fbpx

רחפן ה-Mavic Mini של DJI נוחת בישראל, והוא לא לבד

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon

חברת בנדה, יבואנית מוצרי DJI בישראל השיקה הבוקר את הרחפן החדש בסדרת ה-Mavic של DJI. לצידו השיקה החברה בישראל גם את רובוט הROBOMASTER S1 מבית המותג שהיינו פשוט חייבים לנסות.

רחפן ה-Mavic Mini

עם הרחפן החדש עשו בDJI משהו יצירתי והשיקו מוצר במשקל כולל של 249 גרם. מה כל כך יצירתי בזה? מעבר למשקל הקל במיוחד, התקינה לגבי רחפנים מגדירה מוצר כרחפן בתנאי שמשקלו עולה על 255 גרם. בעצם המשקל הקליל, DJI יכולים לשווק את הרחפן למעשה כצעצוע וללא המגבלות החלות על רחפנים בשוק.

Ad image

אך המשקל זה לא הדבר העיקר שמייחד את הרחפן החדש. המאביק מיני נכנס בגודלו על כף היד וכולל מצלמת 12 מגה פיקסל לצילומי סטילס, וצילום וידאו ברזולוצייה של עד 2.7K. בדומה לשאר רחפני החברה, גם המיני מגיע עם ארבעה מצבי צילום אוטומטיים שמאפשרים לכל אחד לצלם וידאו יצירתי ללא ידע מקדים.

יחד עם זאת, בעולם, רחפן המיני מאפשר לצלם למרחק של עד 4 ק"מ בתדר של 5 הרץ, אך מכיוון שישראל מאפשרים להטיס כלים רק בתדר של 2.4 הרץ, המרחק קטן משמעותית. בבנדה טוענים כי בתיאוריה, התדר הנמוך מאפשר הטסה עד למרחק של 2 ק"מ והם בעצמם הגיעו לקילומטר כשהתנסו במוצר, אך לקהל הרחב בישראל הם מתחייבים למרחק של 500 מטר (פחות או יותר) כדי למנוע אכזבות מיותרות.

Ad image
DJI Mavic Mini | תמונה: אלדד מטמון

הרחפן מצוייד בחיישן נחיתה בלבד (ללא חיישנים בצדדים) מה שאומר שהנחיתות צפויות להיות רכות, אך כדאי שתתרחקו מקירות ואנשים.

מחיר וזמינות הרחפן

המאביק מיני יהיה זמין במחיר התחלתי של 1,699 שקלים עבור הרחפן והשלט, כאשר חבילה מורחבת הכוללת פרופים להגנה, 3 סוללות, מטען ל-3 סוללות, נרתיק נשיאה, הרחפן ושלט מותאם לסמארטפונים, במחיר של 2,099 שקלים.

הרובוט הלימודי ROBOMASTER S1

בנוסף לצעצוע המעופף החדש, בנדה מביאה לישראל את הרובוט הלימודי של DJI – ה-ROBOMASTER S1. במבט ראשוני קל להתבלבל ולחשוב שמדובר בעוד צעצוע דמוי מכונית על שלט, אך מתחת לפני השטח מדובר בכלי לימודי לכל דבר. הרובוט המדובר יודע לנוע כמעט בכל כיוון אפשרי, להתמצא בסביבה ואפילו לירות כדורי גומי (שיכולים להיות כואבים במיוחד).

אז מה לימודי בכל זה? הרובוט עצמו מגיע מפורק בתוך סט של 46 חתיכות נפרדות. הגלגלים, החיישנים, המצלמות ובקר השליטה שמנצח על כולם, זקוקים לזוג ידיים (ומשהו כמו שעתיים פנויות) כדי להרכיב אותם לרובוט הסופי. בנוסף, ניתן לתכנת את הרובוט לבצע פעולות באמצעות שפת התכנות פייתון שמצריכה ידע מקדים, או לחילופין שימוש ב'סקראץ' איתה ניתן לבנות פעולות באמצעות "בלוקים" של פעולות ותגובות.

בין הפעולות שניתן לתכנת תוכלו למצוא פעילות המופעלת באמצעות מחיאת כף. למשל, כל פעם שתמחאו כף הרובוט יעשה סיבוב סביב עצמו. אפשר לתכנת אותו לעקוב אחרי פס כחול על הרצפה, להגיב לכרטיסיות עם צורות שונות המגיעות איתו ואפילו לעקוב אחריכם ללא צורך במפעיל עם שלט. אלו הן רק חלק מהפעולות שניתן לתכנת את הרובוט, כאשר תכנות פעולות בפייתון יספק פעולות כמעט בלי מוגבלות.

DJI ROBOMASTER S1 | תמונה: אלדד מטמון

כמו כן, אם כבר הזכרנו את היכולת לירות כדורי גומי, הרובוט עצמו מגיע עם חבילת כדורים שאחרי השרייה קצרה במים, גדלים והופכים להיות תחמושת שמספיקה למחסנית מלאה. את הכדורים ניתן (ומומלץ) לירות על רובוטים אחרים דומים וליצור מעין דו קרב. כל רובו-מאסטר כזה מצוייד בסט חיישני אינפרה וחיישני לחץ שכל שחקן צריך לפגוע בחיישנים של השני כדי לנצח. בנוסף לירי הכדורים, בקצה הקנה ישנו לייזר שאפשר לירות ביריב גם כשנגמרים הכדורים.

מחיר וזמינות הרובוט

עבור חווייה לימודית ייתכן והמחיר קצת יקר, אך זה בהחלט כלי מומלץ למי שמתעסק בתחום הרובוטיקה ורוצה לקחת את קרבות הרובוטים לשלב הבא.  המחיר המומלץ לצרכן עומד על 2,499 שקלים והוא לא רחוק מהמחיר בו הוא נמכר גם בחו"ל.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.