fbpx

סקירה: Huawei P30 Lite – לא רחוק מלהיות מכשיר פרימיום

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon

מכשירים תחת קטגוריית ה-Lite בסדרות מכשירים שונות הם לרוב הגרסה ה"חלשה" ביותר באותה סדרה, ולכן משתמשים רבים נוטים לבחור בדגם הרגיל בסדרה או בגרסה המתקדמת ביותר בה. אך בימים בהם הגענו לרוויה של חידושים, מכשירי הלייט מספקים אלטרנטיבה טובה, כלכלית וטכנית. לקחנו את דגם הלייט בסדרת הP30 של וואווי (Huawei) וגילינו שהוא בהחלט יכול להיות ספינת הדגל שלכם.

מה בקופסה?

  • מטען מהיר עם חיבור USB רגיל
  • כבל טעינה/העברת נתונים USB to USB C
  • אוזניות חוטיות עם חיבור 3.5 מ"מ
  • סיכה להוצאת הסים
  • ניירת
  • המכשיר כמובן

איכות בנייה גבוהה

מבחינה עיצובית מדובר בחווייה די דומה למכשיר הפרימיום בסדרה עם כמה שינויים קטנים. גוף המכשיר עשוי פלסטיק בעל קצוות מעוגלים, מה שכבר מבטל את יכולת הטעינה האלחוטית. במרכז גופו ממוקם מסך בגודל 6.15 אינץ' עם רזולוצייה של 1080×2312 שמפיקה איכות תמונה מרהיבה לצפייה מכל זווית, ועם בהירות מספקת שמצליחה להתמודד עם אור שמש ישיר. יחד עם זאת, המסך משאיר שוליים דקים היוצרים מסגרת שחורה שמתחברת עם המגרעת הממוקמת בראשו. מבחינה עיצובית השוליים לא מפריעים כל כך אך במידה והתרגלתם למכשירים בעלי מסך שנמתח מקצה לקצה, זה עשוי להראות לכם קצת מוזר.

תמונה: אלדד מטמון

בגב המכשיר המבריק (והמרשים) תמצאו את חיישן טביעת האצבע הממוקם בחלקו העליון וזאת, בניגוד לדגם הפרימיום שם ממוקם החיישן מתחת למסך. ההחלטה נובעת כנראה מהרצון לעמוד בתג מחיר מסוים אך אם תשאלו אותי, באופן אישי אני מוצא את אפשרות המיקום הזו נוחה יותר לשימוש ולעיתים גם אמינה ומהירה יותר כפי שמוכיח החיישן גם במקרה הזה.

Ad image
תמונה: אלדד מטמון

המכשיר כולו ניתן לשליטה ביד אחת ועצם היותו עשוי פלסטיק מקל על החזקתו לאורך זמן. יחד עם זאת, הקלות שבמכשיר לפעמים גורמת לאבד אחיזה ויותר מזה – מזכירה לכם בכל רגע נתון שלא מדובר במכשיר פרימיום "כבד משקל". משקל שבדרך כלל נובע משימוש בחומרים עמידים ואיכותיים יותר כמו מתכות שונות וזכוכית.

מולטימדיה וביצועים

כאמור, המסך מספק צפייה מהנה בסרטים, משחקים או סתם שימוש במכשיר. המכשיר גם מגיע עם נפח איחסון בסיסי של 128 ג"ב מה שמקנה לו יתרון באיחסון משחקים כבדים ומדיה.

ואם כבר גיימינג, אמנם כמות האיחסון מאפשרת את ההורדה אבל אל תצפו לביצועים מרשימים במיוחד, בכל זאת מדובר במכשיר עם כמה מגבלות. המעבד הגרפי המוטמע במכשיר הוא Mali-G51 שמתקשה קצת עם משחקים חדשים המצריכים גרפיקה מורכבת, בעוד שהעבודה עבורו קלה יותר בכותרים פשוטים וקלילים יותר.

בתחום הסאונד, אציין לדוגמה אפליקציה המגיעה מובנית במכשיר ובולטת במיוחד מיד לאחר הפעלתו – אפליקציית המסיבה – Party Mode. באמצעות האפליקציה ניתן לחבר מספר מכשירים תומכים יחד ולנגן קבצי מוזיקה בו זמנית, תוך שליטה על הערוצים בהם הם מתנגנגים (רמקול קדמי, אחורי, שמאלי קדמי וכו). אמנם מדובר באפליקציה שניתן להתקין על כל מכשיר נתמך אבל נחמד שוואווי מבליטה את השירות כחלק מהשימוש במכשיר. בכל אופן, בין אם באפליקציה הזו ובין אם בנפרד, הסאונד הבוקע מהרמקול הבודד של המכשיר מפיק סאונד איכותי למדי באופן יחסי למכשירים בקטגוריה.

