fbpx

סקירה: Galaxy S20 Ultra – הכי גדול, הכי חזק והכי יקר

הראשון לקבל את הבטא S20 \ צילום: אלדד מטמון

כולנו רוצים את הכי טוב, הכי חזק והכי מתקדם, וגם הפעם סמסונג (Samsung) הציגה את ההכי הכי שלה (לפחות כרגע) בתוך מכשיר דגל חדש, ואני מדבר כמובן על ה-Galaxy S20 Ultra.

מבלי להיות מעורה בהחלטות החברות השונות, ברור לכולנו שהטכנולוגיה הגיע לרווייה מסויימת, והשדרוגים שבעבר נראו לנו מטורפים (מ-דור סלולרי 2 לדור שלישי, מצלצולים פוליפוניים לצלצולי MP3, מצלמות באיכות VGA לרזולוציות מטורפות ועוד), נראים לנו היום קצת פחות משמעותיים, וזה כולל גם את המקרה כאן בסקירת האולטרה של סמסונג. עכשיו לפני שנתחיל חשוב לציין שלא מדובר במכשיר לא טוב, אפילו להיפך, אבל יש כמה אספקטים ששווה לשקול לפני שרצים להצדיק מחיר גבוה כל כך.

כל מה שטוב

אין ספק שסמסונג רוקנה את כל הארסנל שלה אל תוך ספינת הדגל הזו כי אכן מרגישים במכשיר את כל מה שטוב בסמסונג. המסך בגודל 6.9 אינץ' הוא אחד היפים שיצא לחברה להציג במכשירי סלולר והוא מתוגבר בקצב רענון גבוה שמגיע עד ל-120 הרץ. אפשר להתווכח על התנועתיות של המסך בקצב ריענון כזה אבל מה שבטוח הוא שברגע שמתרגלים לתזוזות החלקות והמהירות של המכשיר, קשה לחזור אחורה לקצב נמוך יותר, וזה הולך להיות אתגר עבור כל היצרניות.

Ad image
Galaxy S20 Ultra | תמונה: אלדד מטמון

כאמור המסך הוא אחד הפיצ'רים ששווים את העין ברגע שרואים את המכשיר וכך גם התזוזה בו. המעבד החזק וזיכרון העבודה שתומך בו עושים עבודה נפלאה בביצועים. עבודה בריבוי משימות על המסך הגדול היא די נוחה ומהירה, ובעיקר לא מכבידה על המכשיר (לפחות לא ברמה המורגשת). הגרפיקה במכשיר בזמן משחקת נעימה לעין ורוויית צבעים עשירים שגורמים לך לשכוח את תחושת הזמן (יעיל לתקופת הבידוד כמו היום).

קצת צילום

גם בתחום הצילום רואים שסמסונג השקיעה את מרבית חסכונותיה. מערך המצלמות המרובע מאפשר יכולת חדשה בשם Single Shot הלוכד את כל סוגי הצילום בצילום אחד. בשיטה זו לא תצטרכו לבחור את מצב הצילום ואת הפלטפורמה המיועדת וזאת מאחר כי כל צילום יפיק תמונה בגדלים שונים (4:3, 16:9 ועוד) וגם באפקטים שונים כמו 'בומרנג' לאינסטגרם, צילום 'תמונה חיה' (וידאו קצר של 5 שניות) ועוד. נוסף על כך, תמצאו בפונקציות המצלמה מגוון רחב של מצבי צילום שונים הכוללים בין היתר: מצב פנורמה, לייב פוקוס (פורטרט), מצב צילום ייעודי לאוכל וכן גם מצבי וידאו שונים.

Galaxy S20 Ultra | תמונה: אלדד מטמון

גלריית תמונות ממצלמת המכשיר

מצב הלילה במכשיר הוא בהחלט איכותי וכל תמונה במצב הזה יוצאת יחסית בהירה וחדה, אם כי הצבעים מעט מאבדים את האותנטיות שלהם.

בוהק במצב לילה | תמונה: אלדד מטמון

עוד במצלמה תמצאו את המאפיין המוביל והוא חיישן ה-108 מגה פיקסל, שמספק תמונות חדות ופרטים גם כשמתקרבים לאחר הצילום, ובנוסף גם הזום הלא הגיוני שמגיע עד ל-פי 100. תמונות עם הזום הגבוה יוצאות ברורות באופן יחסי וזאת רק בתנאי שאתם משתמשים בחצובה. שימוש ממשי ויומיומי ליכולת הזום הזו טרם מצאתי.

