fbpx

סקירה: LG G8s – חסר ניצוץ אבל נותן תמורה למחיר

זה לא סוד ש-LG סבלה מחוסר עניין לציבור בשנים האחרונות וזה "הודות" לשחרור מכשירים שלא עמדו בקו אחד עם המתחרות ולוו בלא מעט תקלות טכניות שגרמו למשתמשים להתרחק לאט לאט. בסקירה הבאה לקחנו את אחד המכשירים האחרונים שהשיקה החברה בניסיון לחזור למגרש עם הגדולים בתחום המובייל. ספוילר: יש על מה לדבר.

מה בקופסה?

  • מטען מהיר עם חיבור USB רגיל
  • כבל טעינה/העברת נתונים USB to USB C
  • אוזניות חוטיות עם חיבור 3.5 מ"מ
  • סיכה להוצאת הסים
  • ניירת
  • מכשיר ה-LG G8s
  • בונוס: מטלית ניקוי למכשיר

[taq_review]


העיצוב מיושן אך אטרקטיבי

יחסית לחברה שרוצה לחזור לקדמת הבמה, LG לא לוקחת סיכונים גדולים מדי ומציגה מכשיר בעל עיצוב שאינו מחדש ואפילו גם לא מיישר קו עם שאר מכשירי הפרימיום של היצרניות המובילות. בהרבה מובנים אפשר לומר גם שהעיצוב קצת "מיושן" באופן יחסי. הרצון להשתמש בעיצוב המזוהה עם מותג סדרת ה-G הוא ברור אך לאור הדשדוש (לפחות בשוק הישראלי) בשנים האחרונות, היינו מצפים לחידוש עיצובי שיביא לה כותרות חיוביות יותר.

Ad image
תמונה: אלדד מטמון

מדובר במכשיר הכולל מסך בגודל 6.21 אינץ' עם שוליים מורגשים למדי ומגרעת מגושמת. בתור אחת מיצרניות המסכים המובילות בשוק ציפיתי ליותר מהחברה גם במכשיר הזה אך היישום בפועל איכזב לגמרי. אל תטעו, איכות המסך היא מהגבוהות שנראות בשוק כשהרזולוציה מגיעה ל 1080×2248 ומציגה צבעים יפים, עמוקים ודרמטיים, אך בדומה לקוריאנית אחרת, ציפיתי לצורת שילוב מסך "אקזוטית" יותר.

תמונה: אלדד מטמון

גוף המכשיר הוא מתכתי המצופה זכוכית וכמו שאתם כבר מבינים זהו סימן ההיכר לתמיכה בטעינה אלחוטית, שמעלה חיוך קל. הגב המבריק בצורת מראה נותן לו מראה פרימיום וחלקלק, אך באותו זמן הוא גם מגנט לשאריות טביעות אצבעות. בין החריצים והחיבורים במכשיר תמצאו את חיבור הטעינה USB C לטעינה מהירה, רמקול אחד בתחתית המכשיר כאשר רמקול נוסף נמצא בפומית, וחיבור אוזניות של 3.5 מ"מ.

תמונה: אלדד מטמון

בהחלטה מוזרה, כפתור הכיבוי וההדלקה מוקם גבוה במיוחד מה שמונע שימוש אינטואיטיבי בו, בזמן שהכפתור הייעודי לעוזרת הקולית של גוגל מוקם בהישג יד, במקום טוב באמצע המכשיר מצידו השני, כאשר לאחרונה יש לא מעט אלטרנטיבות שימושיות אחרות, כמו להפעיל אותה באמצעות "היי גוגל" או בנגיעות פשוטות במסך.

ביצועים שמיישרים קו עם המתחרים

ערכת השבבים שמריצה את המכשיר היא Snapdragon 855 מבית קוואלקום והיא לא מאכזבת ברמת הביצועים. אפליקציות רצות מהר וחלק ללא תקיעות ועיכובים ולא הורגשה התחממות יתר במצבי עומס קיצוניים.

בתחום האבטחה מציעה LG במכשיר החדש אפשרות שימוש בטביעת האצבע, באמצעות החיישן שבגב המכשיר, זיהוי פנים, נקישות עם פרקי האצבעות ועוד. טביעת האצבע פועלת חלק למדי ובצורה מהירה, אך כשמגיעים לזיהוי הפנים יש בעיה שעוד לא הצלחתי לפתור. בעקבות שאלות של קולגות, הבחנתי שזיהוי הפנים לא תמיד מצליח בפעם הראשונה אך זה קורה רק בנסיבות מסויימות שעוד לא הצלחתי להבחין. באותם מקרים המכשיר לא מסוגל לבצע זיהוי פנים אלא אם כן פותחים אותו קודם באמצעות אפשרות זיהוי פיזית אחרת. דבר שדומה לפעולה שקורית לרוב אחרי הפעלת מכשיר מחדש. מוזר.

את היומיום המכשיר שורד באמצעות סוללה בנפח של 3,550 מיליאמפר/שעה. חיי הסוללה טובים למדי אבל לא מדהימים כשמשווים את המכשיר למקביליו בשוק. בשימוש ממוצע הכולל מעט צילום, שימוש באפליקציות ניווט והאזנה למוזיקה, תצליחו להגיע ל-10 אחוז בסוף היום אך בשימוש מסיבי יותר תיאלצו להתחבר למטען כבר אחר הצהריים. יחד עם זאת, הטעינה המהירה מפצה על הזמנים בהם העומס מכריע את הסוללה והטעינה האלחוטית מוסיפה לו יתרון מבחינת הפיצ'רים.

