fbpx

סקירה: נוקיה 5.3 – אנדרואיד בהילוך איטי

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
נוקיה 5.3 | תמונה: אלדד מטמון

פעם היא הייתה מעצמה בתחום הטלפונים הניידים והיום נוקיה היא מותג מדשדש הרחק מאחור, אבל זה לא מונע מחברת HMD, בעלת המותג היום, מלהמשיך ולייצר מכשירים תחת המותג הפיני המוכר. כאחד מחובבי המותג עוד מאז המצאת הפאנלים המתחלפים, לקחתי לסקירה את אחד ממכשירי שוק הביניים שיצאו לאחרונה, רק כדי לראות האם יש עוד תקווה.

נתחיל בעיצוב

מכשיר הנוקיה 5.3 כולל מסך בגודל 6.55 אינץ' מסוג IPS LCD בעל מגרעת בצורת טיפה, המוטמע בתוך גוף פלסטיקי למדי. גוף הפלסטיק בעל גימור מט אשר כמעט ואינו מאפשר לכם להשאיר טביעות אצבעות, גם אם תנסו בכח. יחד עם זאת, העיצוב הפלסטיק מורגש באיכות הבנייה שכן אחיזה חזקה מעט של המכשיר תייצר "קול סגירה" קל, כאילו אתם מנסים לסגור קופסת פלסטיק שלא נסגרת עד הסוף.

נוקיה 5.3 | תמונה: אלדד מטמון

בנוסף, משקל המכשיר יחסית קליל ולזה יש צדדים טובים ופחות טובים. הטוב הוא שלאורך זמן לא תרגישו את כובד המכשיר ביד אך הפחות טוב הוא התחושה שצריך להחזיק אותו חזק כדי לוודא שהוא לא נופל, וגם התחושה ביד היא מעט זולה, כאילו אתם מחזיקים ביד טלפון צעצוע.

Ad image
נוקיה 5.3 | תמונה: אלדד מטמון

בגב המכשיר יש את סט המצלמות, עליהן ארחיב בהמשך, אשר ממוקמות בתוך עיגול, שמתחתיו ממוקם סורק טביעות האצבע. בצד המכשיר תמצאו את כפתור כיבוי וההדלקה, המשמש גם הכפתור התראות עם תאורה זוהרת כאשר יש לכם התראות חדשות. מלבד העיצוב הפלסטיקי, במבט ראשון מדובר במכשיר בעל עיצוב נקי למדי.

נוקיה 5.3 | תמונה: אלדד מטמון

עוד כולל המכשיר חיבור אוזניות 3.5 מ"מ וגם חיבור טעינה/נתונים USB C, אשר מפתיע לטובה במכשירי ביניים כמו זה.

הביצועים

רמת הביצועים של המכשיר היא עקב האכילס שלו.  המעבד שמריץ את כל המכונה הזו הוא ה-Snapdragon 665 מבית קוואלקום, הנעזר בקושי רב עם זיכרון עבודה של 4 ג"ב. בתור מכשיר המיועד לשוק הביניים-נמוך, חשוב לציין שהציפייה לעבודה מהירה וחלקה צריכה לצאת מהמשוואה כשבוחרים מכשיר כזה.  המכשיר מתעכב מעט בפתיחה של אפליקציות ואפילו בגלילת וילון ההתראות.  האפליקציות השוטפות מתפקדות בצורה סבירה ואין קריסות או תקיעות קריטיות, אך האיטיות מורגשת כמעט בכל פעולה של המכשיר.

סורק טביעות האצבע הממוקם בגב המכשיר מזהה את האצבע בניסיון הראשון, אך האיטיות הכללית מורגשת גם כאן, ופתיחת המכשיר עם טביעת האצבע נעשית באיטיות רבה. לצד זה, סוללת ה-4,000 מיליאמפר/שעה מספקת כח עבודה חיוני המחזיק את המכשיר עד שעות הערב המאוחרות. 

המצלמה

"בסיסית ביותר", זוהי ההגדרה המתאימה ביותר לאיכות המצלמה של המכשיר. מדובר בסט מצלמות הכוללות מצלמה ראשית עם חיישן של 13 מ"פ, חיישן נוסף של 5 מ"פ עם עדשה רחבה, עוד 2 מ"פ לעדשת המאקרו וחיישן עומק בעל 2 מ"פ. למרות כל עיטורי המגה-פיקסל, בפועל, התמונות המוצגות בכל אחת מאפשרויות הצילום הקיימות במכשיר יוצאות בסיסיות למדי.

נוקיה 5.3 | תמונה: אלדד מטמון

גם באור יום וגם בצילומים בתאורה נמוכה יותר ניכר שהמכשיר מבצע עיבוד יתר שלא עושה חסד עם התמונות.  מרבית התמונות יוצאות חסרות פוקוס ובמצבים אחרים ניתן לשים לב למריחות קלות. המצב מחמיר גם כשמנסים את עדשת המאקרו או שמנסים לעשות זום על תמונות שכבר צולמו.

מצלמת הסלפי בעלת 8 מ"פ מפיקה גם היא תמונות בסיסיות למדי וגם היא סובלת מאותן בעיות של המצלמה הראשית. בהנחה ומרבית הפעילות שלכם היא תיעוד רגעים יומיומיים לטובת הרשתות החברתיות (שגם ככה מורידות את איכות התמונה), אז תמצאו את המצלמה מספקת, אך אם אתם מחפשים מצלמה שמאפשרת להוציא תמונות חדות בעלות עומק וצבעים עשירים, כדאי שתדלגו למכשיר אחר.

הממשק

במכשירים הזולים שלה, נוקיה כוללת את גרסת Android One, המותאמת למכשירים ניידים בעלי מפרט נמוך. הממשק כולל אפליקציות מותאמות של גוגל אשר צורכות משאבים מינימליים מהמכשיר. יחד עם זאת, ה-5.3 משתהה לא מעט לפעולות הפשוטות שהוזכרו ברמת הביצועים וקשה לדעת אם המהירות היא באשמת החומרה או באשמת המערכת שמתקשה לעמוד בעומס.

מלבד זאת, עדיין מדובר בממשק הונילה של אנדרואיד, בלי תוספות מיותרות (שרק היו מעמיסות יותר) או תפריטים מסובכים. בשל המבנה המוכר, קל להתמצא במכשיר ולבצע את הפעילויות השוטפות. כמו כן, HMD מתחייבת לספק למכשירי נוקיה עדכוני תוכנה שוטפים לשנתיים לפחות – שזהו פרט חשוב כשקונים מכשיר טלפון חדש.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.