fbpx

סקירה: OnePlus 7T – השדרוג שחיכיתם לו

כמיטב המסורת בשנים האחרונות מוציאה חברת וואןפלוס (OnePlus) את גרסת ה-T למכשיר הדגל שלה, חודשים ספורים לאחר שהשיקה את הגרסה הראשונית מהסדרה האחרונה. הפעם סקרנו את המכשיר בגרסת ה-T הסטנדרטית של הדגם השביעי בסדרה, שגורם לנו לחשוב למה החברה לא מוציאה רק את דגמי ה-T.

הדבר הכי בולט במכשיר הוא הצד החיצוני שלו. לעומת קודמו, וואןפלוס הציבה את מערך הצילום הראשי במבנה עגול שנותן לו ייחודיות ועיצוב מרענן. גימור המט המתכתי של המכשיר הוא פלוס גדול מבחינתי מאחר והוא כמעט ולא מאפשר לכם להשאיר עליו טביעות אצבעות נראות לעין.

OnePlus 7t | תמונה: אלדד מטמון

עבודה טובה מאוד. לצד חוויית העיצוב תקבלו גם גוף מכשיר דקיק וקל יחסית, הכולל משקל של 190 גרם. מבחינת הפרונט מדובר בעיצוב סטנדרטי למדי הדומה למכשיר הקודם בסדרה. הוא כולל מסך בגודל 6.55 אינץ' הנמתח מצד לצד, אשר לא גולש לצדדים אך הוא משאיר ממש מעט מקום לשוליים. בראש המסך ממוקמת מצלמת הסלפי בתוך מגרעת דמויית טיפה קטנה שלא ממש מפריעה לתצוגה.

Ad image
OnePlus 7t | תמונה: אלדד מטמון

ממשק וביצועים

אין ספק שאחד הדברים הטובים שוואןפלוס מספקת עם מכשיריה הוא הממשק. מדובר בממשק שבמראה ובהרגשה הוא הכי קרוב לאנדרואיד נקי שתראו, כאשר בפועל ניתן לקסטם בו קצת יותר מהמערכת הרגילה. המערכת במכשיר מבוססת על הגרסה האחרונה של אנדרואיד, אנדרואיד 10, וככזו היא כוללת את כל החידושים בה, ובין היתר את אפשרות המצב הכהה במכשיר וגם את אפשרות המחוות לניווט במכשיר, בדומה למכשירי האייפון האחרונים.

הביצועים של המכשיר טובים למדי. משתמשים שיזכו לגעת במכשיר לא צפויים לחוות בעיות תפקוד בשוטף, או כך לפחות יצא לי לחוות בחודש עם המכשיר.

OnePlus 7t | תמונה: אלדד מטמון

ההנאה הזו מתאפשרת כמובן מכמה סיבות, הראשונה היא המסך שמגיע עם קצב ריענון גבוה של 90 הרץ ומאפשר תנועה ויזואלית חלקה, השנייה ככל הנראה קשורה למעבד המתקדם שוואןפלוס סירבה להתפשר עליו – סנאפדרגון 855 פלוס מבית קוואלקום, והשלישית מתייחסת לקצב הקריאה והכתיבה הגבוה של המכשיר שמתאפשר באמצעות הכונן הקשיח שתומך בטכנולוגיית UFS3.0.

OnePlus 7t | תמונה: אלדד מטמון

כחלק מהביצועים הייתי רוצה לציין לטובה גם את טכנולוגיית זיהוי הפנים. כולנו מכירים את שחרור נעילת המכשיר באמצעות זיהוי הפנים ואני יכול לומר שוואןפלוס עשו עבודה טובה בכל מה שקשור למהירות הזיהוי, אולי אפילו טובה מדי. זיהוי הפנים עובד במהירות בקירוב המכשיר לפנים או אפילו כשהמכשיר נמצא בזוית, ואם אתם דואגים שמישהו יצליח לפתוח את המכשיר בכך שיכוון אותו אליכם כשאתם ישנים, אז אני יכול להרגיע ולומר שזיהוי הפנים לא עובד כשהעיניים עצומות. דבר נוסף שניסיתי הוא עם תמונה שלי או ניסוי עם אדם שדי דומה לי במאפייני הפנים, כדי לבחון כמה באמת זיהוי הפנים מדוייק, וגם פה לא הייתה אכזבה.

מצלמה

מכשיר ה-7T כולל מערך צילום של 3 מצלמות הכולל 48 מ"פ במצלמה הראשית, 12 מ"פ למצלמה המאפשרת זום איכותי עד פי 2 ואחת נוספת עם 16 מ"פ ועדשה רחבה.

לאורך זמן ההתנסות התקבלו מספר עדכונים מערכת שכללו גם עדכונים למערך הצילום, ובהחלט ניתן לראות שיפור. בתחילת השימוש חלק מהתמונות היו יוצאות לא מפוקסות עם צבעים ניטרליים ולא חיים במיוחד, מה שהלך והשתפר ככל שהעדכונים למצלמה הגיעו. בין מצבי הצילום לא תמצאו מצבים מתחכמים מדי ונראה שהחברה העדיפה להשקיע יותר במצלמה מאשר בתוספות מיותרות מסביב.

מצב צילום המאקרו הוא בין הטובים שיצא לי לחוות ונראה שהרבה חברות משתדלות להשקיע בתחום, כפי שעשתה וואווי עם מכשיר המייט 20 פרו לפני כמעט שנתיים. מצב הלילה במכשיר הוא מוצלח במיוחד, הפרטים בתמונה קצת בולטים ומוארים יותר.

סוללה

כאן הייתה ציפייה גדולה שקצת איכזבה. במכשיר הכולל סוללה בנפח 3,800 מיליאמפר/שעה הייתם מצפים להשאר עם קצת עודף אחוזים ליום שאחרי, אך לצערי לא זה המצב. מסך ה90 הרץ של המכשיר גוזל הרבה מזמן הסוללה וכמו כן, שימוש מוגבר במצלמה ובמשחקים (שם זה הכי מורגש) האחוזים יורדים בקצב מהיר.

למזלנו וואןפלוס מאפשרת להוריד את קצב הריענון של המסך כדי לחסוך באחוזים הסוללה היקרים ובנוסף, תוכלו להטעין את המכשיר מאפס למאה בתוך קצת פחות משעה. דרך אגב, טעינה אלחוטית לא תמצאו כאן, וחבל.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.