הכל נמצא ביד, או: מחוות

חברת LG הציגה במכשירי הG8 את יכולת סריקת הורידים ביד לצורכי מחוות שליטה במכשיר ללא נגיעה בו. אין ספק שמדובר במשהו "עתידני" שכשהוא עובד הוא מרשים לא מעט אנשים סביבך, אבל האם זה מציאותי לשימוש יומיומי?

כדי להפעיל את המחוות עליכם ליצור אינטראקציה ראשונית על המכשיר כדי שיידע לזהות את היד שלכם מולו. כדי לעשות זאת אתם צריכים למקם את היד כמה סנטימטרים בודדים מהטלפון עד שאתם רואים קו פעילות שדומה לעוזרת וירטואלית מקומית. מאותו רגע היד שלכם היא השלט הרחוק של המכשיר, ואם תרגלתם את תנועות האיירון מן שלכם אתם תסתדרו במהירות. הזזת היד ימינה או שמאלה תפתח אפליקציות מוגדרות מראש, וכיווץ של האצבעות עם סיבוב היד בכיוון ונגד כיוון השעות יגבירו וינמיכו את הווליום.

תמונה: אלדד מטמון

מדובר בטריק מגניב למדי אך הוא בעייתי בכמה מובנים: הוא לא אינטואיטיבי כל כך, מה שמצריך את המשתמש להתרגל אליו, האינטראקציה הראשונית מול המכשיר מצריכה דיוק של היד מול המכשיר כך שלא הייתי מנסה זאת לראשונה בזמן נהיגה (למרות שלא הייתי ממליץ בכלל להתעסק בטלפון בזמן נהיגה) וסטייה קלה מאיזור השליטה מצריכה איחוד מחדש עם היד והמכשיר.

מתחרה ראוי בתחום המולטימדיה

כמו שכבר ציינתי בתחילת הסקירה, מדובר באחד המסכים היפים של LG וזה משפיע גם על תחום המולטימדיה. הצבעים העשירים והעומק שלהם מספקים איכות תמונה גבוהה בזמן צפייה בסרטונים או במשחקים עמוסי גרפיקה. בהירות המסך מאפשרת לצפות בו מכל זווית והוא לא מושפע בקלות מאור שמש ישירה.

תמונה: אלדד מטמון

איכות הסאונד שבוקעת מהרמקולים במכשיר היא לא בין הגבוהות שנראו במכשירי דגל לאחרונה אך העוצמה מספקת ביותר. המיקומים של הרמקולים מספקים סאונד היקפי שמשלים את חוויית הצפייה, בין אם זה סרטון ביוטיוב או במשחק בו הסאונד חשוב במיוחד. ואם כבר משחקים, באמצעות ערכת השבבים של קוואלקום והמעבד הגרפי Adreno 640, המכשיר מריץ בגאווה את כל הכותרים החדשים עמוסי הגרפיקות ללא תקיעות או עיכובים.

המצלמה

במילה אחת: טובה. בשתי מילים: טובה מאוד. אין ספק ש-LG עשתה משהו טוב עם מערך הצילום הראשי של המצלמה. המערך כולל 3 מצלמות עם חיישני צילום של 12 מ"פ, 13 מ"פ עבור העדשה הרחבה ו-12 מ"פ נוספים עבור עדשת הטלפוטו שמאפשרת זום עד פי 2. הצבעים שמערך הצילום מפיק הם בהירים אחידים ועמוקים מספיק, כך שהתמונות יוצאות איכותיות ולא שרופות. המכשיר מתמקד בעצמים די בקלות וחדות התמונה מורגשת ללא הצורך לחכות באותה תנוחה מספר שניות.

תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון

באור יום ותאורה טובה אין שום בעייתיות באיכות הצילום אך המלחמה העיקרית שמשותפת לכל היצרניות היא תנאי התאורה הנמוכים יותר. כשהתנאים כמעט חשוכים, המצלמה של ה-G8s מתקשה לספק תמונות איכותיות בהשוואה לאור יום. התמונות יוצאות אמנם מוארות אך חלקן יוצאות מעט מטושטשות וחסרות פרטים כשהחושך רק מתגבר. בדומה למקבילות בשוק, גם LG פיתחה מצב לילה ייחודי עבור המכשירים שלה אך גם במצבים אלה התמונות קצת מאכזבות.

תמונה: אלדד מטמון

בנוסף לצילום הרגיל המכשיר עמוס בפיצ'רים הנוגעים בצילום וביניהם בינה מלאכותית לזיהוי סצינות צילום, אפקט הדיוקן שנותן תוצאות לא רעות וצילום וידאו עם מייצב דיגיטלי המאפשר לעקוב אחר אובייקט בצורה אוטומטית.

במצלמה הקדמית הכניסה LG חיישן צילום של 8 מ"פ בלבד אך לצידו הציבה חיישן עומק שמשפר תמונות דיוקן בעלות אפקט הבוקה, מחדד את האפקט ב-Story Shot שמאפשר לכם לצלם רקע ואז להדביק את עצמכם עליו בצורה מהירה ומדוייקת, וכמובן אפקט תאורת הסטודיו שמאפשר לכם לבחור את כיוון התאורה על הפנים. ייתכן כי ללא החיישן, כל הפיצ'רים המוזכרים מעלה היו פחות מדוייקים בזמן השימוש.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.