fbpx

סקירה: Galaxy S10 Plus – הפלוס שמשנה הכל

בחודש מרץ האחרון הכריזה סמסונג על סדרת הדגל החדשה שלה לשנת 2019 – סדרת הS10. כבר במבט ראשון אפשר לראות שסמסונג החליטה לקחת צעד אחד קדימה מהשנים האחרונות ולהביא שינוי מהותי שיחזיר את ההתלהבות (או לפחות חלק ממנה) לסדרת הS של המותג הדרום קוריאני. מבין מכשירי הדגל שבסדרה, לקחנו את המתקדם ביותר לסקירה כדי לבדוק כמה באמת הוא מחדש, והאם שווה לכם להשקיע את כספיכם במוצר.

**תודה מיוחדת לעידן לוי שתרם את מכשירו וזמנו לתקופת הסקירה 🙂

נתחיל בעיצוב

אחד הדברים הראשונים שאי אפשר שלא לשים לב אליו הוא המסך. מדובר במסך בגודל 6.4 אינץ' העונה לשם Inifity-O, המאופיין בשוליים הנשפכים מצד לצד, כאשר ה-O מסמל את החיתוך העגול במסך, שמשאיר מקום למערך הצילום הקדמי הכפול.

Ad image

נראה שסמסונג ניסתה להמנע ככל האפשר מלהציב מגרעת שתקטע את המערך הרציף של המסך, וכתחליף העדיפה ללכת על גימיק עיצובי שגם ימשוך את העין וגם יספק אלטרנטיבה. אם לומר את האמת, ככל שמשתמשים במכשיר יותר ככה אותו חיתוך נהיה פחות מורגש, אך עדיין ישנם לא מעט מקרים, למשל כשהמסך ממש מואר בלבן, שגורם לאותו חיתוך לצעוק לתשומת לב.

Galaxy S10 Plus | תמונה: אלדד מטמון

סמסונג היא מלכת מסכי הAMOLED הנפוצים ברבים מהמכשירים שאנחנו מכירים, וככזו היא אינה מאכזבת באיכות הצבעים המוצגים גם במכשירים שלה. מדובר באחד המסכים היפים ששילבה החברה במכשיריה המאפשר כעת להציג צבעים טבעיים יותר ובהירות גבוהה, שלא מקשה על השימוש בשמש ישירה. מתחת לאותו מסך מרהיב הציבה סמסונג קורא טביעות אצבע, שניתן לומר שהוא החיישן האולטרה סוני הראשון ששולב בסמארטפון עד היום. משמעות הדבר הוא שאותו חיישן לא נעזר במצלמה והקרנת תאורה כדי לקרוא את טביעת האצבע (כמו למשל במכשיר הMate 20 של וואווי) אלא הוא משתמש בגלי קול קצרים לקריאה תלת מימדית של האצבע, מה שמקל על פתיחת המכשיר גם עם אצבע רטובה. יחד עם זאת, החיישן לא תמיד מזהה את האצבע בכל נגיעה ולעיתים יש ללחוץ חזק יותר או להניח את האצבע בצורה מלאה יותר, כדי לקבל פתיחה מהירה. כשהחיישן כן מזהה את האצבע, הפתיחה נעשית בצורה מהירה מאוד.

Galaxy S10 Plus | תמונה: אלדד מטמון

גוף המכשיר מתכתי ומצופה זכוכית שנותן תחושת אחיזה נעימה במכשיר אך גם חלקלקה, וכזו שאינה חפה מטביעות אצבע טורדניות. מניעת ההחלקה בכל מצב כמובן עשויה להפתר על ידי הצבת כיסוי, אך כל כיסוי שאינו שקוף יוריד מערכו של העיצוב, עליו משקיעה החברה לא מעט כסף וזמן.

