fbpx

סקירה: LG G8X – מתחכם ובעל ייעוד משלו

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
LG G8x | תמונה: אלדד מטמון

תמיד כשמזכירים את LG בהקשר של סמארטפונים קשה לשכוח שפעם הייתה החברה ממוקמת בראש מהדורות החדשות בזכות אותם מכשירים. כיום אנחנו פחות שומעים על משתמשים שבוחרים במכשיר של LG כאפשרות ראשונה, אך מכשיר הG8X מראה כי הניצוץ של החברה מקוריאה עדיין לא לגמרי כבה.

LG G8x | תמונה: אלדד מטמון

כשמירוץ החדשנות מביא יצרניות רבות להשיק מכשירי קונספט מתקפלים, LG מעדיפה להשאר מאחור, ונראה שאפילו במודע, כי את היכולת לקפל מסך היא כבר הוכיחה באמצעות הטלוויזיה הנגללת שלה. אז מה גורם לשחקנית מובילה בתחום המסכים לוותר על המירוץ מול הגדולות? ההנחה שלנו היא שהחברה עדיין מנסה למצב את עצמה מחדש בשוק הסמארטפונים והיא אינה מעוניינת להכנס להרפתקאה שאף אחד לא ירצה להצטרף אליה.

מה בקופסה

  • המכשיר עצמו – LG G8X
  • מדריכי תפעול
  • כיסוי סיליקון שקוף
  • מטען וכבל טעינה ונתונים USB C
  • אוזניות עם חיבור 3.5 מ"מ
  • מטלית ניקוי למסך
  • סיכה להוצאת הסים
  • קייס עם מסך נלווה – מגיע בקופסה נפרדת בתוך הערכה

לא מתקפל, מתחכם

במכשיר החדש LG למעשה נותנת למשתמש את האפשרות לבחור. לבחור אם להשתמש במסך אחד או בשניים, לבחור במולטי טאסקינג אמיתי והגיוני לצפייה (כי מי מאיתנו באמת מצליח לעבוד בשתי אפליקציות חצויות לשתיים במסך אחד?) או להשתמש במכשיר כרגיל. כאמור, בניגוד למכשירים המתקפלים, את המסך הנוסף מספקת LG באמצעות קייס בעל מסך משלו המופעל כשמכניסים את המכשיר הראשי לחיבור הייעודי. המסך הנוסף מתפקד כמסך מגע לכל דבר ומאפשר מגוון אפשרויות, כמו הפעלת אפליקציות זו לצד זו ללא הגבלה, החלפה של צידי המסך – ראשי למשני ולהיפך, ואפילו מאפשר להפוך את המכשיר למיני מחשב נייד, כשבמסך אחד אפשר להקליד ולצפות במסמך במסך השני, אבל כל זה מגיע עם מחיר.

Ad image
LG G8x | תמונה: אלדד מטמון

אותו קייס פונקציונאלי מגיע במשקל של 134 גרם המתווספים ל-192 גרם של המכשיר הראשי, יחד עם תוספת עובי של 15 מילימטר, כל אלה הופכים את הנשיאה של המכשיר למסורבלת. במצב בו המכשיר נמצא בקייס אין סיכוי לשאת אותו באחד הכיסים בנוחות בשל אותם מימדים, מה שאוטומטית ידרוש מכם נרתיק נשיאה כלשהו. הקייס כולל בתוכו את מסך ה-OLED המשני בגודל של 6.4" הזהה למסך הראשי, ברזולוציית FullHD+.

מה שמניע את כל הדבר הזה הוא כמובן המסך הראשי, כלומר הטלפון עצמו, שגם מספק את זמן הסוללה עבור שני המסכים שכן הקייס הנלווה אינו מגיע עם סוללה. יחד עם זאת, בהנחה ש-LG מכוונת לכך שתמיד תפעלו עם שני המסכים, סוללה של 4,000 מיליאמפר/שעה תספיק לכם עד לסוף יום העבודה. אם תוותרו על השימוש במסך המשני, תוכלו למשוך אפילו עוד יותר. בנוסף, למזלנו סטנדרט הטעינה השתפר והמכשיר כולל חיבור טעינה של USB C עם יכולת טעינה מהירה ותוך זמן קצר תוכלו לחזור לעבודה מלאה.

