fbpx

סקירה: realme 6 – עושה את מה שצריך

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
Realme 6 | תמונה: אלדד מטמון

לפני כשבועיים נכנסה חברת "רילמי" לשוק הישראלי עם הבטחה לתחרות טובה מול יתר היצרניות שכבר התבססו כאן. אחד מהדגמים הראשונים שהושקו בישראל הוא ה-realme 6, והוא פונה בעיקר לשוק הביניים. לקחנו אותו לסקירה מעמיקה כדי לברר עד כמה הוא באמת שווה את ההשקעה.

עיצוב מבריק

המכשיר מעוצב בצורה יפה כל כך שזה מרגיש חבל להלביש עליו את הכיסוי שמגיע איתו בקופסה. גוף המכשיר אמנם עשוי פלסטיק אך החברה השקיעה בעיצוב הכולל פינות מעוגלות אלגנטיות וגב מבריק שמחליף צבעים בשבירת האור, כך ש-קל להתבלבל ולחשוב שמדובר במכשיר פרימיום. למרות זאת, עם גב מבריק מגיעות גם טביעות האצבעות שמעטרות אותו מהשימוש היום יומי, אך יש לציין שהן מעטות לעומת מכשירים אחרים שעברו תחת ידיי.

Realme 6 | תמונה: אלדד מטמון

משקל המכשיר עומד על 191 גרם אך הוא מרגיש קל ונוח לשימוש ביד אחת.  גודל המסך הוא 6.5 אינץ' המגיע ברזלוציית 1080×2400 פיקלים וקצב ריענון גבוה של 90 הרץ, מה שמפתיע לטובה במכשיר הפונה לשוק בינוני. שימוש בקצב הריענון הגבוה אכן מרגיש חלק ונוח יותר לשימוש והצבעים המוצגים בפאנל הIPS LCD מפתיעים לטובה בצבעים ביחס לסוג המסך.

Ad image

המכשיר מגיע בקופסה צבעונית הכוללת את המכשיר, כיסוי סיליקון תואם, כבל טעינה/העברת נתונים, ומתאם חשמל.

ביצועים סבירים

למרות הפתיחה המבטיחה, אם חשבתם למצוא כאן חיית ביצועים במחיר מוזל, כנראה שנצטרך לאכזב אתכם מעט. מעבד ה-MT6785 של Mediatek עובד קשה אך בחלק מהמקרים הוא לא מצליח להחזיק את המכשיר בכושר מירבי וזיכרון העבודה בנפח 4 ג"ב לא מסייע במיוחד.  בחלק מהמקרים מצאתי את המכשיר מגיב בצורה איטית או "באיחור" לפעולות, כמו החלפה בין אפליקציות, פתיחה שלהן, ואפילו קצת קיפאון בזמן השימוש במצלמה.

Realme 6 | תמונה: אלדד מטמון

מנוע הרטט במכשיר מרגיש קצת זול ואיטי.  הרטט מגיע בפולסים חלשים ולא מורגשים כשהמכשיר נמצא בכיס והוא אף "מאחר" קצת לאחר התראה שמתקבלת.

Realme 6 | תמונה: אלדד מטמון

מה שעובד מצויין במכשיר הוא סורק טביעת האצבע. הסורק ממוקם בצורה "אסטרטגית" על כפתור כיבוי והדלקת המכשיר ומהירות הזיהוי היא גבוהה במיוחד. למעשה, הסורק מגיב במהירות גבוהה כל כך, שהרבה פעמים מצאתי את הטלפון פתוח רק כי האצבע שלי עברה שם בלי כוונה לפתוח אותו.