Galaxy S10 Plus | תמונה: אלדד מטמון

למרות גודלו המאיים על הנייר, ביד המכשיר מרגיש קל ונוח. יחד עם זאת, כפתור הכיבוי וההדלקה וכפתורי הווליום, עברו למיקום קצת גבוה יותר המצריך תקופת הסתגלות קלה. כפתור הביקסבי, שגם אחרי שלוש שנים אינו רלוונטי לקהל הישראלי, מגיע גם הוא במכשיר החדש, אך עם שינוי מרענן – אפשרות מיפוי מחדש המובנה במערכת ההפעלה. את הכפתור המיותר תוכלו לנצל כעת לפתיחה מהירה של אפליקציות נבחרות לעבודה מהירה יותר.

Galaxy S10 Plus | תמונה: אלדד מטמון

בחלקו התחתון של המכשיר תמצאו את חיבור ה-USB C שהפך לסטנדרט לצד חיבור האוזניות 3.5 מ"מ שסמסונג מתעקשת להשאיר.

המצלמה. או המצלמות.

בגב המכשיר נמצא מערך הצילום המשולש של המכשיר הכולל עדשה סטנדרטית, עדשה רחבה ועדשת טלפוטו. שלושת העדשות מספקות מצבי צילום נדרשים שאינם מתפשרים על האיכות. צילומים בעדשה הרחבה הלוכדת כ-123 מעלות מלווים בחיישן צילום של 16 מגה פיקסל ומספקים תמונות באיכות גבוהה עם קצוות קצת מעוגלים ופלטת צבעים כמעט טבעית. אני אומר כמעט טבעית כי סמסונג נוטה להדגיש צבעים בתוצר הצילום הסופי מה שאמנם מספק תמונות יפות אך הן לא תמיד משקפות את המציאות. ביטול מצב הHDR שמגיע כברירת המחדל מרכך קצת את הצבעים המוגזמים ונותן תחושה אמיתית יותר לתמונה.

Galaxy S10 Plus | תמונה: אלדד מטמון

גם העדשה הסטנדרטית מפיקה תמונות באיכות גבוהה. חיישן הצילום בגודל 12 מגה פיקסל מספק את הפרטים הקטנים בתמונה. עדשת הטלפוטו מאפשרת גם היא מלווה בחיישן של 12 מ"פ, ושתי העדשות כוללות מייצב תמונה אופטי שמסייע ברעידות בזמן הצילום.

ממשק המשתמש של המצלמה הוא נוח ואינטואיטיבי. סמסונג עבדה קשה כבר בגלקסי 9 ובמכשיר החדש ניתן לראות כמה שיפורים ופיצ'רים חדשים:

  1. הגלקסי 10 כולל כעת מצב צילום אינסטגרם. המצב החדש מאפשר לכם להשתמש במצלמת המכשיר כדי לקבל את האיכות המיטבית ולהעלות אותה מיד כסטורי או כפוסט באינסטגרם. נוח במיוחד אם רוצים להעלות תמונה ישר לסטורי או כפוסט, אך זה לא פיצ'ר שבגללו אמליץ לקנות את המכשיר החדש.
  2. שיפור הממשק מתבטא גם בצילומי הסלפי. כשמציבים טיימר לצילום עצמי, בזמן הספירה לאחור מופיעה טבעת שרצה מסביב למצלמה הקדמית, מזכירה לכם שצריך להסתכל למצלמה ולא למסך בזמן הצילום. ייתכן והרבה אנשים אולי לא ישימו לב אליה בהתחלה כי כולם נוטים להסתכל על המסך, אך במצבי תאורה נמוכים יותר, הטבעת נותנת תזכורת מרעננת ובוהקת לאן באמת צריך להסתכל.
  3. פיצ'ר נחמד ונוסף במצלמה הוא האפשרות להזיז את כפתור הצילום למיקום נוח יותר. מה הכוונה? נכון הכפתור הגדול שאתם לוחצים עליו במסך כדי לצלם? לחיצה ארוכה עליו וגרירה שלו לכל מקום תאפשר לכם להזיז את כפתור הצילום לכל מיקום שנוח לכם לצלם בו.
שמתם לב לטבעת? Galaxy S10 Plus | תמונה: אלדד מטמון

שלושת הפיצ'רים האלה הם כמה מיני רבים במכשיר החדש המצביעים על חשיבה של צעד אחד קדימה בחוויית המשתמש, תוך ניצול החומרה הקיימת (ניצול מבריק של חור המצלמה במסך).