LG G8x | תמונה: אלדד מטמון

אופן הפעלת המסך המשני הוא די קל – פשוט מחליקים את המכשיר הראשי לחיבור של הקייס ולאחר מכן יופיע תפריט צף שיאפשר לכם לבחור איך אתם רוצים להשתמש במסך הנוסף. בין האופציות תוכלו להוסיף מסך, לאחד את שני המסכים או אפילו להחליף ביניהם. בפועל השיטה עובדת לא רע והמושג של ריבוי משימות מקבל משמעות אמיתית יותר ממה שחווינו עד היום. כך למשל תוכלו לנגן סרטון יוטיוב במסך אחד ולקרוא כתבה במסך השני.

ביצועי המכשיר בהחלט טובים. המעבד החזק לצד זיכרון העבודה מאפשרים למכשיר לרוץ חלק ולאורך זמן מבלי להתחמם בצורה דרסטית. המכשיר עומד במשחקים כבדים וחוויית השימוש בשני המסכים כאחד היא די יוצאת דופן. המכשיר עצמו כולל בתוכו נתונים טכניים המיישרים קו עם ספינות דגל מקבילות וכך הוא כולל את מעבד ה-Snapdragon 855 מבית קוואלקום, לצד 6 ג"ב של זיכרון RAM. נפח האיחסון המובנה מגיע עם 128 ג"ב כאשר ישנה אפשרות להרחיב אותו עם כרטיס זיכרון עד לטרה בייט 1.  אף על פי שהמכשיר הראשי עומד בתקן IP68 נגד מים ואבק, עבור הכיסוי הנלווה אין זכר לתקן הזה.

LG G8x | תמונה: אלדד מטמון

שני מסכי ה-OLED נראים לא רע בעבודה השוטפת ואילו במכשיר הראשי מוטמע גם חיישן טביעת האצבע מתחת למסך, אשר מגיב במהירות ובצורה טובה לכל ניסיון שימוש. בתחום המדיה תוכלו למצוא רמקולים סטריאופוניים די עוצמתיים הכולל את מנגנון DTS:X המאפשר חוויית צליל היקפי ומייצר גם רטט קל בגב המכשיר.

המכשיר של LG כולל מערך צילום כפול הכולל שתי עדשות, כאשר האחת עם חיישן צילום של 13 מ"פ ואחת נוספת ורחבה עם חיישן צילום של 12 מ"פ. מצלמת הסלפי גם היא מקבלת תשומת לב וחיישן הצילום המוטמע בה כולל כ-32 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם של f/1.9. ממשק הצילום די פשוט וקל להבנה, ונראה שזה משהו שהולך ונהיה רווח יותר ויותר אצל היצרניות השונות. הממשק אינו עמוס ולא כולל יותר מדי פיצ'רים מיותרים.

תוצאות הצילום בהחלט מספקות, וזה הרבה בזכות יכולת הבינה המלאכותית המוטמעת באפליקציית הצילום, ומאפשר להתאים את ההגדרות לתרחיש הנכון. באור יום המכשיר מספק תמונות רוויות צבעים חיים ובעלות חדות גבוהה. בצילומי הלילה המכשיר קצת מתקשה לשמור על החדות אך הצבעים עדיין יוצאים רווים וטובים לצד תאורה סבירה.

המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 9 עליה מולבש ממשק המשתמש של LG. הממשק נקי וקל לתפעול ונראה שגם בתחום הזה כל היצרניות מכוונות לאיזור הפשוט היותר של עיצוב הממשק.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.