fbpx

סקירה: Samsung Galaxy A80 – הרבה מסך ומצלמה רב שימושית

בשנה האחרונה סמסונג (Samsung) יצאה במבצע מיתוג מחדש לתתי הסדרות המוזלות שלה, ה-A וה-J. שתי הסדרות אוחדו לאחת תחת האות A כאשר מספר הדגם הדו ספרתי שלהם מדרג אותם על פי רמת האיכות והחדשנות שלהם. ה-Galaxy A80 שסקרנו כאן מתיימר להיות מהמובילים והמתקדמים בסדרה, ומשמש כאח גדול למכשירי ה-A50 וה-A70 שעברו אצלנו לא מזמן. בדקנו עד כמה הוא באמת שווה.

מה בקופסה

  • המכשיר עצמו
  • אוזניות עם חיבור USB C
  • מטען מהיר
  • סיכה להוצאת הסים

[taq_review]


הסקירה המלאה


איכות בנייה גבוהה, אך יש לה מחיר

כאמור, מדובר במכשיר המתקדם ביותר כיום בסדרת ה-A החדשה של סמסונג, וכאחד כזה, סמסונג השקיעה בו קצת יותר. המכשיר כולל עיצוב מוקפד ואיכותי המתבסס על גוף מתכתי עם ציפוי זכוכית דקיק, שכצפוי אינו חף מטביעות אצבע. שילוב החומרים מקנה לו מראה פרימיום שגורם לכם לשכוח שמדובר בסדרה המיועדת לשוק הביניים. יחד עם זאת, אותם חומרים המרכיבים את המכשיר, בשילוב מידותיו הגדולות, מקנים לו נוכחות רבה שמושכת את העין אך גם באה לרעתו כשזה מגיע לחוויית השימוש.

Ad image
Galaxy A80 | תמונה: אלדד מטמון

המכשיר מתנשא לאורך 165.2 מ"מ, רוחבו כ-76.5 מ"מ ועוביו 9.3 מ"מ, שנחשב לחריג במונחי העובי הסטנדרטי לסמארטפונים כיום. מדובר במכשיר רחב במיוחד שאינו מותיר ברירה אלא להשתמש בשתי ידיים בשימוש השוטף. עוביו של המכשיר, שמצביע גם על משקלו החריג של 220 גרם, נובע ממיקומה של מצלמת המכשיר המשמשת לצילום קדמי ואחורי כאחד, עליה נרחיב בהמשך.

Galaxy A80 | תמונה: אלדד מטמון

בתחום המסך מדובר בצג Super AMOLED בגודל 6.7" ארוך וצר, עם רזולוציית FHD+ וצפיפות פיקסלים של 293ppi. המכשיר כולל יחס גוף-מסך של כ-86 אחוזים אך במבט ראשוני הוא נראה הרבה יותר גדול מזה. כדי לאפשר את אחוזי המסך הגבוהים, סמסונג ניקתה את קדמת המכשיר מחיישנים, כאשר את חלקם הטמיעה מתחת למסך ואת האחרים היא הסירה. כך למשל, את נורית ההתראות כבר לא תמצאו כאן אך את חיישן טביעת האצבע תמצאו מתחת למסך.

מולטימדיה וביצועים

כמכשיר שוק ביניים לא ציפינו לביצועים גבוהים במיוחד. המכשיר מגיע עם מעבד Snapdragon 730 של קוואלקום והוא מלווה בזיכרון RAM של 8 ג"ב, לצד נפח איחסון פנימי (ללא אפשרות הרחבה) של 128 ג"ב. ביצועי המכשיר די מפתיעים ביחס לציפייה ולא הורגשה איטיות חריגה בזמן ביצוע פעולות המעמיסות על המכשיר.

צפיפות הפיקסלים הנמוכה במכשיר אינה מורגשת כשזה מגיע לצפייה בסרטונים או גרפיקות מתקדמות, והצבעים והפרטים במסך היו ברורים וחדים. יחד עם זאת, בשל גודל המסך, חוויית הצפייה הייתה משתפרת ברמה ניכרת ומורגשת אם סמסונג הייתה משפרת את הצפיפות.