במבחן צילום הלילה, מצלמת הגלקסי אס 10 פלוס מספקת תוצאות טובות אבל לא מעולות. מערך הצילום מאפשר כניסת אור גדולה יותר המאירה את התמונה, ואם אתם לא משתמשים בצילום הכולל את המייצב האופטי, עיבוד התמונה מתקשה לספק תמונה ברורה מדי וניתן לראות לא מעט מריחות אור של מקורות התאורה השונים.

זוג המצלמות הקדמיות בדגם הפלוס כוללות חיישן של 10 מ"פ ומצלמה נוספת עם חיישן של 8מ"פ, שלמעשה משמשת רק בתור חיישן עומק. מצלמת העומדת מאפשרת לקבל את אפקט ה"בוקה" או פורטרט בצורה איכותית יותר, באמצעות מדידת הסביבה. בנוסף, למרות שבמצב צילום הסלפי תבחינו בשתי תצורות צילום – קרוב וקצת מרוחק, אל תטעו לחשוב שמדובר בעדשה רחבה. במצב הסלפי המכשיר מבצע זום דיגיטלי בברירת המחדל ואילו במצב המרוחק המכשיר למעשה מבטל אותו כדי שתוכלו לתפוס יותר שטח צילום עצמי.

ממשק ה-One UI

בממשק המשתמש הכללי סמסונג עשתה מהפך. אחרי הטאצ'וויז שסבל מבעיות תפקוד וממשק הSamsung Experience ששינה את התמונה, מגיע ממשק הOne UI שמעדן את הכל.

הממשק החדש מביא איתו תפריטים קריאים יותר ומעוצבים יותר לשימוש ביד אחת. נכון, התפריטים של סמסונג עדיין מסורבלים ומרוב אפשרויות קשה למצוא את מה שצריכים. כך למשל יצא שהלכתי לאיבוד רק כשרציתי לאפשר את אחוזי הסוללה בשורת המצב למעלה (לא ברור למה זה לא מגיע כברירת מחדל). הייתם חושבים שהגדרה שכזו תמוקם תחת תפריט הסוללה אך טעות בידכם, כי על פי סמסונג, כדי להפעיל משהו בשורת המצב, מן ה"היגיון" שתגיעו לתפריט ששמו שורת המצב, שם תמצאו את אחוזי הסוללה האבודים.

אך אחרי שעברתי את התסכול עם אחוזי הסוללה, התנחמתי בעובדה שסמסונג השכילה לאמץ כמה דברים שהגיעו בצורה מובנית בגרסת אנדרואיד 9 Pie:

  1. ערכת נושא כהה. שימוש בערכת נושא כהה מאפשר לכם לחסוך בסוללה מאחר והמסך מתאמץ פחות כשהוא צריך להציג את הצבע השחור מול הלבן. בהירות המסך מתמתנת והתצוגה עדיין נוחה לקריאה. כדי להפעיל את המצב, פשוט הורידו את וילון ההתראות ולחצו על האייקון מבין האפשרויות המצויות.
  2. הקלטת השיחות. זה אולי הפיצ'ר שכל משתמש אנדרואיד המעוניין בגרסת מערכת ההפעלה האחרונה מייחל לעצמו. באנדרואיד פאי (9) גוגל הסירה את התמיכה בהקלטת שיחות באמצעות אפליקציות צד ג'. סמסונג הגדילה לעשות והטמיעה שירות מובנה (ואיכותי) בחייגן המכשיר. אפשרות הקלטת השיחות מופיעה מרגע החיוג ושני הצדדים נשמעים ברור וצלול. כמו שאתם מבינים, הפיצ'ר הזה לא חל על אפליקציות צד שלישי ולכן שיחות באמצעות שירותים כמו וואטסאפ לא יוקלטו.