סוללת המכשיר מגיעה בנפח של 5,000 מיליאמפר/שעה והיא מחזיקה יום שלם בשימוש ממוצע. בנוסף, יכולת הטעינה המהירה מאפשרת למכשיר להגיע מ-0 ל-100 בתוך פחות משעה. החיסרון במכשיר הוא שהמטען שמגיע איתו בקופסה הוא לא המטען המהיר של 45 וואט שהיינו מצפים לראות מלווה מכשיר שכזה.

ומה שקצת פחות טוב

אין ספק שלמכשיר הזה מגיע הרבה תשבוחות. הוא אכן מצוייד במפרט הכי מתקדם וגם העיצוב שלו מקנה תחושת פרימיום אך יש כמה דברים שסמסונג הייתה צריכה לפתור עוד קודם.

בעיצוב המכשיר סמסונג הלכה לכיוון מודרני ופשוט. המכשיר חלקלק ביד ולא משאיר ספק לכך שטביעות האצבע שלכם יעטרו אותו מהרגע הראשון. נוסף על כך עובי המכשיר פועל לרעתו של האולטרה ולמרות תחושת הפרימיום, אנשים עם ידיים קטנות ואולי קצת פחות מאומנות, יצטרכו להחזיק אותו בשתי ידיים, ולא רק בגלל הגודל. משקל המכשיר עומד על כ-222 גרם (גרמים בודדים פחות מהאייפון 11 פרו מקס) אך המשקל מחולק בצורה משונה ולאורך זמן הוא מרגיש כבד. בהנחה שאתם לא מאוהביי הכיסויים, המכשיר בקלות יכול להחליק מהיד, הודות למשקל ולעיצוב החלקלק. במידה וכן בחרתם ללכת עם כיסוי (שגם מגיע לצד המכשיר באריזה) תיאלצו להפרד מעוד כמה מילימטרים לטובת עובי המכשיר.

המצלמה בולטת, ולא במובן החיובי

עוד בתחום העיצוב, המצלמה האימתנית אמנם עומדת בהבטחות אבל המבנה שלה מגושם וחשוף לפגעי הסביבה (והכוונה היא דווקא למשטחים עליהם תניחו אותו). את העיצוב ככל הנראה אימצה החברה מהמתחרה הגדולה ביותר שלה בארה"ב אך מותר להגיד גם שלא כל מה שאותה מתחרה מוציאה הוא בהכרח טוב. יחד עם זאת, אם כבר בחרתם ללכת בדרך הזו, תשפרו אותה.

Galaxy S20 Ultra | תמונה: אלדד מטמון

ואם כבר המצלמה, אציין לרעה את חוויית הצילום עצמו. למרות שהמצלמה מספקת תמונות טובות, חוויית הצילום קצת מייגעת, אפילו שמדובר לפעמים בכמה שניות נוספות לפעולה. למכשיר יש יכולת פוקוס אוטומטי שאמורה לתפקד בצורה מהירה כדי למנוע השהיית צילום ואספקת תמונות חדות. בפועל המנגנון לא עובד מספיק מהר וטוב ולעיתים קרובות תמצאו את עצמכם מבצעים את הפוקוס בצורה ידנית. בנוסף, למרות התשבוחות על מצב ה-Single Shot, בדומה לצילום במצב הלילה, גם כאן המכשיר מבקש עוד כמה שניות של יציבות ובהמשך גם תזוזה עם המכשיר כדי לספק את כל אפשרויות הצילום. זה נשמע הגיוני כשרוצים לצלם תמונה אחת ספציפית אך כשחושבים על זה, אף אחד לא מסתפק בניסיון אחד, ואם צריכים לצלם יותר מאדם/סצינה אחת, מדובר במצב שגורם לכם יותר לעבוד בשבילו.

דבר נוסף הוא 'ביקסבי'. סמסונג עדיין לא מוותרת על העוזרת הוירטואלית שלה וגם כאן מייעדת לה כפתור משלה (לפחות בהתחלה). אין הרבה מה להרחיב על אותה עוזרת, שאמנם בדומה למקבילות שלה אינה מצטיינת בעברית, היא פשוט הרבה פחות טובה ויעילה מהם. נוסף על כך, ההתעקשות לשלב אותה בכפתור ייעודי משלה מגבירה את האנטגוניזם להשתמש בה, כי למה שנעשה יותר מפעולה אחת כדי לכבות/להפעיל מחדש את המכשיר? כדי להזכיר, במכשירי הדגל האחרונים ששחררה סמסונג, פעולת הכיבוי מתבצעת באמצעות הורדת וילון ההתראות למטה ולחיצה נוספת על סמל הכיבוי שנגלה. האסטרטגיה לביצוע הזה לא ברורה וכפי שציינתי, אותי היא דווקא מרחיקה מהרצון להשתמש בעוזרת הקולית.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.