Galaxy A80 | תמונה: אלדד מטמון

הסאונד הבוקע מהמכשיר הוא לא מהמדהימים שיצא לנו לדגום אך הוא בהחלט מספק. אם אתם חובבי חיבור האוזניות של 3.5 מ"מ וודאי תהיו מאוכזבים לדעת שלא תמצאו את החיבור ב-A80. כדי לפצות על כך, הוסיפה סמסונג לערכת המכשיר אוזניות AKG עם חיבור USB C שמשלימות את חוויית המולטימדיה.

מתחת למסך ממוקם חיישן טביעת האצבע. מדובר בחיישן אופטי הנעזר באלומת אור כדי לבצע את תהליך הזיהוי, וכבר כאן הוא זוכה לפחות נקודות. בפועל, החיישן מגיב באיטיות ומתקשה לזהות אצבע נקייה במרבית המקרים. נעדרת בחסרונה שיטת זיהוי הפנים המצריכה שימוש במצלמה הקדמית (שאינה עולה כמו ב-OnePlus 7 Pro), אך פתיחות הנעילה המסורתיות נמצאות גם כאן, במידה וזה כוס התה שלכם.  כדי לעזור לכם לשרוד יום שלם, המכשיר כולל בתוכו סוללת 3,700 מיליאמפר/שעה שבמצבי שימוש קיצוני נמתחת עד ל-12 שעות, ואף יותר בשימוש סביר.

מצלמה אחת לכל השימושים

סמסונג החליטה ללוות את המכשיר המצופה ביותר בסדרת ה-A החדשה בגימיק שיוביל אותו לקדמת הבמה. הגימיק המדובר הוא כמובן המצלמה הרב שימושית, המסתובבת ומאפשרת להשתמש במערך צילום איכותי אחד לכל המצבים. המצלמה ממוקמת בגב המכשיר, וכאשר מחליפים אל מצלמת הסלפי היא עולה בתוך יחידת מתכת ומסתובבת כלפי המצולם.  השימוש בשיטה הזו מאפשר למשתמש לנצל את האיכות הגבוהה שמגיעה בדרך כלל במצלמה הראשית, גם בצילומי הסלפי.

Galaxy A80 | תמונה: אלדד מטמון

מערך הצילום כולל חיישן ראשי של 48 מ"פ עם מפתח צמצם של f/2.0, מצלמה נוספת בעלת חיישן של 8 מ"פ עם עדשה רחבה ומפתח צמצם של f/2.2. אותו מערך כולל גם מצלמת ToF המסייעת בצילומי עומק באמצעות היכולת למיפוי תלת מימדי ומדידת המרחב. במבחן התוצאה, מצלמת ה-A80 מספקת איכות תמונה טובה בעלת צבעים טובים עם רמת ניגודיות וחדות גבוהה.  בתנאי תאורה קשים יותר המצלמה מתקשה קצת יותר.

מאז יצא המכשיר זכתה המצלמה לעדכון ייעודי שהוסיף את הפוקוס האוטומטי כשהמצלמה במצב סלפי. עד לאותו עדכון שמנו לב שמרבית תמונות הסלפי יצאו מטושטשות. דבר שהשתפר מרגע התקנת העדכון.

ממשק המצלמה במכשיר לא זר למשתמשי סמסונג ותיקים וכולל בין היתר את מצב הצילום המקצועי, מצב הלילה, הילוך איטי, פנורמה והמיקוד החי. האחרון ברשימה הוא מה שמכנים כולם מצב הפורטרט/דיוקן המספק את אפקט הבוקה, שכולל טשטוש מסביב למצולם. המיקוד החי נעזר במצלמת הToF ומספק תוצאות איכותיות.

תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון

במידה ודאגתם לרמת הרגישות של מבנה המצלמה, נרגיע ונאמר שאין לכם מה. נוסף על כך שהמצלמה עטופה במסגרת מתכתית המגנה עליה, סמסונג תכננה את מנגנון הפתיחה והסגירה שלה כך שייסגר בצורה אוטומטית במידה ותזוהה נפילה, או במידה ויופעל עליה כח לסגירה.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.