לא משנה אם החברות רבות על פטנטים, או עם סמסונג היתה צריכה לשלם לאפל לא מעט כסף, זה לא גרע מהחברות להמשיך לעבוד ולשתף פעולה בכל הנוגע לייצור מסכים למכשירי האייפון והאייפד. בעסקים הכל מותר?
ימים ספורים לאחר שהציגה סמסונג את המסך המתקפל שלה לראשונה עם ה-Galaxy Fold, שלחה סמסונג (כך על פי פרסומים) סמפל (דוגמית) של מסך מתקפל בנראות של סמארטפון עבור אפל (ועוד מספר חברות בשוק) על מנת שזאת תתרשם מהטכנולוגיה שהצליחה לייצר סמסונג.

עוד לא ברור מה היתה התשובה או ההתרשמות ולשם מה שלחה סמסונג את דוגמית המסך המתקפל לאפל, אבל האם זה אומר שהחברה אכן עובדת על מכשיר אייפון \ אייפד מיני שכזה בעתיד? פטנטים רבים נרשמו על ידי אפל במהלך הימים האחרונים מה שאכם מרמז על פיתוח של מכשיר בעל מסך מתקפל.

סמסונג ששלחה את הדוגמית לאפל, עשתה זאת גם עם חברות נוספות כמו מיקרוסופט, וואווי OPPO ועוד, בטענה שזאת מסוגלת לייצר כעת קרוב ל-20 מיליון מכשירים בעלי מסך מתקפל. אם הדרישה תעלה, החברה יכולה להגיע לעד 100 מיליון יחידות של ייצור מסכים מתקפלים בשנה.