ובכן זוהי סקירת הבכורה של הטלוויזיות החכמות אצלנו באתר, ואני חייב לציין שהטלוויזיה החכמה של LG עושה ספתח די מוצלח. הפעם סקרתי את טלוויזיית ה-75 אינץ' (75SM9000) הענקית של LG וייתכן כי חלקכם אף יסכימו שהיא מצדיקה את המחיר שלה.
מסך NanoCell ענקי
כל חברה שמכבדת את עצמה בתחום הטלוויזיות מחוייבת לפיתוח מסכים איכותיים עם טכנולוגיה שתרשם על שמן. אצל LG מצאנו את מסכי ה-NanoCell המתמחים בעיקר בשמירה על איכות הצבע של השידור על ידי ספיגה של אורך גלי הצבע, מה שמונע מריחה של הצבעים על התמונה ומשיג שידור חד עם קווי צבע נקיים. דבר שקשה להשיג בדרך כלל כשמדברים על מסכים גדולים.
כשהציעו לי לסקור את הטלוויזיה הזהירו אותי שהיא גדולה לבית ממוצע וביקשו שאוודא פעמיים שיש לי מקום עבורה. על פי המידות המצויות ברשת בדקתי את המיקום הפיזי ואישרתי את הגעת הטלוויזיה. כמה ימים לאחר מכן קיבלתי את הטלוויזיה היישר מהיבואן ח.י. (שאני חייב לציין שהשירות שלהם היה יוצא מהכלל בכל מה שקשור לתיאום והגעה) וחשכו עיניי למראה הקרטון הגדול, מתוך חשש שאולי טעיתי בחישוב הגודל.
כדי להעלות את הטלוויזיה שלוש קומות בלי מעלית נדרשו שני בחורים בגודל "ממוצע" שהזדקקו למנוחה של כמה דקות לפני שפרקו אותה. לא יכולתי שלא להבין אותם מאחר ומעבר לאריזה, הטלוויזיה עצמה, כולל הרגל, שוקלת 40 קילוגרמים, משקלים שאתם בד"כ רואים רק במכון כושר. אני יכול להרגיע ולומר שגודל הטלוויזיה עצמה בסופו של דבר היה כמתוכנן, ומראה הקרטון הגדול כולל בתוכו גם את הקלקרים המרפדים את הטלוויזיה בהובלה.
אחרי התקנה זריזה (הלבשה של הרגל והעמדה על המזנון) אחד המתקינים החל להפעיל את הקסם בשלט. הוא ביצע הגדרה ראשונית של הטלוויזיה והסביר איך השלט עובד, בזמן שכל מה שרציתי זה רק שיילך כדי שאוכל להתחיל לשחק עם כל מה שיש לטלוויזיה להציע.
המערכת WebOS, הממשק קצת מצועצע
מערכת ההפעלה של הטלוויזיה הענקית הזו היא WebOS 4.6 והיא נוחה למדי, אם כי קצת מצועצעת. מדובר במערכת צבעונית ואינטואיטיבית לניווט. בתחתית המסך תמצאו תפריט צף עם כל מה שתצטרכו בזמינות מיידית. המערכת תומכת במרבית שירותי הטלוויזיה האינטרנטיים ולכן מייתרת את הצורך בשימוש בסטרימר או ממיר של אותה חברה. בין שירותי הטלוויזיה הנתמכים תוכלו למצוא את Mako TV, את Next TV של הוט, סלקום TV, נטפליקס, פרטנר TV ועוד. עובדה מעניינת היא שאם תבחרו להתחבר לפרטנר טיוי דרך הטלוויזיה עצמה, תקבלו חודשיים מתנה, רק כי יש לכם טלוויזיה של LG.
המערכת עצמה רצה חלק אך מעבר בין אפליקציות לעיתים לוקח זמן, בעיקר בין אפליקציות שירותי הטלוויזיה. ייתכן כי מדובר באיכות החיבור לאינטרנט או באיכות האפליקציה המותאמת עבור המערכת, אך לא מדובר בדיל ברייקר.