תמונה: אלדד מטמון

בנוסף, לא שכחתי לציין את חיבור ה3.5 מ"מ שמשלבת החברה במכשיר. בעוד היא נפטרת ממנו במכשירי הפרימיום שלה, וואווי משלבת את החיבור הוותיק דווקא במכשיר הלייט. להשלמת החוויה, מצרפת וואווי גם אוזניות חוטיות בקופסה לצד המכשיר, למקרה שכבר המשכתם הלאה עם אוזנות בלוטות' וחשקה נפשיכם ב"נוסטלגיה".

תמונה: אלדד מטמון

בתחום הביצועים, המעבד שמריץ את המכשיר הוא Kirin 710 מבית החברה לצד 4 ג"ב של זיכרון עבודה. אמנם מדובר במעבד חלש יותר מהמעבד שנמצא בשני המכשירים החזקים יותר בסדרה, Kirin 980, אבל הוא בהחלט לא מאכזב. בזמן הסקירה לא נצפו תקיעות או עיכובים חריגים, אך כן נצפתה האטה מסויימת במהירות התגובה כשזה הגיע לפתיחת המכשיר או בעת הפעלת אפליקציות מרובות בפעם הראשונה. המכשיר רץ על מערכת ההפעלה האחרונה, אנדרואיד 9.0, עליה מולבש ממשק המשתמש של וואווי, EMUI, בגרסה 9.

עד 48 מגה פיקסל

בתחום הצילום אל תצפו לזום פי 50 כמו שנמצא במכשיר ה-P30 Pro שבסדרה אבל כן תוכלו להגיע עם ציפיות גבוהות. מערך הצילום שחובק את המכשיר כולל סט של שלוש מצלמות בגבו בנוסף לאחת "צנועה" מקדימה. מערך הצילום הראשי מורכב ממצלמה ראשית בעלת חיישן של 48 מגה פיקסל, לצידה עדשה רחבה עם חיישן של 8 מגה פיקסל ולבסוף חיישן עומק של 2 מ"פ.

באור יום, בדומה למכשירים המתחרים בקטגוריה, התוצאות לא מאכזבות. הפרטים ברורים והפוקוס שורד את הביצועים. בשעות הלילה המכשיר נוטה להתאמץ קצת יותר ומספק תמונות קצת יותר מהרמה הסבירה המצופה ממכשיר ביניים.

תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון

כדי להתגבר על מצבי התאורה הקשים, וואווי השכילה לעשות ושילבה את מצב הלילה החדש שלה גם במכשיר הזה, והתוצאות עולות על הציפיות. במצב רגיל הפרטים ברורים והתמונה די מוארת וחמה אך כשמצב הלילה מופעל אפשר לראות יותר חדות בתמונה ובצבעים.

מצב לילה מופעל | תמונה: אלדד מטמון
ללא מצב לילה מופעל | תמונה: אלדד מטמון

המצלמה הקדמית כוללת חיישן צילום בגודל 24 מ"פ ואיכות התמונה לא רעה בכלל. מצב הדיוקן (פורטרט) נעשה בצורה דיגיטלית ללא עזרה של מצלמת עומק כזו או אחרת ולכן הציפייה שלי מראש כבר הייתה נמוכה, אבל אני מודה שהביצועים היו מעל המצופה. במרבית התמונות רמת הטשטוש האחורי הייתה קלה מאוד מה שמקשה על האבחנה אם האפקט פוגע בפרטים עדינים יותר כמו קצוות שיערות או מוטות משקפיים. בסה"כ העבודה טובה מאוד.

דיוקן | תמונה: אלדד מטמון

מחזיק מעמד לאורך היום

את סוס הפוני הזה מחזיקה סוללה בת 3,340 מיליאמפר/שעה. בשימוש מסיבי הצלחנו לסחוט מהמכשיר את מרבית האנרגיה ולהגיע למטען אחרי קצת יותר מ-7 שעות. בשימור סביר ופשוט יותר מתחנו את זמן השימוש עד לקצת יותר מ-10 שעות. נתונים שניתן לשפר במכשירים עתידיים אבל לא לגמרי דיל ברייקר במכשיר הזה. במקרה ובכל זאת נתקעתם ללא סוללה באמצע היום, תמצאו בקופסת המכשיר מטען מהיר המטעין את המכשיר באמצעות חיבור USB C כאשר טעינה שלמה תיקח לכם כשעה ורבע. כמו שציינתי בהתחלה, בשל השימוש בפלסטיק בבניית המכשיר, לא תמצאו כאן טעינה אלחוטית.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.