההחזקה שלו. משקלו 199 גרם אך לא הרגיש לי כבד מידי לאחיזה.

שתפו כתבה