שידור וידאו ואודיו
דבר ראשון שאני חייב לציין הוא שלטלוויזיה הזו יש יכולת קליטה לשידורי עידן פלוס (DVB-T2) כך שאם אתם רוצים לקחת את הזמן בלהחליט לאיזה ספק טלוויזיה להתחבר, תוכלו לראות את כל ערוצי עידן פלוס בחינם, בתנאי שתקנו אנטנה חיצונית (מאחר ואין אחת שמגיעה איתה).
כאמור, הטלוויזיה כוללת בתוכה תמיכה במגוון שירותי טלוויזיה שונים המציעים את איכות שידור האינטרנט שלהם. כשהחיבור יציב ואיכותי, הטלוויזיה מציגה את הצבעים בצורה יפה ומדוייקת. הלבן בוהק ויכול להאיר סלון שלם והשחור עמוק, אך גם הוא לא יכול להציל את הפרק החשוך ההוא של משחקי הכס.
טלוויזיית 75SM9000 תומכת בתקנים HDR Dolby Vision ותקן Dolby Atmos המספקים איכות וידאו ואודיו גבוהות במיוחד. הדור השני של מעבד ה-אלפה 7 המוטמע בטלוויזיה מסייע בהפחתת רעשי התמונה ושיפור ניגודיות וטווח הצבעים. דולבי אטמוס מקבל כאן יכולות בינה מלאכותית ומאפשר כיוונון חכם של האודיו בהתאם לחלל בו אתם נמצאים, עם הפקת צלילים איכותיים יחסית לרמקולים הפנימיים המוטמעים בטלוויזיה.
הכוונון של הסאונד נעשה באמצעות השלט החכם של הטלוויזיה עליו ארחיב בהמשך – הטלוויזיה למעשה מבקשת לכוון אליה את השלט מהמיקום בו אתם צופים בה, ואז היא משדרת סדרת צלילים אותם סופג השלט ומעביר לטלוויזיה כדי לקבל את הכיוונון המושלם. בנוסף לכיוונון הסאונד החכם, לטלוויזיה מגוון מצבי סאונד נוספים והיא גם תומכת בחיבור אופטי לסאונד בר, במידה וקיים כזה. איכות השמע טובה וצלולה.
השלט החכם מבין עברית
יחד עם הטלוויזיה מגיע גם שלט ארגונומי שכולל בתוכו בעצם את כל מה שאתם צריכים. כפתור מעבר לכפתור הייעודי לנטפליקס ואמזון פריים וידאו, תמצאו גם כפתור לפקודות קוליות וחיפוש ברשת. לי באופן אישי לא יצא להשתמש בכפתור הזה יותר מדי כי רוב הדברים באמת נמצאים בהישג יד, אך כשכן השתמשתי, התוצאות בעברית היו מדויקות. אם באנגלית צריך להגיד את הדברים במבטא מסויים כדי שהטלוויזיה תקלוט את המילה המדוייקת, בשפת הקודש הדברים הרבה יותר מדוייקים.
במרכז השלט תמצאו גלגלת לגלילה באתרים, למקרה שתרצו לגלוש באינטרנט דרך הדפדפן של הטלוויזיה. בממשקי הטלוויזיה השונים זה קצת פחות יעיל והרבה יותר נוח לנווט בהם עם כפתורי הניווט המקיפים את הגלגלת.
נוסף על כל הפונקציות הבסיסיות של השלט תשמחו לדעת שהוא משמש גם כ"עכבר אויר" (Air Mouse). בשקשוק קל של השלט יופיע לכם סמן חמוד שיאפשר לכם לקצר פעולות שנעשות באמצעות כפתורי ניווט. החיסרון בעכברי אויר זה שהם נוטים לאבד פוקוס מדי פעם וצריך לכייל אותם מחדש. כל מה שתצטרכו לעשות הוא פשוט להניח את השולחן על הטלוויזיה לכמה שניות (הוא גם מסוגל לעמוד עליו בצורה אנכית) עד שהסמן ייעלם ולהתחיל מחדש.