ביצועים ומולטימדיה

למכשיר מסך AMOLED מסוג Infinity-O המציג תמונות וסרטים באיכות גבוהה, לצד צבעים בוהקים. יחד עם זאת, חור המצלמה מגביל את הצפייה בחלק מהמקרים וביניהם צפייה בסרטונים במסך מלא ואף פגיעה בתצוגה של חלק מהמשחקים.

כברירת מחדל, סרטונים יוצגו עד לגובה חור המצלמה הקדמית. במרבית המקרים, ובעיקר ביוטיוב, תוכלו להגדיל את התצוגה למקסימום (תוך התפשרות על חלק מהשוליים בוידאו שייחתכו) אך חור המצלמה יבואו לרעתכם ויגרע את חלקו בסרטון. במקרים של משחקים שונים, מפתחי אפליקציות שלא יטרחו להתאים את שירותיהם במיוחד עבור מכשירים עם חור במסך, יציגו את מרכולתם בצורה מוגבלת ועד לגובה אותו חור. המסך הגדול אמנם עדיין מאפשר צפייה מהנה וחוויית משחק טובה, אך כואב לראות את השטח שנשאר לא מנוצל, במיוחד לאור ההשקעה ברכישה.

איכות השמע במכשיר טובה וחזקה. איכות השמע גבוהה מספיק לשיחות בספיקר או משחקים אך לא מומלץ לצפות בסרטונים ארוכים או לשמוע פלייליסט שלם דרכם לאורך זמן.

בבדיקת מאמץ בדקתי עד כמה המכשיר מתחמם והאם זה משפיע בצורה דראסטית על איכות הביצועים. שימוש ממושך במצלמה ובאפליקציות ניווט ומשחקים אכן הגבירו את מאמצי המכשיר אך רמת ההתחממות הייתה מינורית. במצבים כאלה המכשיר קצת פחות נעים למגע אך עם כיסוי מתאים, ניתן להמשיך לעבוד כרגיל. המכשיר פועל באמצעות מערכת השבבים Exynos 9820 של סמסונג והמעבד הגרפי Mali-G76 MP12, שנעזרים בזיכרון עבודה (RAM) התחלתי של 8 ג"ב, כאשר המכשיר מוצע גם בדגם הכולל 12 ג"ב. העבודה עם המכשיר רצופה וחלקה ובמהלך הסקירה לא נתקלתי בתקיעות כאלה ואחרות.

למפרט המכשיר המלא לחצו כאן

הסוללה

אני חושב שרבות מהיצרניות הבינו את עקב אכילס של כל המכשירים המתקדמים. כל החברות נטו להעמיס את המכשירי במאפיינים חזקים ופיצ'רים עוצמתיים, אך סוללת המכשיר תמיד הורידה להם את הניקוד בסקירות. בשנים האחרונות (במיוחד לאחר תקלת הסוללה בנוט 7 שסמסונג מקווה שכולם שכחו) סמסונג הגבירה את הקצב והפיתוח בסוללת המכשירים, וסיפקה גם למכשיר הזה סוללה שבהחלט מכפרת על טעויות העבר.

מלבד זה שהיא מחזיקה יום וחצי בשימוש סביר (או יומיים בשימוש מועט), סמסונג מאפשרת כעת למכשיר להטעין מכשירים ואביזרים אחרים התומכים בטעינה אלחוטית, וזאת באמצעות פיצ'ר שהיא קוראת לו PowerShare. אם לומר את האמת זה נחמד שיש את האפשרות להטעין אביזרים, אם למשל נתקעתם בלי סוללה באוזניות הבלוטות' שלכם, אבל זה לא יעיל או מהיר במיוחד לטעינה מלאה של מכשירים אחרים. סוללת המכשיר מגיעה בנפח של 4,100 מיליאמפר/שעה ותאפשר לכם לסיים את היום ב20-30 אחוזים גם אם זמן המסך עלה על 6 שעות. נתון מרשים ביותר.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.