אחד הדברים החשובים עבור גיימרים הוא כמובן חוויית הסאונד, ועדיף שתהיה כמה שיותר איכותית. לקחנו לבדיקה את אוזניות ה-K10 של ONIKUMA, יצרנית די צעירה של מוצרים משלימים לגיימינג מסין, כדי לראות האם התמורה שווה למחיר, או ההיפך.
מבנה קליל
אוזניות ה-K10 עשויות פלסטיק קשיח עם חלקים גמישים, אך למרות הקשיחות, משקלן העומד על 300 גרם בערך, מקביל למתחרות בשוק, ולא מורגש כובד מטריד על הראש. הקשת הפנימית מרופדת להנחה נוחה על הראש וכריות האוזניים עבות במיוחד. האוזניות יחסית גמישות למתיחה והן כוללות גם מיקרופון נשלף עם מסנן רעשים.
אל האוזניות נלווה חוט ארוך במיוחד אשר כולל שלט לשליטה בעוצמת הווליום וכפתור מיוט עבור המיקרופון. בקצה החוט תמצאו שני חיבורים – חיבור 3.5 מ"מ משולב לאוזניות ולמיקרופון וכמו כן גם חיבור USB לפלטפורמות נתמכות. במידה ונתקלתם במכשיר המפצל את השמע והמיקרופון לשני חלקים, תשמחו לדעת שהK10 מגיעות עם מפצל תומך גם לסיטואציות כאלה.
נוחות השימוש
בכל הקשור לחבישת האוזניות על הראש אפשר לומר שההרגשה נוחה והרמטית. כריות האוזניים נוחות אך מאחר והן מסיביות, הן לוחצות את האוזניים, דבר שמתחיל להכאיב כששמים אותן על הראש קצת יותר משעה. בקר השליטה בעוצמת הסאונד והמיקרופון די נוח לתפעול, ובזכות אורך החוט בינו לבין האוזניות, הוא לא נתלה באויר ומכביד על השימוש בהן.
חיבור האוזניות הסטנדרטי מתחבר למעשה לכל מכשיר שיש לו כניסה מתאימה, וזאת בניגוד לחיבור ה-USB שמתאים רק לפלטפורמות תומכות כמו Windows, Xbox. לאלו מכם שאין פלטפורמה נתמכת (כמו במחשבי מק), עדיין מומלץ לחבר את חיבור הUSB (אם יש לכם כזו), אחרת תפספסו את אפקט האורות שמעטר את האוזניות בצדדים.
סאונד שעוטף את האוזן
למרות בעיית הנוחות הקלה, אוזניות ה-K10 מספקות סאונד טוב למדי. בשמיעת מוזיקה הסאונד עוטף את האוזן והבאסים חזקים, אם כי לפעמים הם חזקים מדי. למרות ההבטחות על הקופסה לדרייברים דינמיים ו-High Fidelity, לא תמצאו כאן את חוויית הסראונד האולטימטיבית ובכל מה שקשור למוזיקה, האוזניות קצת מפספסות את הצלילים הקטנים והאיכותיים, שאודיופילים מחפשים כשהם בוחנים אוזניות.
יחד עם זאת, האוזניות לא ייועדו לשמיעת קונצרטים או הפקות מוזיקה מורכבות מדי והן אכן עושות עבודה טובה כשזה מגיע למשחקים- יריות נשמעות חזק והיטב וגם הכיוון ממנו הן מגיעות קל להבנה.
המיקרופון כולל מנגנון לסינון רעשים כך שמרבית רעשי הרקע, למשל של מקלדת מכנית או אם מישהו קורא לכם מעבר לדלת, אינם מורגשים כל כך. המיקרופון מצליח לבודד את הקול מהסביבה בצורה טובה, אך הייתי שמח אם הייתה לו הגמישות לזוז גם לצדדים במקום רק למעלה ולמטה.