Realme 6 | תמונה: אלדד מטמון

עוד נקודה חיובית בולטת במכשיר היא כמובן הסוללה. קיבולת הסוללה של ה realme 6 היא 4,300 מיליאמפר/שעה וניצול הצריכה הנכון של המעבד (שאולי בא על חשבון ביצועים אחרים) יאפשר לכם לשרוד עם המכשיר יום שלם באמת. בקופסת המכשיר תמצאו מטען מהיר בטכנולוגיית VOOC שמאפשר למכשיר להגיע מ-0 ל-35 אחוז ברבע שעה, וטעינה מלאה בתוך שעה. עם זאת, לא תמצאו כאן טעינה אלחוטית וזאת בשל גוף הפלסטיק ממנו עשוי המכשיר.

המצלמה

רילמי 6 כולל ארבע מצלמות בגב המכשיר. העיקרית היא מצלמה עם חיישן של 64 מגה פיקסל ומפתח צמצם של f/1.8, מצלמה אולטרה רחבה של 8 מ"פ ומפתח צמצם של f/2.3, מצלמת מקרו עם חיישן 2 מ"פ ומצלמת עומק. כמו ממשק המשתמש, עליו נפרט בהמשך, גם ממשק המצלמה הוא קל ופשוט לשימוש, אך יש קצת איטיות בעת פתיחת המצלמה.

Realme 6 | תמונה: אלדד מטמון

על הצילום עצמו, בתנאי תאורה טובים המצלמה הראשית מפיקה תמונות יפות וברורות באופן יחסי, אם כי ניתן לראות קצת "מריחות"/טשטוש כשמתקרבים לאחר מכן. הצבעים טובים וקרובים למציאות, והתוצאה הסופית בהחלט מספקת אם עיקר השימוש שלכם הוא צילום יומיומי ו/או תמונות לרשתות החברתיות (שגם ככה מורידות את איכות התמונה). בתאורה חלשה יותר המצלמה קצת מזייפת כאשר איכות התמונה יורדת והגרעיניות מורגשת.

מצלמת הסלפי, אשר מגיעה עם חיישן של 16 מ"פ, גם היא קצת לוקה בחסר. תמונות רגילות בזמני תאורה אופטימאליים, המצלמה מציגה תמונות ברורות יחסית אם כי חסרות פרטים. עיבוד התמונה שמחליק את הפנים ואובייקטים אחרים (גם ללא מצב ה"יופי") פשוט "מעלים" את האופי של הדברים ויוצר תמונות פחות אותנטיות.

ממשק נקי

אחד הדברים המעולים במכשיר ה-realme 6 הוא הממשק. המכשיר מריץ את מערכת ההפעלה העדכנית מבית אנדרואיד – אנדרואיד 10, וממשק המשתמש, realme UI, הוא מאוד נקי ודומה לממשקים הפשוטים כמו של מכשירי OnePlus או הממשק הבסיסי של אנדרואיד שאפשר לראות במכשירי הפיקסל, וזה כנראה לא מקרי. חברת האם של רילמי, BBK, כוללת תחתיה גם את מותג OnePlus ו-Oppo הפופולריים ושניהם מתגאים בממשק משתמש נקי וחף מסירבולים מיותרים.  הדברים הבולטים בממשק כוללים ערכת נושא כהה מלאה, תמיכה בהקלטת שיחות, אפשרויות מחווה שונות לשימוש במכשיר ועוד.

Realme 6 | תמונה: אלדד מטמון

עוד מציע הממשק גם סרגל-צד לקיצורים עבור אפליקציות וכלים שימושיים, כמו צילום מסך וגישה מהירה לפתקים.  למרות שזה פיצ'ר נחמד שיהיה, לא מצאתי את עצמי מתרגל אליו בקלות.

ולמרות התשבוחות, פיצ'ר שהפך למצרך חיוני בכל סמארטפון עדכני, ה-Always On, לא קיים כאן. חסרונו של אותו פיצ'ר שמאפשר לכם לראות אם יש התראות כאלה או אחרות, או אפילו תצוגת השעון, מורגש פה בגדול, במיוחד אם אתם עוברים ממכשיר אחר שהפיצ'ר הזה קיים בו.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.